Arınç kendisine "Siyaset fosili, FETÖ kuryesi" diyen MHP'li Semih Yalçın'a karşılık verdi..Had aşıldı, sabır taşı çatladı

3 dk okuma
Arınç kendisine "Siyaset fosili, FETÖ kuryesi" diyen MHP'li Semih Yalçın'a karşılık verdi..Had aşıldı, sabır taşı çatladı

Hızlı Özet

Ak Parti kurucularından Bülent Arınç, KHK’lılarla ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a dikkat çeken ifadelerle yanıt verdi. Arınç, “Had aşıldı, sabır taşı çatladı” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Bülent Arınç'a "siyaset fosili" ve "FETÖ kuryesi" demesi üzerine başlayan polemik büyüdü. Arınç, sosyal medyadan Yalçın'a sert yanıt vererek, devam etmesi halinde MHP lideri Bahçeli'ye şikayette bulunacağını belirtti. Arınç, katıldığı bir konferansta KHK'lılarla ilgili yaptığı açıklamalarla da dikkat çekmişti. Yalçın, sosyal medyada Arınç'ı eleştirerek, geçmişteki eylemleriyle ilgili sert ifadeler kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya üzerinden Bülent Arınç'a sert eleştirilerde bulundu. Yalçın, Arınç'ın kendini unutturmamak için çaba sarf ettiğini, geçmişte FETÖ’ye destek sağlayarak siyasi kazanımlar elde ettiğini ve KHK’lılarla ilgili yanlış yönlendirmelerde bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Arınç'ın avukatlığını yaptığı kişilerin terör örgütleriyle bağlantılı olduklarını ifade etti.

ARINÇ’TAN YANIT GECİKMEDİ

Semih Yalçın’ın açıklamalarına sosyal medya hesabından uzun bir metinle yanıt veren Bülent Arınç, şu ifadeleri kullandı: “Anadolu’da insanlar evlatlarına isim koyarken ‘adıyla yaşasın’ diye dua ederler ki çocuklar onlara verilen isimlerin anlamı gibi bir karaktere sahip olsun. Sana da edep sahibi olasın diye Edip; cömert ve hoşgörü sahibi olasın diye de Semih adını vermişler lâkin heyhat! Olamamışsın…

Her eline kalemi aldığında kime yakası açılmadık hangi hakareti etsem diye düşünen isminin anlamlarından uzak bu kişinin iki yıldır hakkımda yazdıklarını okuyor lâkin cevap verme ihtiyacı hissetmiyordum. Bunun iki nedeni var. Birincisi bu gibi isimlere karşılık verdiğinizde gemi azıya alırlar ve daha da hakaretamiz ifadelere sarılırlar. İkincisi ve daha önemli olan ise MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye karşı olan saygımdı. Sayın Bahçeli bana karşı olan eleştirilerinde çoğu zaman sert olmuştur ama 12 Eylül Darbesi’nin ardından ülkücülerin davalarını üstlenmem sebebiyle bütün ülkücülerin bana karşı sevgi ve saygısı olduğunu, kendisinin de bunu çok iyi bildiğini ifade etmiştir.

Lâkin geldiğimiz noktada had aşıldı, sabır taşı çatladı… Geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığım bir konuşmada ifade ettiğim fikirler üzerine senin o irin damlayan kaleminden bana doğru akıttığın ifadeler bende tutmaz. 40 yıldır siyasetin içindeyim, tek rehberim de vicdan ve ahlâk oldu. Bugüne kadar bana karşı çemkirdiğin tüm ifadeleri temerrüt faizi ile sana iade ediyorum. Senin için ‘kimdir bu?’ diye sorduğumda ne diyorlar biliyor musun?

‘Şaribül leyli ven nehar’

Tarih alanında profesörmüşsün, sen anlarsın ne demektir bu… Seninle ortak bir acımız var; evlat acısı. Dünyanın en büyük acısıdır yalnız onu yaşayanlar bilir derler. İnan benim bir gecede saçlarım kırardı. Böylesine bir acıyı yaşayan insanlarda gözlemlediğim bir şey var. İnsanın vicdan terazisi hassaslaşır, merhamet kapıları ve gönül gözü ardına kadar açılır. Senin ise merhamet kapılarına zincir vurulmuş, vicdan terazın tartmaz gönül gözün kör olmuş.

Ezcümle diyeceğim şudur. Bu insan artık bunlara son vermelidir. Aksi takdirde kendisini bizzat Sayın Bahçeliye şikâyet edecek ve kendisinin yardımcısı sıfatını taşıyan bu kişinin hakaretlerine son vermesini isteyeceğim. Bu hakaretlere karşı artık sesimi kısmak niyetinde değilim.”

MHP CEPHESİNDE GERİLİM SÜRÜYOR

Arınç’ın açıklamalarının ardından gözler MHP cephesinden gelecek yeni açıklamalara çevrildi. Siyaset kulislerinde iki isim arasındaki polemiğin büyüyebileceği yorumları yapılıyor.

Bu haber 12834 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu Filistinli mahkumlara tecavüzü anlatan Makale Sebebiyle New York Times'a Dava Açıyor
Gündem
#news#United States#Israel

Netanyahu Filistinli mahkumlara tecavüzü anlatan Makale Sebebiyle New York Times'a Dava Açıyor

İsrail hükümeti, The New York Times gazetesinde yayınlanan ve İsrail güçlerinin Filistinli tutuklulara yönelik tecavüz iddialarını ele alan bir yazı nedeniyle 'iftira' davası başlatma kararı aldığını bildirdi. Nicholas Kristof imzalı makalenin yayınlanmasından üç gün sonra gelen bu hamle, Başbakanlık Ofisi tarafından duyuruldu.

Habervitrini10869 Görüntüleme
İsrailli Bakan, La Liga Kutlamasında Filistin Bayrağı Açan Lamine Yamal'ı Hedef Aldı
Gündem
#news#Israel#Middle East

İsrailli Bakan, La Liga Kutlamasında Filistin Bayrağı Açan Lamine Yamal'ı Hedef Aldı

Barcelona'nın La Liga şampiyonluğunu kutladığı otobüs geçişi sırasında Filistin bayrağı açan İspanyol milli futbolcu Lamine Yamal, İsrail Savunma Bakanı'nın sert eleştirileriyle karşılaştı. Bakan, futbolcunun eylemini "nefreti körüklemek" olarak nitelendirdi.

Habervitrini14331 Görüntüleme
İmam Hatip Ortaokulu müdürünün okunacak kitaplar listesi şok etti
Gündem

İmam Hatip Ortaokulu müdürünün okunacak kitaplar listesi şok etti

Sosyal medyada dolaşıma giren listede bazı yazarların eserlerinin yer alması sonrası İstanbul Valiliği soruşturma başlatıldığını ve okul müdürünün açığa alındığını açıkladı.

Habervitrini11278 Görüntüleme
Bernardo Silva Transferinde Galatasaray'dan Kritik Adım: Menajeri İstanbul'a Geliyor
Gündem

Bernardo Silva Transferinde Galatasaray'dan Kritik Adım: Menajeri İstanbul'a Geliyor

Gelecek sezonun kadro planlamasını sürdüren Galatasaray, Manchester City'nin Portekizli yıldızı Bernardo Silva için girişimlerini sıklaştırdı. Oyuncunun menajerinin transfer görüşmeleri yapmak üzere İstanbul'a geleceği belirtiliyor.

Habervitrini14130 Görüntüleme