Gündem
  • 18.5.2007 07:30

GÜL'DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA: REFERANDUM ERTELENEBİLİR!..

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kerkük'te referandumun ertelenmesinin an meselesi olduğunu söyledi. Gül, Iraklı Kürt lider Barzani'nin "konuştukça kaybettiğini" belirtti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün dün Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Saadettin Ergeç ile görüşmesinde Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'nin Türkiye'ye yönelik tehditkar açıklamaları ile Avrupa Parlamentosu'nda ITC'yi şikayet eden konuşması da gündeme geldi.

Gül, ITC heyetine, "Merak etmeyin. Barzani böyle konuştukça kendisi kaybediyor. Bunun farkında bile değil. Türkiye olarak Türkmenlere desteğimiz devam edecek" dedi.

Irak'taki Türkmenlerin birlik içinde olmalarının önemine vurgu yapan Gül, son dönemde Türkmenlerin başarılı çalışmalar yaptığını ve bunun Türkiye'de son derece olumlu yankı bulduğunu ifade etti.

KERKÜK'TE REFERANDUM ERTELENEBİLİR

 Kerkük konusunda Türkiye'nin tutumunda hiçbir sapma olmadığının altını çizen Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde kendisine başta Irak politikası olmak üzere yöneltilen eleştirilerden kırıldığını ifade ederek, gerçekleri ileride tarihin yazacağını vurguladı. Gül yaptığı temaslar sonucu, Kerkük'te referandumun Türkiye'nin istediği gibi erteleneceği mesajları aldığını da belirtti. ITC heyeti de, kendi değerlendirmelerinin de bu yönde olduğunu söyledi.

ENDİŞENİZ OLMASIN

Gül, Türkmenlerin "İç politik gelişmeler nedeniyle hükümetin Irak politikasında bir durgunluk dönemine girilebileceği" endişesini de, "Hiç endişeniz olmasın. Demokraside böyle şeyler olur sonra her şey yerli yerine oturur. Devlette devamlılık önce gelir. Irak'taki gelişmeleri yakından takip ediyoruz" sözleriyle giderdi.

ITC Başkanı Ergeç ve beraberindeki heyet ayrıca Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan ve Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Oğuz Çelikkol'la da bir araya geldi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:08

İLGİLİ HABERLER