Almanya'dan flaş Suriye itirafı!

1 dk okuma
Almanya'dan flaş Suriye itirafı!

Hızlı Özet

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde "uluslararası kontrol edilen güvenli bölge oluşturulmasını" önerdiklerini belirtti.






Suriye'deki durumun Avrupa ve Almanya'nın güvenlik çıkarlarını ciddi şekilde etkilediğini söyleyen Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, ancak bugüne kadar ülkesinin ve Avrupa'nın durumu sadece "izleyici gibi seyrettiği'' itirafında bulundu.



Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde "uluslararası kontrol edilen güvenli bölge oluşturulmasını" önerdiklerini belirtti.



Karrenbauer, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in öneriye onay verdiğini ve Batılı müttefiklere bunu ilettiklerini ifade etti.



Brüksel'de perşembe günü yapılanacak NATO Savunma Bakanları toplantısında öneriyi gündeme getirileceklerini ifade eden Karrenbauer, bu girişimin Avrupa için mantıklı olacağını dile getirdi.



Karrenbauer, "Bu çözümün neye benzeyeceği sorusunun cevabı, oradaki gerilimi azaltmak amacıyla Türkiye ve Rusya da dahil olmak üzere uluslararası olarak kontrol edilen bir güvenlik bölgesi oluşturmakta yatıyor. Burada teröre karşı mücadele ve DEAŞ teröristlerine karşı mücadeleyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Amaçlardan bir diğeri de Birleşmiş Milletler kararını takiben yeni başlayan anayasal süreci devam ettirmek" ifadesini kullandı.



Bakan Karrenbauer, bu önerinin Federal Meclis (Bundestag) tarafından da kabul görmesi gerektiğini aktardı.



"İzleyici gibi seyrettik"



Suriye'deki durumun Avrupa ve Almanya'nın güvenlik çıkarlarını ciddi şekilde etkilediğini kaydeden Karrenbauer, ancak bugüne kadar Almanya ve Avrupa'nın durumu sadece "izleyici gibi seyrettiği'' itirafında bulundu.



 




Bu haber 250 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Üsküdar Belediye'se AK Parti'ye geçti.. İşte oylama sonucu
Gündem

Üsküdar Belediye'se AK Parti'ye geçti.. İşte oylama sonucu

AK Parti'nin itirazı üzerine iptal edilen Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili seçimi bugün gerçekleştirildi. Üsküdar Belediyesi Meclisi'nde başlayan seçim öncesinde belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Belediye binası ve çevresinde polis ekipleri görev yaparken, meclis üyeleri ve görevlilerin girişleri kontrollü şekilde sağlandı.

Habervitrini14645 Görüntüleme
Flaş.. 12 ülkeden İsrail'e yaptırım kararı
Gündem
#İsrail#filistin#İngiltere

Flaş.. 12 ülkeden İsrail'e yaptırım kararı

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşim yerlerinden gelen mallara ithalat yasağı getirileceğini belirten Miliband, İngiliz hükümeti, Batı Şeria’da yerleşimci teröristler tarafından Filistinlilere yönelik etnik temizlik yapıldığını kabul etmektedir. dedi.

Habervitrini14546 Görüntüleme
Antalya'daki yangınlar mahalleye ulaştı
Gündem

Antalya'daki yangınlar mahalleye ulaştı

Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi'nde dün saat 16.25'te çıkan orman yangınından 8 kişi etkilendi. Vatandaşlardan 2'si bacakta yaralanma şikayetiyle hastaneye nakledildi, 6 kişinin de tedavisi ayakta yapıldı.

Habervitrini11216 Görüntüleme
Cenazede herkes geçip giderken tabutu başında dua eden o genç kim?
Gündem

Cenazede herkes geçip giderken tabutu başında dua eden o genç kim?

Cenazede herkes geçip giderken usta oyuncunun kabri başında tek başına el açıp dua eden genç tiyatro öğrencisi, törene damga vurdu. Serhat Kılıç’ın vefat sevenlerini yasa boğarken, genç öğrencinin gösterdiği vefa herkesi duygulandırdı.

Habervitrini9485 Görüntüleme