Gülşen'in ev hapsine devam kararı verildi

••2 dk okuma
Gülşen'in ev hapsine devam kararı verildi

Hızlı Özet

“Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, ev hapsinin kaldırılması için mahkemeye bir dilekçe sundu.”






Gülşen'in ev hapsinin devamına karar verildi



Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanan daha sonra itiraz üzerine konutu terk etmemek şartıyla tahliyesine karar verilen Gülşen Çolakoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi. Duruşma günü 21 Ekim olarak belirlendi. Gülşen’in ev hapsinin de devamına karar verildi.



Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame, bugün gönderildiği İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme, 2 Eylül günü gönderilen iddianamenin incelemesini bugün tamamladı. Mahkeme, Gülşen'in ev hapsinin devamına karar verdi. Duruşma gününü ise 21 Ekim tarihine bıraktı.



EV HAPSİNİN KALDIRILMASI İÇİN DİLEKÇE VERDİ



Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, ev hapsinin kaldırılması için mahkemeye bir dilekçe sundu.



İDDİANAME



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 702 kurum ve kişi, "müşteki (şikayetçi)" olarak yer aldı. Müştekiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İslami yazar Emine Şenlikoğlu Özkan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM, KADEM Vakfı, Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği de yer aldı. Gülşen Çolakoğlu'nun "şüpheli" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde ve sosyal medya platformlarında paylaşılan videoların incelenmesinde, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun vermiş olduğu bir konser esnasındaki söylemiş olduğu söz ve beyanların TCK 216. maddesinde "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçunun unsurlarını oluşturduğu ve re'sen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.



3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ



İddianamede, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun sözlerinin "halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu birlik ve beraberlik içeren ortak değer yargılarının olması hilafına, kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı" belirtildi. "Birçok müşteki tarafından verilen şikayet dilekçeleri ile şikayette bulunulduğu da dikkate alınarak soruşturmaya konu mezkur söz ve beyanların halkın bir kesimi nezdinde tahrik konusu olup, tahrik edilenler nazarında endişe yaratacak şekilde bir etki oluşturarak kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıktığı" denilen iddianamede, şüpheli Gülşen Çolakoğlu'nun "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.




Bu haber 1467 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini10973 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12265 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14871 Görüntüleme
Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor
Gündem

Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan hafta sonu için peş peşe uyarılar geldi. Yurdun büyük bölümünde sağanak beklenirken, İstanbul'da pazar akşamından itibaren yağışların kuvvetlenmesi ve sıcaklıkların 15-18 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Habervitrini12838 Görüntüleme