2026 Kurban Bağışı Organizasyonunda Vuslat Derneği Hazırlık Sürecini Tamamladı

2 dk okuma
2026 Kurban Bağışı Organizasyonunda Vuslat Derneği Hazırlık Sürecini Tamamladı

Hızlı Özet

Vuslat Derneği, 2026 yılı vacip kurban çalışmaları kapsamında tüm organizasyon sürecini tamamladığını açıkladı. “Bu Bayram Senin Kurbanın Ne?” mesajıyla başlatılan kampanyada, kurban ibadetinin sadece maddi yardımlaşma değil; aynı zamanda teslimiyet, sadakat ve manevi fedakârlığın önemli bir göstergesi olduğu vurgulanıyor.

Vuslat Derneği, 2026 yılı vacip kurban çalışmaları kapsamında tüm organizasyon sürecini tamamladığını açıkladı. “Bu Bayram Senin Kurbanın Ne?” mesajıyla başlatılan kampanyada, kurban ibadetinin sadece maddi yardımlaşma değil; aynı zamanda teslimiyet, sadakat ve manevi fedakârlığın önemli bir göstergesi olduğu vurgulanıyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, kampanyanın manevi temelini Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in (a.s) örnek teslimiyetinin oluşturduğu ifade edildi. Açıklamada, insanların Allah rızası uğruna hayatlarında hangi fedakârlıkları yapabileceklerini düşünmelerinin hedeflendiği belirtilirken, kurban ibadetinin ruhsal yönünün ön plana çıkarılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk Taştan, 2026 yılı organizasyonunun uzun süren planlama çalışmaları sonucunda hazır hale getirildiğini belirtti. Taştan açıklamasında, kurban ibadetinin yalnızca bir paylaşım faaliyeti değil, aynı zamanda kulluk bilincini güçlendiren önemli bir ibadet olduğuna dikkat çekerek, insanların bu süreçte manevi bir farkındalık kazanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Vuslat Derneği’nin 2026 yılı kurban bağışı organizasyonu kapsamında Türkiye’nin farklı şehirleriyle birlikte dünyanın çeşitli bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı amaçladığı bildirildi. Dernek yetkilileri, bağış emanetlerinin şeffaf, güvenilir ve İslami usullere uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için ekiplerin sahada görev alacağını belirtti.

Ayrıca yapılan açıklamada, Afrika vacip büyükbaş kurban hisse bedelinin 5.000 TL olarak belirlendiği duyuruldu. Kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşların çağrı merkezi üzerinden bilgi alabilecekleri ya da vuslat.org.tr adresi üzerinden bağış işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Öte yandan derneğin yalnızca vacip kurban organizasyonlarıyla sınırlı kalmadığı, yıl boyunca nafile kurban bağışlarını da kabul ettiği belirtildi. Yetkililer; akika, şükür, şifa ve adak kurban bağışı kapsamında yapılan bağışların da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını aktararak, sürdürülen çalışmalarla hayırseverlerle mazlum coğrafyalar arasında yardım köprüsü kurulmaya devam edildiğini ifade etti.

 

Bu haber 14330 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP'li belediye özel hoca getirip dua ile meyhane açtı
Gündem
#Muğla#meyhane açılışı#Fethiye

CHP'li belediye özel hoca getirip dua ile meyhane açtı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir içkili lokantanın hizmete giriş merasiminde dua okunması şaşkınlık yarattı. Sosyal medyada paylaşılan anlar eleştirilere yol açarken, törene katılan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Uysal işletmeye hayırlı kazanç temennisinde bulundu.

Habervitrini14141 Görüntüleme
El Nino için geri sayım başladı! Tarih verildi
Gündem

El Nino için geri sayım başladı! Tarih verildi

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), 'El Nino' hava olayının önümüzdeki aylarda etkisini göstermeye başlayacağını açıkladı. Uzmanlar, yılın ilerleyen dönemlerinde 'çok güçlü' seviyeye ulaşabilecek El Nino’nun dünya genelinde aşırı hava olaylarını artırabileceği konusunda uyardı.

Habervitrini10487 Görüntüleme
Hortum köyü yerle bir etti: Deprem oldu sandık
Gündem

Hortum köyü yerle bir etti: Deprem oldu sandık

Çorum’un Sungurlu ilçesinde etkili olan hortum, köyde çok sayıda evde yıkıma yol açtı. Çatı ve duvarların zarar gördüğü olayda 5 kişi yaralanırken, bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Köylüler ise korku dolu o anları anlattı.

Habervitrini13954 Görüntüleme
Rahmi Koç ve oğlu Ali Koç'tan Bahçeli'ye sürpriz ziyaret
Gündem

Rahmi Koç ve oğlu Ali Koç'tan Bahçeli'ye sürpriz ziyaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç'u kabul etti. Görüşmede Bahçeli'ye, Koç Topluluğu'nun 100. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliğe ilişkin davetiye teslim edildi.

Habervitrini10802 Görüntüleme