ABD-Çin tarife savaşında Trump'tan açıklama

1 dk okuma
ABD-Çin tarife savaşında Trump'tan açıklama

Hızlı Özet

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile İsviçre'de yapılan ticaret görüşmelerinin çok iyi geçtiğini ve büyük ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile İsviçre'de yapılan ticaret görüşmelerinin çok iyi geçtiğini ve büyük ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

İsviçre'de Çin ile çok iyi bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydeden Trump, "Pek çok şey görüşüldü, birçok konuda mutabık kalındı. Dostane ama yapıcı bir şekilde tam bir yeniden başlama süreci müzakere edildi." ifadelerini kullandı.

Trump, "hem Çin hem de ABD'nin yararına olacak" şekilde Çin'in Amerikan iş dünyasına açılmasını görmek istediklerini vurgulayarak, "Büyük ilerleme kaydedildi." değerlendirmesinde bulundu.

ABD ile Çin tarifeler konusunda restleşmişti
Trump, 2 Nisan'da aralarında Çin'in de olduğu ticaret ortaklarına ek gümrük vergileri açıklamıştı.

Çin'in karşılık vermesiyle iki ülke arasında başlayan tarife restleşmesi sonunda ABD, Çin'e uyguladığı gümrük tarifesini yüzde 145'e kadar çıkartmış, Çin de ABD'ye yüzde 125 gümrük tarifesi getirmişti.

Washington yönetimi, diğer ülkelere getirdiği ek tarifeleri 90 gün ertelerken, Çin'e yönelik tarifeler yürürlüğe girmişti.

Tırmanan ticari gerilim sonrasında Amerikalı ve Çinli yetkililer, bu hafta sonu tarife müzakereleri için İsviçre'de bir araya gelmek üzere anlaşmıştı.

Müzakerelerde ABD tarafını Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer, Çin tarafını ise Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifıng'in temsil edeceği bildirilmişti.
Muhabir:Sevgi Ceren Gökkoyun

Bu haber 715 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Roma havaalanı, İsrailli savunma firmasının insansız hava aracı kalkanı işletme sözleşmesini iptal etti.
Dünya

Roma havaalanı, İsrailli savunma firmasının insansız hava aracı kalkanı işletme sözleşmesini iptal etti.

İtalyan gazetesi Il Messaggero'nun haberine göre, Roma'daki Leonardo da Vinci Uluslararası Havalimanı, bir mahkeme kararının ardından İsrailli savunma yüklenicisi Rafael ile insansız hava araçlarına karşı kalkan sistemini işletme sözleşmesini feshetti.

Habervitrini11075 Görüntüleme
İran savaşı nedeniyle 'sinirlenen' Trump, mühimmat kıtlığı konusunda Hegseth'e verdi veriştirdi
Dünya

İran savaşı nedeniyle 'sinirlenen' Trump, mühimmat kıtlığı konusunda Hegseth'e verdi veriştirdi

Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta Savunma Bakanı Pete Hegseth ile çatışarak, İran'da büyük çaplı muharebe operasyonlarına olası bir dönüş öncesinde Amerikan mühimmat stoklarının durumu hakkında Beyaz Saray'ı yanıltmakla suçladı.

Habervitrini9937 Görüntüleme
Filistinlilerin Gazze'ye ATV kaçırdı
Dünya

Filistinlilerin Gazze'ye ATV kaçırdı

Filistinlilerin Deyr el-Belah'ta yeni ATV'leri sergilemesinin ardından, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), araçların Gazze Şeridi'ne nasıl girdiğine dair soruşturma başlattı.

Habervitrini11418 Görüntüleme
Suudi Arabistan'da simge yapılar üç ülkenin renklerine büründü
Dünya

Suudi Arabistan'da simge yapılar üç ülkenin renklerine büründü

Suudi Arabistan'ın çeşitli kentlerindeki simge yapılar ve kuleler, üç ülke arasında imzalanan "Mekke Ortak Savunma Anlaşması" vesilesiyle Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan bayraklarının renkleriyle aydınlatıldı. Söz konusu gösterinin, 3 ülke arasındaki köklü tarihi bağları ve güçlü ilişkileri simgelediği belirtildi.

Habervitrini12298 Görüntüleme