Asayiş
  • 30.4.2010 02:25

"GÜZEL KOKAN KADINLARIN KAFASINA SIKTIM"

İzmir’de işlediğim cinayetlerdeki kadınları tanımıyorum. Kalabalıktan gözüme biri takılıyordu.

Biraz da güzel kokulu olursa peşine düşüyordum. Takip ediyordum, tenha bir yere geldiğimizde sessizce arkalarına yaklaşıp kafalarına sıkıyordum.

İZMİR’de üç günde üç cinayet işleyen Hamdi Ayri polise bazı bilgiler verdi ama resmi ifadesi için yöneltilen 20 soru için susma hakkını kullandı. Gece saat 02.00 sıralarında uyumak istediğini söyledi, barodan gönderilen avukatının sorularına da yanıt vermedi. Ayri, polislerle sohbetinde ise cinayetlerden önce bira içtiğini anlattı ve özetle şunları söyledi: “İçki içtiğim zaman farklı bir kişiliğe bürünüyorum. Bir yanım, sokağa çıkıp birilerini öldürmemi söylüyordu. Her cinayetten sonra büyük pişmanlık yaşadım. Televizyondan ve gazetelerden ne yaptığımı öğrendiğimde sadece uyumak ve hiçbir şey düşünmemek istiyordum. İlk iki cinayetten sonra evime gidip akşama kadar uyudum. Çok pişman oluyordum. Ama kendime bir türlü söz geçiremedim.”

Üniversiteliyi bıçaklamış

Cinayet bürosu detektifleri, 9 Ocak’ta Balçova’da İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi D.B.’nin (24) bıçaklanması olayında verilen eşgalin Ayri’ye uyduğunu tespit etti. Emniyet çağırılan D.B. de zanlıyı teşhis etti. Polise yaşadıklarını anlatan D.B., “Otobüsten inip evimin sokağına girdiğim sırada arkadan gelen siyah montlu birisi, elindeki bıçağı boğazıma dayadı. Bağırarak yardım istedim. Bu sırada paniğe kapılarak beni kolumdan ve elimden bıçakladıktan sonra kaçtı” dedi. Suçlamayı kabul eden Ayri’yi seri cinayetlere götüren süreç aydınlanmaya başladı. Bodrum’a eski sevgilisi G.H’yi öldürmeye geldiğini söyleyen Ayri, “Yakalanmasaydım sevgilimi öldürdükten sonra öldürmeye devam edecektim. Sayı belki 10, belki 20 olacaktı” dedi. Ayri şunları anlattı:

İzmir’dekileri tanımıyorum

“Mermi namlunun ucundaydı, bulsaydım kafasına sıkacaktım. Beni kandırmıştı. Oysa onunla çok güzel hayaller kurmuştum. Evlenmek istiyordum. Bir gün bana ‘Ben herkesle evliyim’ deyince çılgına döndüm, dövdüm. Ardından Bodrum’u terk etti. Aradım ama bulamadım. İzmir’de işlediğim cinayetlerdeki kadınları tanımıyorum. Bir özellikleri yok. Kalabalıktan gözüme biri takılıyordu. Biraz da güzel kokulu olursa peşine düşüyordum. Takip ediyordum, tenha bir yere geldiğimizde sessizce arkalarına yaklaşıp kafalarına sıkıyordum.”

Kurban son anda değişti

Hamdi Ayri’nin, son kurbanı Azra takma isimli travesti Mustafa Has’tan önce bir başka travestiyi hedef aldığı ortaya çıktı. ‘Polen’ takma adlı travesti Kazım Toker “O gece, Alsancak’taki ‘Ege Palas Oteli’ önünde yanıma geldi. Gül Sokak girişine kadar birlikte yürüdük. Restoran sahibi olduğunu ve Bodrum’da yeni yer açacağını söylüyordu. Yarım saat kadar yürüdük. ‘Arabam var sessiz bir yere gidelim’ dedi. Markasını sordum. ‘Ne olmasını isterdin’ dedi. Arabasının arka sokakta olduğunu söyleyerek, beni ıssız yere götürmek istemesinden şüphelendim. Daha sonra yanından ayrılarak taksiye bindim. 1 saat sonra Azra’nın öldürüldüğünü öğrendim. Aynı kişi olabileceğini düşünüp polise bilgi verdim” dedi.

Tutuklandı

Hamdi Ayri, çelik yelek giydirilerek getirildiği İzmir Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi mahkemede susma hakkını kullandı. Ayri tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kardeşi: TV izledi

Hamdi Ayri’nin gözaltındaki kardeşi Taner Ayri, dün serbest bırakıldı. Ağabeyinin cinayetlerin ardından eve geldiğini belirten Taner Ayri, “Birisinde bira içip televizyon izledi. Kız arkadaşıyla birlikte olduğu 2.5 yıl boyunca uyuşturucu kullandı. Bu yüzden zayıflayıp, sağlıksız bir görüntüye kavuştu” dedi.

Travesti Kazım ihbar etti

Travesti Kazım Toker, İzmir’de işlenen cinayetlerin şüphelisi olarak yakalanan Hamdi Ayri’nin son kurbanı Mustafa Has’ı öldürmeden bir saat önce kendisiyle ilişkiye girmek istediğini söyledi. Toker, “Konuşmalarından şüphelenip, bir taksiye binerek yanından uzaklaştım. Arkadaşımın öldürüldüğünü duyunca da polise gidip, bildiklerimi anlattım” dedi. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER