Amerika'dan kaç Boeing yolcu uçağı aldık.. İşte o uçaklar ve modelleri

2 dk okuma
Amerika'dan kaç Boeing yolcu uçağı aldık.. İşte o uçaklar ve modelleri

Hızlı Özet

İlgili siparişler ile birlikte 2035 yılına kadar filomuzun tamamının yeni nesil uçaklardan oluşması, böylelikle operasyonel verimliliğimizin pekiştirilmesi ve yıllık ortalama büyüme oranımızın yüzde 6 seviyesinde gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" denildi.

THY'den Boeing anlaşması açıklaması! 2035 yılına kadar...

Türk Hava Yolları (THY), 2029-2034 yılları arasında teslim alınmak üzere Boeing firmasından 50 adet kesin sipariş ve 25 adet opsiyon olmak üzere toplam 75 adet B787-9 ve B787-10 uçağının satın alınmasına karar verdiğini açıkladı. 

Türk Hava Yolları, ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ı Filosuna Katıyor -  Netizenlist.com

Ayrıca 100 adedi kesin ve 50 adedi opsiyon olmak üzere toplam 150 adet 737-8/10MAX tipi uçak alımı hususunda Boeing ile görüşmeleri tamamladı.

Boeing 737 MAX crash families say planemaker should face much higher fine |  Reuters

ABONE OTürk Hava Yolları (THY) uçak alımı konusunda Boeing ile yapılan anlaşma detaylarını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan aciklamada, "Ortaklığımızın tüm paydaşları için yüksek değer üretecek şekilde ortaya koyduğu Stratejik Planı dahilindeki büyüme hedefleri doğrultusunda Yönetim Kurulumuz 2029-2034 yılları arasında teslim alınmak üzere Boeing firmasından 50 adet kesin sipariş ve 25 adet opsiyon olmak üzere toplam 75 adet B787-9 ve B787-10 uçağının satın alınmasına karar vermiştir. 

Söz konusu uçaklar için kanat üstü motor, yedek motor ve motor bakım hizmeti alımı için Rolls-Royce ve GE Aerospace firmalarıyla müzakereler devam etmektedir. İlave olarak, 100 adedi kesin ve 50 adedi opsiyon olmak üzere toplam 150 adet 737-8/10MAX tipi uçak alımı hususunda Boeing ile görüşmeler tamamlanmış olup, motor üreticisi CFM International ile müzakerelerin başarılı bir şekilde tamamlanması halinde 737-8/10MAX uçak siparişleri de verilecektir. 

İlgili siparişler ile birlikte 2035 yılına kadar filomuzun tamamının yeni nesil uçaklardan oluşması, böylelikle operasyonel verimliliğimizin pekiştirilmesi ve yıllık ortalama büyüme oranımızın yüzde 6 seviyesinde gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" denildi.

ANLAŞMA 2033 VİZYONUMUZDA ÖNEMLİ OLACAK

Anlaşmaya yönelik yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Bu anlaşma sadece bir filo genişletme hamlesi olarak görülmemeli; sektördeki öncü pozisyonumuzun itici gücü olan inovasyon ve operasyonel mükemmeliyete bağlılığımızın da bir yansıması olarak değerlendirilmeli. Yeni nesil Boeing uçaklarının filomuza katılması, 800 uçaklık filoya ulaşmayı hedefleyen 2033 vizyonumuzun hiç şüphesiz önemli bileşenlerinden biri olacak. Bu anlaşmayla birlikte dünyanın önde gelen uçak üreticileri ile yakın iş birliğimizi ilerletirken, Türkiye'nin havacılık ekosisteminin gelişimini desteklemeyi sürdüreceğiz. Ülkemizin eşsiz kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen çok daha fazla ziyaretçiyi, bağlantı ve menzil avantajı sunan bu uçaklarımızla ağırlayarak, Türkiye'nin turizm sektörünü güçlendirmeye devam edeceğiz. Benzersiz hizmet anlayışı ve eşsiz uçuş ağı ile sektöre öncülük eden Türk Hava Yolları, verimlilik ve çevresel sorumlulukta da çıtayı küresel ölçekte belirleyen havayolu olmayı sürdürecektir" dedi.

Bu haber 1350 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye enerjide 3 kıtada sahaya indi
Ekonomi

Türkiye enerjide 3 kıtada sahaya indi

Kerkük'ten Somali'ye, Azerbaycan'dan Umman'a! Türkiye enerjide 3 kıtada sahaya indi

Habervitrini13012 Görüntüleme
Ev ve araba alacaklar dikkat! BDDK'dan yeni düzenleme geldi
Ekonomi

Ev ve araba alacaklar dikkat! BDDK'dan yeni düzenleme geldi

BDDK'den tasarruf finansman şirketleriyle ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeyle, bir kişinin aynı tasarruf finansman şirketiyle yapabileceği sözleşme sayısı biri taşıt, diğeri konut veya çatılı iş yeri finansmanı olmak üzere ikiyle sınırlandırılırken, azami sözleşme tutarı taşıt finansmanında 6 milyon 250 bin liraya, konut veya çatılı iş yeri finansmanında 62 milyon 500 bin liraya yükseltildi.

Habervitrini11511 Görüntüleme
Altın uçuşa geçti
Ekonomi

Altın uçuşa geçti

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD temmuz ayı istihdam verileri, tarım dışı istihdamdaki sürpriz düşüşün ardından değerli metaller üzerinde şok etkisi yarattı. Veri sonrası alımların hızlanmasıyla ons altın kısa sürede yüzde 3'ün üzerinde değer kazanırken, gram altın 6.700 TL sınırına dayandı.

Habervitrini14371 Görüntüleme
Türkiye, ihracatta hedef ülkelere 6 ayda 94 milyar dolarlık satış yaptı
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye, ihracatta hedef ülkelere 6 ayda 94 milyar dolarlık satış yaptı

Türkiye, ihracat pazarlarını çeşitlendirmek ve yeni pazarlara açılmak amacıyla hedef pazar olarak belirlediği 60 ülkeye, bu yılın ilk yarısında 94 milyar dolarlık satış gerçekleştirirken, bu ülkelerle 233,3 milyar dolarlık ticaret hacmi elde etti. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14177 Görüntüleme