GÜL'Ü YOLDA BÖYLE GÜLE BOĞDULAR!..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Huber Köşkü'ne gidişi sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarabya meydanında Abdullah Gül'ü Türk bayrağı ve çiçeklerle karşılayan vatandaşlar, sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de aracının camını açarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı.
Vatandaşlar erken saatlerden itibaren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Huber Köşkü'ne gideceği yol üzerinde hazırlıklara başladı.
Tarabya meydanına "Milletin evladı milletimize hayırlı olsun" yazılı pankartlar asan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişini Türk bayrakları ve güllerle bekledi.
Her zaman 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gül demeti veren çiçekçi Ayhan Gündoğdu, bu kez de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için gül demetini hazırlamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aracının görünmesiyle birlikte Tarabya meydanında bekleyen vatandaşlar da Türk bayraklarını sallamaya başladı. Ellerindeki gülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aracına atan vatandaşlar, "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı.
Vatandaşların yoğun ilgisine daha fazla kayıtsız kalmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de önce aracını yavaşlattı, sonra da aracı durdurarak ve camını açarak vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Bu arada Cumhurbaşkanı korumaları da araç etrafında güvenlik tedbirleri aldı. Abdullah Gül ile tokalaşmak için adeta aracı abluka altına alan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'nın makam aracının üzerini de güllerle kapladı.
Gül daha sonra Tarabya meydandan ayrılarak Huber Köşkü'ne doğru hareket etti.
ERHAN YILMAZ / İHA
- CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KONVOYU YANLIŞ YOLA GİRDİ
- SARIYER'DEKİ HUBER KÖŞKÜ'NDEN TUZLA'YA GİTMEK ÜZERE YOLA ÇIKAN CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'E ESKORTLUK YAPAN KORUMA ARAÇLARI YANLIŞ YOLA GİRDİ
Deniz Harp Okulu'ndaki diploma törenine katılmak için Sarıyer'deki Huber Köşkü'nden Tuzla'ya gitmek üzere yola çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eskortluk eden koruma araçları yanlış yola girdi.
Deniz Harp Okulu'nda düzenlenen diploma törenine katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'nden çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, buradan makam aracını yavaşlatarak gazetecilere el salladı. Daha sonra Deniz Harp Okulu'na gitmek üzere hareket eden konvoy, Tuzla'ya geldiğinde yolunu şaşırdı. Gül'e eskortluk eden koruma araçlarının Tuzla'daki Tershaneler Bölgesi'ne girmesi üzerine Abdullah Gül'ün makam aracı da ardından ilerledi. Yaklaşık 2 kilometre boyunca güzergah dışında ilerleyen Gül ve
beraberindekiler etrafta polislerin bulunmaması üzerine durumu fark edince konvoyu durdurarak geldikleri yolda geri döndü. Daha sonra normal belirlenen güzergaha girerek Deniz Harp Okulu'na gelindi. Gül, buradaki programa yaklaşık 10 dakika gecikmeli olarak katıldı.