Akşener CHP'lilere hakaret etmişti... Kılıçdaroğlu harekete geçti!

••2 dk okuma
Akşener CHP'lilere hakaret etmişti... Kılıçdaroğlu harekete geçti!

Hızlı Özet

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’li kurmaylara yönelik “geri zekâlılık ve ahmaklık” diyerek hakaret dolu çıkışlarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin üst kurmaylarını, Parti Meclisi Üyelerini toplantıya davet ettiği ortaya çıktı.”






İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP’li kurmaylara yönelik “geri zekâlılık ve ahmaklık” diyerek hakaret dolu çıkışlarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin üst kurmaylarını, Parti Meclisi Üyelerini toplantıya davet ettiği ortaya çıktı.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak ortağı Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) dün katıldığı bir yayında yüklendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane Buluşması sürecine değinen Akşener, bu buluşma esnasında CHP'li yöneticilerin tavırlarını eleştirerek o dönem sürecin yönetilemediğini savundu. Akşener ayrıca o dönem Kılıçdaroğlu'nu aradığını ama ulaşamadığını belirtip CHP'li yöneticileri hedef alarak "Saçmalık, ahmaklık, geri zekâlılık. Aynı işte geri zekâlılık her tarafta mevcut onun için böyle oluyor....Kurmay zekânız olsa beni arardınız, ben de kendi telefonumdan sizi halka gösterirdim" ifadelerini kullandı.



CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise düzenlediği basın toplantısında, kendisine konu hakkında yöneltilen soruya dün yanıt verip "Millet İttifakı'nın sözcülerinin Millet İttifakı'nın Genel Başkanlarının sözlerini yorumlamak ya da onlara cevap vermek gibi bir usulü yok" diyerek geçiştirdi.



Öztrak'ın Akşener'in hakaret dolu sözlerini geçiştirmesi ardından bir başka gelişme daha yaşandı. 9 Şubat 2023 Perşembe günü toplanacağı bildirilen Parti Meclisi Toplantısı yaşanan felaket sonrası ertelenmişti. Ancak Akşener'in hakaret dolu çıkışlarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partinin üst kurmaylarını yani Parti Meclisi Üyeleri toplantısını yapma kararı aldığı ve Parti Meclisi Üyelerini toplantıya davet ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu partinin desteğini alarak masadan ismi çıkmasa bile adaylığını açıklamayla ilgili destek isteyeceği yönünde iddialar bulunuyor.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi üyelerine gönderdiği 24 Şubat 2023 tarihli yazıda şu ifadelere yer verildi: "09 Şubat 2023 Perşembe günü toplanacağı bildirilen Parti meclis Toplantısı, ülkemizde yaşanan felaket nedeniyle ertelenmişti. 26 Şubat 2023 Pazar günü saat 13.00'te Ankara'da Parti Genel Merkezi'nde aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacaktır.




Bu haber 1048 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul'da ve 5 ilde daha eğitime ara verildi
Gündem

İstanbul'da ve 5 ilde daha eğitime ara verildi

Yağışların önümüzdeki 2-3 gün boyunca devam etmesinin beklendiğini belirten Gül, toprak kayması ve yol çökmesi gibi muhtemel tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Habervitrini10042 Görüntüleme
İstanbul Valiliği'nden yeni yağış uyarısı! Kuvvetli olacak
Gündem

İstanbul Valiliği'nden yeni yağış uyarısı! Kuvvetli olacak

İstanbul Valiliği, yağışların yarın sabahtan itibaren Avrupa Yakası başta olmak üzere kuzey ilçeleri ile Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Habervitrini14720 Görüntüleme
Erdoğan'dan Azerbaycan'a ders olacak öğrencilerin kılık kıyafeti açıklaması
Gündem

Erdoğan'dan Azerbaycan'a ders olacak öğrencilerin kılık kıyafeti açıklaması

Kuşkusuz çok daha gurur verici olan, bu vizyonun Türkiye Maarif Vakfımız aracılığıyla dünyanın farklı köşelerine taşınmasıdır. Bakınız, bugün bir yandan okul öncesinden yükseköğretime 24 milyonu aşkın öğrenciye nitelikli eğitim veriyor, diğer yandan uluslararası eğitimde inşa ettiğimiz güçlü kapasiteyi Maarif Vakfı gibi kurumlarımızla dost ve kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz.

Habervitrini9489 Görüntüleme
Elektriğe kapılarak ölen 14 yaşındaki genç hafız toprağa verildi
Gündem

Elektriğe kapılarak ölen 14 yaşındaki genç hafız toprağa verildi

Olay, dün akşam saatlerinde Fatih ilçesi Çukurbostan Parkı yakınındaki bir otoparkın önünde yaşanmıştı. 14 yaşındaki Mahmut Işıldak, sağanak sırasında ıslanmaması için ayakkabılarını çıkararak yürürken yerden geçen kablolara basarak elektrik akımına kapılmış, Işıldak ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Habervitrini13406 Görüntüleme