
GÜL'ÜN ADAYLIĞI BORSAYI ALT ÜST ETTİ!..
AKP hükümetinin Abdullah Gül'ü tekrar aday olarak göstermesi borsayı alt üst etti, ekonomistler tedirgin!
AK Parti'nin cumhurbaşkanı adaylığı için yeniden Abdullah Gül’ü belirlemesinin yanı sıra yüksek riskli konut kredilerinden kaynaklanan endişelerle piyasalarda tedirginlik gözleniyor. Borsa 50 bin puanın altına inerken, dolar 1,30 YTL'yi aştı.
Güne 50 bin 272 puandan başlayan İMKB Ulusal 100 Endeksi, ilk seansta 598 puanlık düşüşle 49 bin 880 puana geriledi. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 0.78 oldu. Gül'ün adaylığının netleşmesiyle dolarda da yükseliş meydana geldi.
Bankalararası piyasada dolar 1,30 YTL'nin üzerine çıktı. Dolar 1,3050 YTL'ye kadar yükseldi. Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 6 Mayıs 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi de yüzde 17.69 seviyesinde bulunuyor.