Gündem
  • 12.3.2010 14:12

GÜNAY'DAN KAYBOLAN TABLOLAR AÇIKLAMASI

Son zamanlarda bizim yüksek bir dikkat gösterdiğimizi anlamak mümkün ama siz en az benim kadar hatta benden daha iyi biliyorsunuz ki insanlar başlıkları okuyor ve satır aralarını okumuyorlar. Elimde bilgiler var. 1980 Ortalarından 2000 başlarına kadar ve bugüne kadar çeşitli denetim raporları var.

Bu müze 1980'de Fahri Korutürk'ün kurduğu bir müze. Sanata duyarlı bir Cumhurbaşkanı olduğu için özel bir çaba gösterdi.O dönemin yöneticileri tarafından gelen bazı orjinal eserler önemli yapıtlar çeşitli kurum ve üst düzey yöneticilerine makamlarını renklendirmiş. Sanıyorum o dönemde devletin üst makamlarına gelmiş olanlara devletin zenginliğini armağan etmek yerini sağlamlaştırma oradan başlıyor.

Yerlerinde kalmak için devletin zenginliklerini hediye etmişler. 98 Tarihli soruşturma raporunda onlarca eserin burada bulunması gerekirken yine dağıtıldığı veya dağıtılma esnasında kaybedildiği teftiş raporlarına geçmiş. Bütün bunların gerekleri yerine getirilmemiş. Ne yazıkki hem yöneticiler devam etmişler hemde bu teftiş raporlarının sonuçlarını yerine getirmemişler.

2006'da Uşak Müzesi'ndeki hazinelerin kaybından sonra Bakanlık bütün müzeleri denetime almış. 100 Müze 2006'dan sonra denetime alınmıştır. Ama yine 2006-2007 sürecinde denetim yapılmış ve müzedeki çeşitli teknolojik eksiklikler nedeniyle 2000 yılı başlarında kapatılmış. Ta 2007'de restorasyon yapılıncaya kadar. Ben göreve başladığımda restorasyon çalışmaları sürüyordu hızlandırılması için özel bir gayret gösterdik ve 2008'in başında müzeyi açtık. O tarihte bir rapor tutulmuş müfettiş eskiden bu yana kaybolan eserleri belirtmiştir. 2008'in başında yaptığımız denetim.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:45

İLGİLİ HABERLER