Ankara, Afyonkarahisar ve Niğde'de Dolu Felaketi: Cadde ve Tarlalar Beyaza Döndü

2 dk okuma
Ankara, Afyonkarahisar ve Niğde'de Dolu Felaketi: Cadde ve Tarlalar Beyaza Döndü

Hızlı Özet

Ankara, Afyonkarahisar ve Niğde'yi etkisi altına alan şiddetli dolu yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok noktada ulaşım durma noktasına gelirken, tarım alanları büyük hasar gördü.

BAŞKENT ANKARA'DA YOĞUN YAĞIŞ

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde misket ebadında yağan dolu, yaşamı durma noktasına getirdi. Yerde oluşan dolu tabakasının kalınlığının yer yer 30 santimetreyi bulduğu gözlemlendi. Araçlar, biriken dolu yığınları sebebiyle trafikte ilerlemekte büyük güçlük çekti.

Ankara'da dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi - Son Dakika Türkiye  Haberleri | Cumhuriyet

Benzer manzaralar ilçeye bağlı Bağlum'da da yaşandı; yolların beyaz bir örtüyle kaplandığı ve bazı araçların hasar aldığı bildirildi. Oluşan su birikintileri, trafikte seyreden araçlar için zor anlar yaşattı.

Üç kenti dolu vurdu Sokaklar bembeyaz oldu, yollar kapandı

Yenimahalle ilçesinde ise meydana gelen sel, bir çöp konteynerini sürükledi ve bazı otomobillerin yolda mahsur kalmasına neden oldu. Şiddetli yağış esnasında çok sayıda vatandaşın otobüs durakları gibi kapalı mekanlara sığındığı görüldü. Yağışın ardından belediye birimlerinin, biriken suların tahliyesi amacıyla çalışma başlattığı öğrenildi.

Üç kenti dolu vurdu Sokaklar bembeyaz oldu, yollar kapandı

DOLUNUN KALINLIĞI 30 SANTİMETREYİ BULDU

Kahramankazan ilçesinde misket büyüklüğünde dolu yağarken, yerde biriken dolunun kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı. Trafikte olan araçlar, yolda biriken dolu nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

Üç kenti dolu vurdu Sokaklar bembeyaz oldu, yollar kapandıÜç kenti dolu vurdu Sokaklar bembeyaz oldu, yollar kapandı

AFYONKARAHİSAR'DA ULAŞIM VE TARIM OLUMSUZ ETKİLENDİ

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde öğleden sonra hava sıcaklığında yaşanan ani düşüşün ardından başlayan kuvvetli dolu, dakikalar boyunca aralıksız sürdü. Yağış neticesinde cadde ve sokaklar tamamen beyaz bir örtüyle kaplandı.

Yollarda biriken dolu nedeniyle araç trafiğinde ciddi aksaklıklar yaşandı. Belediye ekipleri tarafından, kapanan güzergahların yeniden ulaşıma açılması için traktörler ve iş makineleriyle yoğun bir çalışma yürütüldü.

Yağış, ulaşımdaki aksaklıkların yanı sıra bölgedeki tarım arazileri üzerinde de yıkıcı bir etki yarattı. Dolunun şiddeti karşısında özellikle sebze fideleri, ekinler ve meyve ağaçları büyük hasar aldı. Meyvelerin ve yaprakların ağaçlardan döküldüğü, bahçelerdeki mahsullerin önemli ölçüde ziyan olduğu ifade edildi. Üreticiler, aniden bastıran dolunun tüm emeklerini kısa sürede yok ettiğini belirtti.

Yağışın dinmesinin ardından Taşoluk'ta yerel yönetim ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü birimlerince, zarar gören ekili alanlarda hasar tespit çalışmalarına başlanacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca yetkililer, ilerleyen saatlerde meydana gelebilecek muhtemel olumsuz hava şartlarına karşı yurttaşlara tedbirli olmaları yönünde ikazda bulundu.

NİĞDE'DE MANZARA DEĞİŞMEDİ

Niğde'de de benzer görüntüler kaydedildi. Merkeze bağlı Dikilitaş köyü ve Dündarlı beldesi, dolu yağışının tesiri altında kaldı. Yağışın ardından tarlalar, bahçeler ve yolların beyaz bir örtüyle kaplandığı görüldü. Belirli bölgelerde dolu yığınlarının oluştuğu rapor edildi.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölgede yerel sağanak ve dolu geçişlerinin sürebileceği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

#Ankara#saganak#dolu
Kaynak:milliyet.com.tr
Bu haber 9865 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran Trump’ın yarın imzalama ısrarının arkasındaki şeytanlığı ortaya çıkardı
Gündem
#Donald Trump#İran#Dünya

İran Trump’ın yarın imzalama ısrarının arkasındaki şeytanlığı ortaya çıkardı

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı tarafından, müzakere heyetine yakın çevrelere atıfta bulunularak yapılan bir haberde, Tahran yönetiminin ertesi gün herhangi bir belgenin imzalanmasına kati surette müsaade etmeyeceği aktarıldı. Ajans, Trump'ın bu konudaki ısrarının kişisel bir gündeme hizmet ettiği iddiasını ortaya attı.

Habervitrini14754 Görüntüleme
Trump'ın İran ile ilgili yakında imzalayacağı anlaşma Netanyahu için acı bir hap olacak.
Gündem

Trump'ın İran ile ilgili yakında imzalayacağı anlaşma Netanyahu için acı bir hap olacak.

Perşembe akşamı Başkan Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu arayarak duymak istemediği bir haberi verdi: İran'la birkaç gün içinde bir anlaşma imzalayacağını tahmin ediyordu.

Habervitrini10368 Görüntüleme
Türkiye, Pakistan, Katar ve Mısır'ın Aracılığıyla ABD-İran Mutabakatı Sağlandı
Gündem

Türkiye, Pakistan, Katar ve Mısır'ın Aracılığıyla ABD-İran Mutabakatı Sağlandı

ABD basını, Washington ve Tahran arasında yarın imzalanması öngörülen anlaşmanın, Türkiye, Pakistan, Katar ve Mısır'ın üç aylık arabuluculuk çabalarının bir neticesi olduğunu bildirdi. Elektronik ortamda imzalanacak metin, ateşkesi 60 gün uzatmayı, Hürmüz Boğazı'nı açmayı ve nükleer müzakereleri başlatmayı hedefliyor.

Habervitrini9630 Görüntüleme
Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı'nı kabul etti
Gündem

Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı'nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı Mickoski’yi kabul etti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

Habervitrini14826 Görüntüleme