İki Amerikan uçak Gemisi 7/24 Husileri Bombalıyor

••2 dk okuma
İki Amerikan uçak Gemisi 7/24 Husileri Bombalıyor

Hızlı Özet

“USS Truman'ın komutanı Kaptan Christ "Chowdah" Hill (aşağıda) "  Haftada yedi gün, yirmi dört saat görev yapan iki dev gemi varken neden sadece bir tane olsun ki?" yorumunu yaptı .”

USS Carl Vinson uçak gemisi, USS Harry S. Truman uçak gemisine katılarak Kızıldeniz'deki ABD Donanması operasyon alanına ulaştı . Her iki uçak gemisi saldırı grubu da artık batı Yemen'deki Husi hedeflerini, grubun askeri tesisleri ve üst düzey liderliğini hedef alarak gece gündüz çalışıyor.

USS Truman'ın komutanı Kaptan Christ "Chowdah" Hill (aşağıda) "  Haftada yedi gün, yirmi dört saat görev yapan iki dev gemi varken neden sadece bir tane olsun ki?" yorumunu yaptı .

Cuma günü yaptığı açıklamada, Husi sözcüsü Yahya Saree, grubun güçlerinin ABD Deniz Kuvvetleri görev gücünü hedef almaya devam ettiğini ve Perşembe gününden bu yana Kızıldeniz'deki Amerikan hedeflerine "birkaç seyir füzesi ve insansız hava aracı" fırlattığını söyledi. "Er ya da geç, düşman Yemen halkının boyun eğmediğini veya diz çökmediğini anlayacak," iddiasında bulundu. 

Saldırı kampanyası, Trump yönetiminin Husi güçlerine uyguladığı baskının sadece bir yönü. Beyaz Saray ayrıca, Husi grubunun birincil yabancı sponsoru olan İran'ı, Yemenli militanlara silah ve danışman tedarik etmeyi bırakmaya güçlü bir şekilde teşvik etti. İran'ın ihtiyati bir önlem olarak personelini Yemen'den çektiği ve ABD müzakerecileriyle Umman aracılığıyla görüşmelere başladığı bildirildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı ayrıca Çarşamba günü ABD'nin kuzeybatı Yemen'e girip çıkmayı kabul etmeyeceği konusunda uyardı. Bölünmüş ülkenin ana limanı olan Hudeyde, Husiler tarafından kontrol ediliyor ve nüfusun çoğunluğuna yiyecek ve yakıt sağlıyor. 

"Amerika Birleşik Devletleri, Husiler gibi yabancı terör örgütlerine gemi boşaltma ve Husi kontrolündeki limanlarda petrol tedarik etme gibi destek sağlayan hiçbir ülke veya ticari kuruluşa müsamaha göstermeyecektir. Bu tür eylemler ABD yasalarını ihlal etme riski taşır," diye uyardı Dışişleri Bakanlığı. 

Yardım kuruluşları, Yemenli sivillerin 10 yıldan uzun süre önce başlayan iç savaştan bu yana yaşadıkları uzun vadeli yoksunluk nedeniyle temel ihtiyaç maddelerine getirilen kısıtlamalara itiraz ediyor. 

Uluslararası Af Örgütü Yemen Araştırmacısı Diala Haidar, "Husi fiili otoritelerini hedef alan ABD önlemleri, insani yardım operasyonları için açık ve etkili muafiyetler sağlamalıdır" dedi. "Kritik yardıma ihtiyaç duyan sivillerin çoğu, kuzey Yemen'deki Husi kontrolündeki bölgelerde yaşıyor. ABD'nin Husileri terör örgütü olarak tanımlaması, insanların hayatta kalması için elzem olan yardım ve diğer malzemelerin ulaşımını engellememelidir."

Trump yönetimi Husileri yabancı bir terör örgütü olarak tanımladı ve yakın zamanda ABD'nin Yemen'e yönelik gıda fonları da dahil olmak üzere yardım fonlarını kesti. Gıda yardımını durdurma kararı, USAID'deki iki kaynağın AP'ye söylediğine göre, Hükümet Verimliliği Bakanlığı'nın 28 yaşındaki bir avukatı tarafından alındı. 

Bu haber 882 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!
Gündem

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!

30 Eylül'de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılması bekleniyor. Tarih belli olurken, cep telefonunu kapatan Cemil Tugay’ın danışmanlarına verdiği talimat ise dikkat çekti.

Habervitrini13348 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi

Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu birtakım olaylar konusunda duyduğum kaygıları ifade etmeye çalışırken; kullandığım bazı ifadelerin maksadını aştığını ,çarpıtıldığını ve partimizin kurumsal kimliğini, dava arkadaşlarımızı ve yıllardır büyük bir fedakârlıkla hizmet eden teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakan bir görüntü oluşturduğunu müşahade ediyorum.

Habervitrini13475 Görüntüleme
Adana'nın beşik gibi sallanıyor
Gündem

Adana'nın beşik gibi sallanıyor

Adana'nın Saimbeyli ilçesi 4.8 ve 4.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir kez daha sallandı. İlçede 4.4 büyüklüğünde üçüncü bir deprem meydana geldi.

Habervitrini12416 Görüntüleme
NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13816 Görüntüleme