Gündem
  • 25.8.2022 21:40

Gülşen tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi

Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi! Kendini böyle savundu: Espriydi...

Konserinde İmam Hatiplilere yönelik skandal ifadeler sarf eden şarkıcı Gülşen sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gülşen, her kesimden tepki toplayan ifadeleri "espri" olarak nitelendirdi. Gelen son dakika bilgisine göre; şarkıcı Gülşen tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi

İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Gülşen'in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürülmesi bekleniyor. Öte yandan Gülşen, "Söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum" açıklamasında bulundu.

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, emniyette yaklaşık 4 saat ifade verdikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün gece şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bir konseri sırasında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen Soruşturma başlattığını ve polis tarafından hazır edilmesi talimatı verildiğini açıklamıştı. Çolakoğlu, bugün gözaltına alınarak polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Gülşen ifadesi alınmak üzere saat 18.40 sıralarında adliyenin 4'üncü katındaki Basın Suçları Savcılığına çıkarıldı. Gülşen Çolakoğlu için adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.

GÜLŞEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ, EŞİ SESSİZ KALDI

Savcılıkça dün yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi. Talimatın ardından Gülşen, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. Gülşen, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Gülşen'in müzik yapımcısı eşi Ozan Çolakoğlu ise emniyetten çıkarken herhangi bir açıklama yapmadı. Çolakoğlu, aracına binerek adliyeye gitmek üzere emniyetten ayrıldı.

TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Gülşen, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Kararın ardından CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever, son gelişmeleri aktardı:

Gülşen Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararla tutuklandı. 30 Nisan'da aldığı sahnedeki sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Dün sosyal medyada yayınlandı. İnfial etkisi yaratmıştı. Savcılık kolluk tarafından getirilmesi için talimat yazısı yazılmıştı. Emniyetteki ifadesinde orkestrasında Miraç isimli müzisyen olduğunu lakabının İmam olduğunu söyledi. Seyirciye omuzlarında taşıyın demem üzerine seni İmam taşısın denildi. Bu kısa görüntü kimler tarafından servis edildi bilmiyorum demişti. İşlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine gönderilecek. Bakırköy Cezaevi'ne gönderilmesi bekleniyor.

ADLİYEDEN İLK GÖRÜNTÜ!

Şarkıcı Gülşen işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Gülşen'in adliye binasındaki görüntüleri sevk edildi.

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gülşen Çolakoğlu'nun Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifade ortaya çıktı. Gülşen ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir'de konserde bu konuşma geçmiştir. 25 yıllık sanatçıyım. Müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı 'imamdır'. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Bu konuşma Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, 'Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın demem üzerine' bana orkestra arasından 'Seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum" dedi.

İŞTE SAVCILIĞIN TUTUKLAMA TALEBİNİN GEREKÇESİ

İmam hatipliler hakkında söylediği çirkin sözler sebebiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Gülşen Çolakoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama istemesinin gerekçesi belli oldu.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2022 21:38

İLGİLİ HABERLER