Alevilerden İmamoğlu'na suç duyurusu

2 dk okuma
Alevilerden İmamoğlu'na suç duyurusu

Hızlı Özet

Alevilik inancının İslamiyet'ten farklı lanse edilmesi Alevi vatandaşlarımız tarafından üzüntüyle karşılandı. Biz de bu doğrultuda bir suç duyurusunda bulunma teşebbüsünde bulunduk. TCK'nın 216'ncı maddesine dayanarak halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçunun kanaatiyle başvurumuzu yaptık" diye konuştu.






Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, 23 Nisan'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çocuklara gönderdiği hediye kolilerde yer alan görsel nedeniyle suç duyurusunda bulundu.





Özdemir'in avukatı Taha Çalık aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 gün önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Çalık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu kitapçığı incelediğimizde farklı dinleri, din adamları üzerinden tasvir etme yolunun seçildiğini görüyoruz. Burada ise imam, papaz ve haham üzerine bir tasvir var ve bunun yanında sözde alevi dedesi olduğu düşünülen bir tasvir de söz konusu. Alevilik inancının İslamiyet'ten farklı lanse edilmesi Alevi vatandaşlarımız tarafından üzüntüyle karşılandı. Biz de bu doğrultuda bir suç duyurusunda bulunma teşebbüsünde bulunduk. TCK'nın 216'ncı maddesine dayanarak halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçunun kanaatiyle başvurumuzu yaptık" diye konuştu.



Çalık açıklamasında şunları kaydetti:





"Sayın İmamoğlu, daha önce müsaade edilmemiş kitapçığın varlığını bilmesine rağmen aynı kitapçığı 23 Nisan'da yaklaşık 100 bin çocuğa dağıtma ihtiyacı hissediyor. Bu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan güç alarak teşebbüs ettiği bir konu. Burada sadece Alevi vatandaşlarımıza dair aşağılama söz konusu değil. Ortodoks vatandaşlarımıza ilişkin de bir aşağılama var. Orada ilgili sayfadaki tasvire baktığımızda Katolik inancının temsilcisi olan bir din adamı tasviri de var. İstanbul'da yaşayan Ortodoks nüfusu da göz önünde bulundurulduğunda bu da onlar tarafından hoş karşılanmamış olması gerek. Bu kamu barışını doğrudan zedeleyen bir husustur. İnsanları dini inançları sebebiyle ayrıştırmak, aynı dine mensup insanları ayrıştırmak, mezhepsel çatışmalar yaratmaya vesile olmak kamu barışını doğrudan zedeleyecektir. Biz de bundan dolayı suç duyurusunda bulunduk."



Kaynak: GÜNBOYU




Bu haber 311 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti
Gündem

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti

14 Eylül sabahı İstanbul'dan havalanan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a ait Cessna 680A Citation Latitude tipi iş jeti, Libya’daki Misrata Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkmış ve uçak alev topuna dönerek parçalanmıştı. Can kaybının yaşanmadığı olayda iki pilotun

Habervitrini12457 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı
Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, dizide "Kazım Kaşifoğlu" adıyla yer alan karakterin vatan haini olarak gösterildikten sonra öldürülmesi ve bazı sahnelerde araç plakalarında "FG" harf grubunun kullanılması, FETÖ adına algı ve propaganda çalışması yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Habervitrini10075 Görüntüleme
Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı
Gündem

Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı

İzmir'de defin öncesi kılınacak cenaze namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada kadının ve erkeğin yan yana saf tuttuğu görüldü. İmam, durumu fark ederek namazı kıldırmayacağını belirtti. 

Habervitrini14105 Görüntüleme
Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim
Gündem

Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim

Gazeteci Ceyhun Bozkurt'a değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, Mansur Yavaş'ın 9 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkinlikleri ve Anıtkabir programına katılmayarak aynı akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi üzerinden yürütülen tartışmalara değindi.

Habervitrini14478 Görüntüleme