11 Farklı Ülkeden 48 Firari Suçlu Türkiye'ye Teslim Edildi

3 dk okuma
11 Farklı Ülkeden 48 Firari Suçlu Türkiye'ye Teslim Edildi

Hızlı Özet

İçişleri Bakanlığı eş güdümünde gerçekleştirilen uluslararası operasyonlar neticesinde, 11 ayrı ülkeden toplam 48 firari zanlı Türkiye'ye iade edildi. Aylarca süren takibin ardından yakalanan şahıslar arasında, kırmızı bültenle aranan 27 organize suç örgütü üyesi ve ağır suç zanlısı da bulunuyor.

Kırmızı Bültenle Arananlar da Dahil 48 Kişi İade Edildi

Türkiye'den firar ederek çeşitli ülkelerde saklanan firari şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen uluslararası operasyonlar neticesinde önemli başarılar sağlandı. Toplamda 48 suçlunun 11 farklı ülkeden Türkiye'ye iadesi gerçekleştirildi. Ülkeye getirilen bu kişilerden 27'sinin kırmızı bültenle uluslararası düzeyde, 21'inin ise ulusal düzeyde arandığı tespit edildi.

Operasyonların Merkezi ve İş Birliği

Söz konusu çalışmalar, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı idaresinde yürütüldü. Operasyonel süreçte Adalet Bakanlığı ile birlikte KOM, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve TEM birimlerinin eş güdümlü bir çalışma sergilediği belirtildi. Bu iş birliğiyle, özellikle organize suç örgütleri ve uyuşturucu ticaretiyle iltisaklı isimlerin izi sürüldü.

İadelerin Ülkelere Göre Dağılımı

Türkiye'ye teslim edilen zanlıların menşe ülkeleri incelendiğinde, Gürcistan'ın 31 kişi ile ilk sırada olduğu görüldü. Bu ülkeyi sırasıyla 7 kişi ile Almanya ve 2 kişi ile Yunanistan takip etti. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Karadağ, Polonya, Irak, Rusya, Sırbistan ve Ürdün'den de birer firarinin iadesi sağlandı.

Uluslararası Koordinasyonun Önemi Vurgulandı

Güvenlik kaynakları, yurt dışına kaçan suçluların saptanması için son dönemde uluslararası koordinasyonun daha da pekiştirildiğini ifade etti. Interpol-Europol ağı üzerinden gerçekleştirilen teknik ve istihbari faaliyetler sayesinde, firari şahısların saklandıkları ülkelerin bir bir belirlendiği kaydedildi. Yetkililer, organize suç şebekeleri ve uyuşturucu kartellerine karşı operasyonların azimle devam edeceğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yapılan Açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin paylaşılan metinde şu bilgilere yer verildi:

'Kırmızı Bültenle Aradığımız 27, Ulusal Seviyede Aradığımız 21 suçlu olmak üzere Toplam 48 suçlu; Gürcistan(31), Almanya(7), Yunanistan(2), Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Karadağ, Polonya, Irak, Rusya, Sırbistan ve Ürdün'den ülkemize geri getirildi. Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Arananlar (27) C. S., R. G., F. Ö., G. Ç., E. D., Y. A., U. Y., A. Ç., V. J., M. K., A. Ö., A. Ç., C. G., Ö. A., A. H., A. A., T. Ş., F. Y., T. G., O. T., İ. T., M. P., M. T., M. Ö., G. K., A. K. ve K. K. ile Ulusal Seviyede Arananlar (21) B. Y., A. Ç., H. Ş., M. E., H. Ç., N. Ç., M. Z., Ö. Ç., M. S., A. C., M. Ş., C. Ö., C. B., M. İ., B. K., İ. Y., A. Ş., İ. K., Ş. Ö., F. S. ve R. P. isimli şahıslar yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı. EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları, Siber, Asayiş ve TEM Daire Başkanlıklarınca; yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini titizlikle sürdük. İlgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak işbirliğiyle yakalanan şahısların ülkemize iadeleri sağlandı. Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aradığımız, organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getirmeye devam ediyoruz. Kahraman Polislerimizi, Başkanlıklarımızı, Daire Başkanlıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Adalet Bakanlığı görevlilerine teşekkür ediyoruz.'

Kaynak:A haber
Bu haber 12463 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gülistan Doku Soruşturmasında sürpriz tanık
Asayiş

Gülistan Doku Soruşturmasında sürpriz tanık

Soruşturma dosyasına giren yeni bilgilere göre, Gülistan Doku'nun kaybolmadan önceki son geceyi, kendisini evine davet eden öğretim görevlisi hocasının yanında geçirdiği ortaya çıktı. Eğitmenin ifadesine göre Doku, sabah kahvaltı etmeden evden ayrılmış ve oldukça üzgün bir ruh hali içindeymiş.

Habervitrini9578 Görüntüleme
Aleyna Çakır Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı: Ümitcan Uygun'a Hapis Talebi
Asayiş

Aleyna Çakır Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı: Ümitcan Uygun'a Hapis Talebi

Kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in şüpheli ölümüyle ilgili davada, savcılık sanık Ümitcan Uygun hakkındaki mütalaasını mahkemeye iletti. Mütalaada, Uygun'un 'Eziyet etme' ve 'İntihara teşvik ederek intihar kararını kuvvetlendirme' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Habervitrini11952 Görüntüleme
ODTÜ'de Türk bayrağı açan öğrencilere saldıran kişi
Asayiş

ODTÜ'de Türk bayrağı açan öğrencilere saldıran kişi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) 37. Uluslararası Bahar Şenliği’nde Türk bayrağına yönelik saygısızlığa inceleme başlatıldı. 6 Mayıs’ta ODTÜ Stadyumu'nda düzenlenen İlkay Akkaya konseri sırasında, tribünlerde Türk bayrağı açıldı. Bayrak açan öğrencilere yönelik fiziki müdahalede bulunuldu.

Habervitrini11720 Görüntüleme
İş Adamının İtiraf etti : İmamoğlu’na 1 Akgün’e 2 malikâne iddiası
Asayiş

İş Adamının İtiraf etti : İmamoğlu’na 1 Akgün’e 2 malikâne iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ifade veren iş adamı Adem Kameroğlu, dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir projesinin ruhsat ve iskân işlemleri için villa ve daireler verdiğini iddia etti. İddialara göre, usulsüz devir bir dizi para transferiyle gizlenmeye çalışıldı ve villanın aslında Dilek İmamoğlu'na ait olduğu dosyaya girdi.

Habervitrini9942 Görüntüleme