Illinois'li bir adam, 6 yaşındaki Filistinli Amerikalı bir çocuğu bıçaklayarak öldürmekten ve nefret suçlarından hüküm giydi
Illinois'li cani, 6 yaşındaki Filistinli Amerikalı bir çocuğun bıçaklanarak öldürülmesi ve annesinin yaralanmasından suçlu bulundu. Savcılar, saldırının Müslüman karşıtı nefret ve İsrail-Hamas savaşına bir tepki nedeniyle düzenlendiğini söyledi.
Joseph Czuba, 14 Ekim 2023'te Wadee Alfayoumi'nin 26 kez bıçaklanarak öldürülmesinden ve annesi Hanan Shaheen'in Chicago'nun banliyösünde bir düzineden fazla kez bıçaklanarak yaralanmasından birinci derece cinayet, cinayete teşebbüs, ağırlaştırılmış saldırı ve nefret suçlarından suçlu bulundu.
Jüri yaklaşık bir saat kadar müzakere etti.
Anne ve oğul, saldırının gerçekleştiği Chicago şehir merkezinin yaklaşık 40 mil güneybatısındaki Plainfield Township'te Czuba ve o zamanki eşinden iki oda kiraladı.
33 yaşındaki Shaheen, 73 yaşındaki Czuba'nın Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e saldırmasından kısa bir süre sonra kendisine saldırdığını ifade etti.
O ve o zamanki eşinin, odaları kendisine kiralamayı kabul etmeden önce Müslüman ve Filistin kökenli olduğunu bildiklerini ve onlardan kiraladığı iki yıl boyunca daha önce herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi.
Shaheen ve Czuba'nın eski eşi Mary Connor, savcılık adına ifade veren, bıçaklamalardan önceki hafta Czuba'nın İsrail ile Hamas arasındaki savaştan öfkelendiğini söyledi. Shaheen, Czuba'nın Müslümanlar hakkında nefret dolu konuşmaya başladığını söyledi .
Shaheen, Czuba'nın kendisine "sizin insanların" İsrail'de Yahudileri ve bebekleri öldürdüğünü, Müslümanların evinde hoş karşılanmadığını ve evden taşınması gerektiğini söylediğini ifade etti.
Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
kaynak olarak ekleyin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump: Erdoğan dostumdur, her zaman görüşüyorum
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye uygulanan CAATSA yaptırımlarıyla ilgili soruya dikkat çeken cevap verdi. "CAATSA'da engel yok" diyen Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilişkisine vurgu yaparak "Türkiye'yi seviyorum" ve "Erdoğan'ı her zaman mutlu edeceğim" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan son 24 saatte Yemen'in 6 vilayetine 94 hava saldırısı düzenledi.
Husi milislerinin askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Son 24 saat içinde Suudi savaş uçakları Sana'a, Saada, Taiz, Hajjah, Amran ve İbb vilayetlerindeki sivil yerleşim yerlerini hedef alan 94 hava saldırısı düzenledi."

Hürmüz'de gerilim tırmandı! Tanker mühimmatla vuruldu
Hürmüz Boğazı’ndan çıkmaya çalışan bir petrol tankeri, kaynağı henüz belirlenemeyen mühimmatla vuruldu. Tankerde yangın çıktı, yaralanan olmadığı öğrenildi.

Netanyahu : Yardımcı pilot 'beni öldürün, beni öldürün' diye bağırdı
Netanyahu ayrı bir videoda da, uçaktaki yolcularla yaptığı konuşmalara atıfta bulunarak, saldırganın etkisiz hale getirildikten sonra Emirlik mürettebatından kendisini öldürmelerini istediğini söyledi.
