Dünya
  • 8.8.2008 10:29

GÜRCİSTAN ORDUSUNA SEFERBERLİK EMRİ

Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Rusya'nın geniş çaplı bir saldırıya hazırlandığını duyurdu ve orduya tam seferberlik emri verdi. Rusya Başbakanı Putin, Gürcistan'ın saldırganlığı yanıtsız kalmayacak açıklaması yaptı.

RUSYA'DAN GÜRCİSTAN'A KARŞILIK VERİLECEĞİ UYARISI

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği" uyarısında bulundu.

Putin, Pekin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Gürcistan liderliğinin Güney Osetya'da çok saldırgan eylemlere başvurduğunu, aralarında Rus barış gücü askerlerinin de bulunduğu kayıplar olduğunu" ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da geçen hafta yaptığı açıklamada, sınırlarındaki bir savaşa kayıtsız kalmayacaklarını belirtmişti.

GÜRCÜ BİRLİKLERİ, BAŞKENT TSHİNVALİ ÇEVRESİNDEKİ 11 YERLEŞİM BİRİMİNDE KONTROLÜ SAĞLADI

Gürcü birliklerinin, şiddetli çatışmaların devam ettiği Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali çevresindeki 11 yerleşim biriminde kontrolü sağladığı bildirildi.

Gürcü Rustavi-2 televizyonu, Gürcü birliklerinin Tshinvali'ye doğru ilerlemeye devam ettiğini ve şu ana kadar 11 yerleşim biriminde kontrolü eline aldığını duyurdu.

Televizyon haberinde, Tshinvali çevresindeki stratejik öneme sahip tüm tepelerin de Gürcü birliklerinin eline geçtiği kaydedildi.

Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, ''Güney Osetya'da anayasal düzen sağlanana kadar operasyonun süreceğini'' söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:15

İLGİLİ HABERLER