Yaşam
  • 26.7.2009 00:17

GÜNEŞ KAVURDU, 1300 KİŞİ HASTANELİK OLDU...

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklığını saat 14.30'da 43 derece olarak ölçtü. Bu rakam Antalya'da yılın en sıcak günü olarak kayıtlara geçerken, kent merkezindeki ve plajlardaki termometreler 47 dereceyi gösterdi.

Antalya'da deniz suyu sıcaklığının 32 derece olduğunu kaydeden meteoroloji yetkilileri, 43 derece ölçtükleri sıcaklığın 47- 48 derece hissedildiğini bildirdi. Sabah saatlerinde yüzde 40 dolayında olan nem oranının öğle saatlerinde yüzde 15 dolayına düştüğünü belirten yetkililer, sıcaklıkların 3 gün boyunca süreceğine dikkati çekti.

Sokağa çıkmak zorunda kalan Antalyalılar ile turistler, şemsiye kullanarak güneşten korundu. Yaz günlerinde tıklım tıklım dolan Konyaaltı Sahili de sıcak nedeniyle boşaldı. 9 kilometrelik kumsalda az sayıda tatilcinin denize girdiği görüldü.

Tatilciler ve turistler, bunaltıcı sıcakta kendilerini su parklarına attı. Animasyon ekipleri, dalga havuzunu panayır alanına çevirdi. Müzik eşliğinde dans eden turistler, birbirlerine su atarak sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Su parkında görevli personel ise görev yerlerinde vantilatörlerle serinledi. Yat Limanı'ndaki tekneciler de, hortumla birbirlerine su tutup serinlemeye çalıştı.

1300 kişi sıcaktan hastaneler başvurdu

Antalya'da hava sıcaklığı 43 derece ölçülürken, hastanelerin acil servislerine bugün saat 17.00'ye kadar sıcaktan etkilendikleri için başvuran hasta sayısı 1300 oldu. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 507, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne 510, Akdeniz Üniversite Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne ise 283 hasta başvurdu ve tedavi edildi.

Hastanelere gece gelenlerin sıcaktan etkilenen, uyuyamayan, tansiyonu yükselen ve solunum yetmezliği çekenlerden oluştuğu, gündüz gelenlerin ise güneş çarpmasından ve yüksek ateşten şikayetçi olduğu belirtildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Oktay, aşırı sıcaklarda yaşlı, çocuk ve kronik böbrek hastalığı bulunanların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Öğle saatlerinde risk gruplarının dışarı çıkmamalarını isteyen Yrd. Doç. Dr. Oktay, “Çıkılması gerekiyorsa en azından şemsiye ve geniş koruma alanlı şapkayla çıkılmalı. Açık renkli bol kıyafetler giyilmeli. Su, meyve suyu ve çay gibi içecekler tüketilmeli. Aşırı yağlı ve kızartmalardan kaçınılmalı. Sıcaklar yaşlılar için ciddi problemler oluşturur. Bunlara dikkat edilmezse sıcak çarpması, direnç düşüklüğü ve hafıza kaybı olabilir” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER