Gündem
  • 30.6.2009 00:02

GÜNAY: RUHBAN OKULU İLE İLGİLİ OLUŞMUŞ BİR KARAR YOK

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Türkiye Mevsimi''nin açılışı dolayısıyla düzenlenecek basın toplantısı için Paris'e gitti.
Günay, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, yarın akşam Fransa Kültür Bakanı Frederic Mitterand ile basın toplantısı yapmak üzere Paris'e gittiğini söyledi.
''Türkiye Mevsimi'' ile ilgili gazetecilere bilgi veren Bakan Günay, bir çok Türk sanatçının katılacağı çok sayıda etkinlik düzenleneceğini anlattı.
Günay, etkinliğin amacının Türkiye'nin tarihsel, kültürel ve geleneksel birikimini anlatmanın yanı sıra gelecekle ilgili tasarımlarının aktarılması olduğunu ifade etti.
Gazetecilerin ''Ruhban Okulu'' ile ilgili sorusu üzerine Günay, konuya iyi niyet ve olumlu bir bakış açısıyla yaklaştığını belirterek, ''Ruhban Okulu ile ilgili şu anda oluşmuş bir karar yok. Kişisel olarak açılabileceğini düşündüğümü, ama bunun bazı teknik, hukuki, siyasi tartışmalarının zaman içinde gelişeceğini ifade ettim'' dedi.
Bakan Günay, kıyılardaki yapılaşma ile ilgili soruyu ''Türkiye'de çarpık yapılaşma var. Ne yazık ki Türkiye, bu güzelim topraklar dünyanın en kötü yerleşimleri, en kötü şehirleşmelerini de yaşıyor. Bundan hepimiz ızdırap duyuyoruz. Bunlar yeterince yerleşmemiş bir yerel yönetim anlayışından kaynaklandı. Biz bunları önleyecek yeni bir arayış içindeyiz'' karşılığını verdi.
İstanbul'daki türbelerin ziyarete açılması ile ilgili soru üzerine Bakan Günay, daha önce türbeler konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinden destek aldıklarını ifade ederek bu konuda tekrar belediye ile işbirliği yapmayı planladıklarını kaydetti.
Bakan Günay daha sonra Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Paris'e hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER