Aşılamada ev rahatlığı dönemi

2 dk okuma
Aşılamada ev rahatlığı dönemi

Hızlı Özet

10 Haziran'dan itibaren aile sağlığı merkezlerinde de koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Hastaneye gitmek istemeyen ya da evine en yakın yerde aşı olmak isteyen vatandaşlar randevularını alarak aile sağlığı merkezlerini tercih etti.






Pandemiyle mücadele sürecinde güçlü sağlık altyapısıyla vatandaşına güven ve gurur veren Türkiye, aşılama döneminde de birçok ülkeye parmak ısırtıyor. Nüfusun 3 katı miktarda aşı anlaşması yapan devlet vatandaşına aşı tercih etme lüksü sunuyor. BioNTech aşılarının da artık aile sağlığı merkezlerinde yapılabilmesi ekstra bir konfor sağladı. Hastane korkusu olanlar ASM'lerdeki aile ortamında güvenle aşılarını yaptırabiliyor.



Son dakika... 10 Haziran'dan itibaren aile sağlığı merkezlerinde de koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı. Hastaneye gitmek istemeyen ya da evine en yakın yerde aşı olmak isteyen vatandaşlar randevularını alarak aile sağlığı merkezlerini tercih etti.



ASM AŞILAMASI FARKLI BİR BOYUT KAZANDIRDI



SABAH, aile sağlık merkezlerinde aşı sürecini yerinde takip etti, vatandaşların uygulamadan duyduğu memnuniyete tanıklık etti. Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Neslihan Uyar, aşıların ASM'lerde yapılmaya başlaması çok olumlu. Vatandaşlar buralarda kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar. Kendi aile hekimleriyle alışık oldukları yerdeler ve bunun verdiği bir güven var.



Aşıyı yaptırmak bireysel bir görev değil topluma ait bir görev. Kendimizle birlikte çevremizi de koruyoruz. Elimizdeki tek silah da şu an aşı." dedi. Kadıköy Tüccarbaşı Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Sayragül Şişmanlar Rakıcı ise, "İnsanlar aşıya karşı talepkâr ve dört gözle aşıyı bekliyorlar" şeklinde konuştu.49 yaşındaki İlhan Öztürk de BioNTech aşısını Kadıköy Tüccarbaşı Aile Sağlığı Merkezi'nde olmayı tercih etti. 10 yıl boyunca ilaç mümessilliği yapan Öztürk, "Evime de yakın olduğu için aile sağlığı merkezini tercih ettim. Hem aşıya hem de aile sağlığı merkezlerine güveniyorum" dedi.

 



 




Bu haber 1037 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şehir hastaneleri yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle hizmet veriyor
Sağlık
#Spor#haber#Kültür Sanat

Şehir hastaneleri yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle hizmet veriyor

Türkiye genelinde hizmet veren 27 şehir hastanesi, yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle teşhisten tedaviye, ameliyattan rehabilitasyona kadar birçok sağlık hizmetini aynı kampüs içerisinde vatandaşlara sunuyor.

Habervitrini13254 Görüntüleme
Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta
Sağlık
#sağlık#hastane#Çocuk

Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta

Okulların açılması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonları ve grip vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Polikliniklerde bulantı, boğaz ağrısı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri öne çıkarken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, 2026-2027 grip sezonuna ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini12440 Görüntüleme
Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!
Sağlık

Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!

Yunanistan'da son bir haftada 34 yeni Batı Nil virüsü vakasının tespit edildiği bildirildi. Uzmanlar, virüsten korunmanın en etkili yolunun bireysel tedbirler olduğunu vurgularken, virüs bulaşma riskinin eylül ayında da sürdüğünü bildirdi.

Habervitrini12644 Görüntüleme
Süperstar'ın form sırrı belli oldu
Sağlık

Süperstar'ın form sırrı belli oldu

Sezen Aksu ile birlikte kısır ve zeytinyağlı dolmaların tadını çıkardıklarını belirten Nilüfer, Ajda Pekkan’ın öz disiplinine hayran kaldıklarını dile getirdi. Buluşmadan bir gün önce diyetisyeniyle görüşen Süperstar’ın ikramlara dokunmayıp sadece yeşil elma yediğini söyleyen Nilüfer, olayı şu sözlerle anlattı:

Habervitrini14808 Görüntüleme