ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü

1 dk okuma
ABD'de binlerce kişinin yakalandığı "siklosporiyazis" salgınında 2 kişi öldü

Hızlı Özet

ABD genelinde 18 binden fazla kişiye bulaşan ve şiddetli ishale yol açan "siklosporiyazis" salgını nedeniyle Michigan eyaletinde 2 kişi hayatını kaybetti. | Anadolu Ajansı

Michigan Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanından yapılan açıklamaya göre, eyalette "siklosporiyazis" hastalığına yakalananların sayısı 11 bin 234'e çıktı.

Parazit kaynaklı bu bağırsak hastalığı nedeniyle eyalette 30 Temmuz'dan bu yana 193 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hastalığın yanı sıra diğer ciddi sağlık sorunları olduğu belirtilen 2 kişi ise salgına bağlı olarak hayatını kaybetti.

Eyalet yetkililerinin salgına ilişkin soruşturması sürerken, kaynağın marul veya yeşillikler olabileceği değerlendiriliyor.

Michigan'da yaşamını yitiren söz konusu 2 kişi, ABD genelinde kontamine gıdalardan kaynaklanan ve şiddetli ishale neden olan salgında ölümle sonuçlanan ilk vakalar olarak kayıtlara geçti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 30 Temmuz'da, ülkedeki "siklosporiyazis" vakalarının sayısının 45 eyalette 18 bini aştığını duyurmuştu.

#Spor#haber#Kültür Sanat#Son dakika#ekonomi#sinema#anadolu ajansı#fotoğraf#video#Politika
Kaynak:aa.com.tr
Bu haber 13747 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlaç kutularında yeni dönem başlıyor!
Sağlık

İlaç kutularında yeni dönem başlıyor!

TİTCK tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında ilaçlarda Elektronik Kullanma Talimatı (e-KT) uygulamasına kademeli olarak geçildi. Belirlenen takvim doğrultusunda 1 Ocak 2027 itibarıyla tüm ilaç ambalajlarında zorunlu hale gelecek uygulama ile vatandaşlar; ilacın kullanım şekli, dozajı ve yan etkileri gibi tüm detaylara kutu üzerindeki karekodu telefon veya tabletleriyle okutarak dijital ortamda ulaşabilecek.

Habervitrini15092 Görüntüleme
Şehir hastaneleri yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle hizmet veriyor
Sağlık
#Spor#haber#Kültür Sanat

Şehir hastaneleri yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle hizmet veriyor

Türkiye genelinde hizmet veren 27 şehir hastanesi, yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle teşhisten tedaviye, ameliyattan rehabilitasyona kadar birçok sağlık hizmetini aynı kampüs içerisinde vatandaşlara sunuyor.

Habervitrini13425 Görüntüleme
Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta
Sağlık
#sağlık#hastane#Çocuk

Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta

Okulların açılması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonları ve grip vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Polikliniklerde bulantı, boğaz ağrısı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri öne çıkarken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, 2026-2027 grip sezonuna ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini12629 Görüntüleme
Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!
Sağlık

Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!

Yunanistan'da son bir haftada 34 yeni Batı Nil virüsü vakasının tespit edildiği bildirildi. Uzmanlar, virüsten korunmanın en etkili yolunun bireysel tedbirler olduğunu vurgularken, virüs bulaşma riskinin eylül ayında da sürdüğünü bildirdi.

Habervitrini12798 Görüntüleme