4 günlük bayram bilançosu: 2 bin 453 kaza yaşandı

1 dk okuma
4 günlük bayram bilançosu: 2 bin 453 kaza yaşandı

Hızlı Özet

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 4 gününde yollarda yaşanan 2 bin 453 trafik kazasında 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 4 gününde yollarda yaşanan 2 bin 453 trafik kazasında 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yollardaki son duruma ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Yerlikaya, yollarda alınan tedbirleri ve 9 günlük tatilin ilk 4 gününde yaşanan kazalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

“431 bin 871 araç denetlendi”

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bayram tatili boyunca Trafik Polislerimiz ve Jandarma Trafiğimiz, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ediyor. Bayram tatilinin 4. günü 9 Nisan 2024 Salı gününde; 615 trafik kazası meydana geldi.

431 bin 871 araç denetlendi. 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi, 38 bin 425 araca ise diğer işlemler yapıldı.

"26 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti"

Bayram tatilinin ilk 4 gününde toplam (Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı) 2 bin 453 trafik kazası meydana geldi. 26 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

3 bin 870 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

"Araçlarımızda emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim"

Bakan Yerlikaya, paylaşımın devamında şu ifadelere yer verdi:

Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.

Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım. Hayatla yarışılmaz.

Bu haber 775 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 6 cinayet dosyasını daha aydınlattıklarını duyurdu. Bakan Gürlek, 46 dosyada, 52 maktul ve 7 yaralının bulunduğu faili meçhul olayların üzerindeki sır perdesini kaldırdıklarını ifade etti.

Habervitrini10324 Görüntüleme
Okullara saldırı hazırlığındaki C31K suç örgütüne 22 ilde operasyon
Asayiş

Okullara saldırı hazırlığındaki C31K suç örgütüne 22 ilde operasyon

Okulların açılmasına günler kala; çeşitli suç içerikli paylaşımlarda bulunan ve 3 ildeki 3 okula yönelik silahlı saldırı hazırlığına ilişkin paylaşımlar yaptıkları belirlenen C31K isimli suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 22 kentteki eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli yakalandı.

Habervitrini10426 Görüntüleme
Kiracının 2 kişiyi öldürdüğü dehşette ayrıntılar ortaya çıktı! '500 bin dolar' detayı
Asayiş

Kiracının 2 kişiyi öldürdüğü dehşette ayrıntılar ortaya çıktı! '500 bin dolar' detayı

Dün İstanbul'da 2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaralayan kiracı Mehmet Taşkaya'nın, 20 yıldır binayı çekip çevirdiği ve Almanya'daki ev sahipleri adına evlerle ilgilendiği ortaya çıktı. Olay günü ise Taşkaya ve öldürdüğü ev sahipleri arasında 500 bin dolarlık bir alacak verecek tartışması çıktığı öğrenildi.

Habervitrini14992 Görüntüleme
22 ilde C31K suç örgütüne operasyon
Asayiş

22 ilde C31K suç örgütüne operasyon

iber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya ve iletişim platformlarında suç içerikli paylaşımlarda bulunan "C31K" isimli yeni nesil suç örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen 19'u adli süreçteki çocuk, 32 şüpheli tespit edildi.

Habervitrini11561 Görüntüleme