30 HÜRJET İspanya yolcusu

2 dk okuma
30 HÜRJET İspanya yolcusu

Hızlı Özet

TUSAŞ, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı’nın ihracatına yönelik Airbus ile yeni anlaşma imzaladı. İş birliğiyle birlikte, İspanya’nın jet eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 30 HÜRJET’in tedarik edilmesi kararlaştırıldı.

TUSAŞ ile Airbus arasında HÜRJET Jet Eğitim Uçağı’nın İspanya’ya ihracatını hızlandıracak iş ortaklığı anlaşması, 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) imzalandı.

TUSAŞ, HÜRJET Jet Eğitim Uçağı’nın ihracatına yönelik Airbus ile yeni anlaşma imzaladı. İş birliğiyle birlikte, İspanya’nın jet eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 30 HÜRJET’in tedarik edilmesi kararlaştırıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), tamamen yerli imkânlarla geliştirdiği HÜRJET Jet Eğitim Uçağı için İspanya ile kritik bir adım attı. TUSAŞ ile Avrupa’nın önde gelen havacılık şirketlerinden Airbus arasında HÜRJET Jet Eğitim Uçağı’nın İspanya’ya ihracatını hızlandıracak iş ortaklığı anlaşması, 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) imzalandı. Anlaşma, iki şirketin HÜRJET projesindeki rollerini netleştirerek İspanya’nın jet eğitim uçağı tedarik sürecinde TUSAŞ ve Airbus’ın ortaklığını resmileştirdi. Yeni anlaşmayla, HÜRJET’in İspanya Hava Kuvvetleri envanterine girmesi yönündeki sürecin hızlandırılması hedeflendi.

Gerçekleştirilen iş birliğiyle birlikte HÜRJET’in ihracatına yönelik detaylar da netleştirildi.

TESLİMAT 2028 YILINDA

İspanya’nın jet eğitim uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 30’a kadar HÜRJET’in tedarik edilmesi kararlaştırıldı. Nihai satış sözleşmesinin ise yıl sonuna kadar imzalanması hedefleniyor. HÜRJET’lerin teslimatının ise 2028 yılında başlaması planlanıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in Avrupa yolculuğunda bugün çok önemli bir eşiği daha aştıklarını belirtti. Demiroğlu, “Bu stratejik iş birliği, Türk havacılık sanayisinin dünyada ulaştığı teknolojik seviyenin tescili” dedi.

PİLOT YETİŞTİRİYOR

HÜRJET, yüksek performansı ve gelişmiş aviyonik kabiliyetleri sayesinde 5. nesil savaş uçakları için pilot yetiştirilmesinde kritik rol oynuyor. 5. nesil savaş uçaklarına geçiş süresini en aza indirmek için tasarlanmış kullanıcı ara yüzü sayesinde süpersonik bir ileri jet eğitim uçağı olan HÜRJET, eskiyen eğitim uçaklarının yerini alacak ve genç pilotları modern savaş uçaklarının zorluklarına hazırlayacak ideal bir eğitim çözümü olacak.

57 GÖKBEY için imzalar atıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), TUSAŞ ile GÖKBEY helikopteri için yeni bir anlaşmaya imza attı. İş birliği kapsamında 57 adet GÖKBEY Helikopteri Tedariki Sözleşmesi imzalandı. GÖKBEY'ler, 2028 itibarıyla teslim edilecek.

Bu haber 1594 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan çifte müjde! Hem ev sahibi hem de kiracıları ilgilendiriyor
Ekonomi

Erdoğan'dan çifte müjde! Hem ev sahibi hem de kiracıları ilgilendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl sonu bitmesi planlanan 'Yarısı Bizden' projemizin süresini 31 Aralık 2027 tarihine kadar uzatıyoruz" dedi.

Habervitrini12218 Görüntüleme
Türkiye, IEA ülkeleri arasında elektrik talebi en hızlı artan ülke oldu
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye, IEA ülkeleri arasında elektrik talebi en hızlı artan ülke oldu

Türkiye'nin elektrik talebi 2005-2024 döneminde yıllık ortalama yaklaşık yüzde 5 artış göstererek Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) üyesi ülkeler arasındaki en hızlı büyümeyi kaydetti.

Habervitrini11262 Görüntüleme
Kamuda tasarruf 10 milyar dolara dayandı
Ekonomi

Kamuda tasarruf 10 milyar dolara dayandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2027-2029 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın tanıtım toplantısında kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin dikkat çeken rakamlar açıkladı. Şimşek, 2024-2025 döneminde kamuda 484 milyar liralık tasarruf sağlandığını belirtti. Söz konusu tutar, güncel kur üzerinden yaklaşık 10 milyar dolara karşılık geliyor.

Habervitrini9232 Görüntüleme
Ekonominin 3 yıllık yol haritası belli oldu
Ekonomi

Ekonominin 3 yıllık yol haritası belli oldu

Türkiye ekonomisinin 2027-2029 dönemindeki üç yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. Programda 2026 yılı büyüme tahmini yüzde 3,3’e çekilirken, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,4’e yükseltildi. Ekonomide büyümenin 2027’de yüzde 4,2, 2028’de yüzde 4,6 ve 2029’da yüzde 5’e ulaşması, enflasyonun ise kademeli olarak gerileyerek 2029’da yüzde 9’a düşmesi hedefleniyor.

Habervitrini9265 Görüntüleme