Ankara'nın Sincan ilçesinde, sabah saat 10.00 sularında bir hava aracı kazası meydana geldi. Temelli Mahallesi kırsalında, jandarma sorumluluk sahası içerisinde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) ait R-44 tipi bir eğitim helikopterinin düştüğüne dair bir ihbar yapıldı. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip gönderildi.
Kazadan yaralı olarak kurtulan iki personelin kimlikleri belli oldu. Helikopterde bulunan TUSAŞ çalışanı Emekli Albay Yasa Özden Bakkal ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu Binbaşı Bilgehan Kurtoğlu'nun yaralandığı tespit edildi.
Kaza mahalline ulaşan sağlık görevlileri tarafından yaralılara ilk müdahale gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre, yaralılardan Binbaşı Bilgehan Kurtoğlu'nun ambulans ile hastaneye nakledildiği belirtildi. Diğer yaralı Yasa Özden Bakkal'a ise sağlık görevlilerince olay yerinde kalp masajı uygulandığı aktarıldı. Her iki personelin de kazadan yaralı olarak kurtarıldığı teyit edildi.
Kazanın ardından Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nın koordinasyonunda bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri hayata geçirildi. Komando, JASAT, İstihbarat, Kriminal ve Asayiş birimlerinden oluşan ekipler, olay yerine intikal ederek çevre emniyetini sağladı ve bir tahkikat başlattı.
Helikopterin düşüş sebebinin ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan teknik ve adli incelemelerin devam ettiği öğrenildi. Kazaya ilişkin yetkili makamların yapacağı resmi açıklama beklenmektedir.




