Öğrencileri kabul eden MHP Antalya Milletvekili Mehmet Güney, "Partim olan MHP bütün diğer partilerden farklıdır.MHP’nin ilkesi önce ülkem, sonra partim sonra da ben’dir" dedi.
Vekilin konuşmasını dinleyen Alman öğrencilerden birisi hemen bir soru sordu.
Meclis’i ziyaret eden Alman öğrenciler "MHP ülke çıkarları, insanların refahı için çalışır. Oyunu kaybetme uğruna her fedakarlığı yapar" diyen MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal’a, "Bu kadar iyi bir şeyi savunuyorsunuz ama seçimleri niye kazanamıyorsunuz?" diye sordu.
Günal, "Oyunuzu arttırmak için size yalan söylemeyiz. Yapamayacağımız vaatte bulunmayız. Söylediklerimiz de vatandaşa tam ulaştırılamıyor. Tezat gibi görünen şeyler ama bunlar olabilir" yanıtı verdi.
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Ernst Reuter Schule’den gelen Alman öğrencileri Meclis’te kabul etti. İki dönemdir Meclis’te olan MHP’yle ilgili öğrencileri bilgilendiren Günal, MHP’yi diğer partilerden ayıran temel özelliğin ilkeleri olduğunu belirterek, "MHP’nin ilkesi önce ülkem, sonra partim sonra da ben’dir" dedi.
Siyasi partilerin şirketlerin karını arttırmak istemesi gibi siyasi partilerin de oylarını arttırma çabası içinde olduğunu anlatan Günal, ancak ""MHP ülke çıkarları, insanların refahı için çalışır. Oyunu kaybetme uğruna her fedakarlığı yapar" dedi.
Günal’ın bu açıklamalarından sonra Alman öğrenciler sorular yöneltti. Öğrencilerden biri, "Azınlık olan Kürtlerin, Ermenilerin haklarını geliştirmek için neler yapacaksınız?" diye sordu. Günal, Lozan anlaşmasını hatırlatarak Kürtlerin azınlık olmadığını Türkiye’de sadece dini azınlıklar bulunduğunu anlattı. Bu uyarı üzerine sorusunu "Kürtlerin hakları için neler yapmayı planlıyorsunuz?" diye soran öğrenciye Günal şu yanıtı verdi:
"Türkiye’de hangi etnik kökenden gelirse gelsin herkes Türk olarak tanımlanır. Almanya’da da Çekler, Polonya’dan gelenler vardır, ancak Alman vatandaşı sayılmıyor mu? Her ülkede bireysel haklar bağlamında hak ve özgürlüklerin refahın arttırılması istenir. Onun için Anayasada kanunlarda, düzenlemeler yapılır. Ama kolektif hak talebi başkadır. Bu bölücülüktür."
-"ANTALYA AÇILIMI MI İSTEYELİM"-
Bir başka Alman öğrenci ise, "Kürtler azınlık değilse Kürt açılımı başlatmak yanlış değil mi?" diye sordu. Günal, "Temel yanlış da bu. Kürt açılımı denilmesi yanlış. Kürt kökenli vatandaşlarımız Türk’tür. Hepsi Cumhurbaşkanı, Başbakan olabilir. Oldular da. Ekonomik siyasi anlamda hak kısıtlaması yok. Ekonomik gelişmişlik farkı olabilir. Antalya Gündoğmuş ve Akseki’nin doğudan daha geri kaldığını ben biliyorum. O zaman bizim de Antalya açılımı istememiz gerekir. Hak ve özgürlüklerin bütün Türkiye için gelişmesini istemek gerek" dedi.
Günal, öğrencilerin terör olaylarını hatırlatarak, "Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Demokratik taleplerle terörist faaliyetleri ayırmak gerekir. Terörle mücadele edilmeli, akan kan durmalı. Ama ekonomik sosyal kültürel farklarında giderilmesi gerek."
-"SEÇİMLERİ NEDEN KAZANAMIYORSUNUZ?"-
Alman öğrencilerden biri de Günal’ın, "MHP olarak bizim için en önemli şey ülke refahı. Gerekirse oy kaybederiz" yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Bu kadar iyi bir şeyi savunuyorsunuz ama seçimleri niye kazanamıyorsunuz?" diye sordu. Günal, "Oyunuzu arttırmak için size yalan söylemeyiz. Yapamayacağımız vaatte bulunmayız. Söylediklerimiz de vatandaşa tam ulaştırılamıyor. Tezat gibi görünen şeyler ama bunlar olabilir" yanıtı verdi.
ALMAN ÖĞRENCİDEN MHP'Lİ VEKİLİ YUTKUNDURAN SORU!.

Hızlı Özet
“Meclis'i ziyaret eden Alman Öğrenciler MHP'li vekile öyle bir soru sordular ki!..”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yavaş’a Cumhurbaşkanlığı adaylığı soruldu! İlk kez böyle yanıt verdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29. Uluslararası Beypazarı Festivali'nin açılışının ardından Festival alanında kurulan standları gezdi.

MHP : Daha önemli gelişmeler olacak
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, devam eden fon soruşturmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Devlet gereğini yapıyor, en ince detayına kadar takip ediyor” diyen Büyükataman, “Bu son konuda, zannediyorum, şahit olacağımız daha önemli gelişmeler olacak” ifadelerini kullandı.

Ahmet Şef'in restoranı yandı
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde hizmet veren ve şehirde "Ahmet Şef" adıyla tanınan ünlü restoranda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Ata Sokak'ta yer alan mekanda başlayan alevler kısa sürede büyüyerek çevrede büyük paniğe neden oldu.

MASAK'taki Mahrem Hücreye Darbe! : Devletin Mâli İstihbaratı FETÖ'ye Sızdırıldı!
FETÖ'nün Akıncı Üssü İmamı MASAK Yazılımının Ortağı Çıktı!.. MASAK'ta Dev Casusluk Soruşturması: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanları Usulsüzce Sorgulamışlar!