Asayiş
  • 31.1.2016 12:51

Güvenlik kuvvetlerine roketli saldırı, 5 yaralı

Edinilen bilgiye göre, PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik Cizre ilçesinde yapılan planlı operasyon sırasında Cudi Mahallesi Zeren Sokak C. 2881 sayılı ikamette BTÖ mensuplarınca roketatarlı saldırı yapıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerin bulunduğu bölgede operasyon düzenleyip bir binada mahsur kalan yaralıları kurtarmaya giden güvenlik kuvvetlerine roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i ağır 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

PKK terör örgütü mensuplarına yönelik Cizre'de yapılan planlı operasyon sırasında Cudi Mahallesi'nde bir evden roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, İzmir Polis Özel Harekat kadrosunda görevli E.A., H.Ö., H.Ö. ile Çakırsögüt jandarma kadrosunda görevli Uzman Onbaşı S.K. hafif yaralandı. Hayati tehlikeleri olmayan 3 polis ile 1 uzman çavuş kaldırıldıkları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Aynı olayda kafasına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Çakırsögüt Jandarma Karakolu'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş E.B. ise Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

TSK: 22 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı ise Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 17, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise 5 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GÖNÜLLÜ DOKTORLARIN GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan Cudi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrumun katında 9 günden bu yana çıkamadıkları söylenen yaralıları almak için ilçeye gitmek isteyen Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası’nın (SES) ekibinin ilçeye gitmesine izin verilmedi. 9 doktor, 4 hemşire ve 1 ambulans şoföründen oluşan gönüllü ekip, İdil İlçesi’nden döndü.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER