Askeri açıdan Pakistan mı Hindistan mı ordusu daha güçlü? İşte karşılaştırma..

2 dk okuma
Askeri açıdan Pakistan mı Hindistan mı ordusu daha güçlü? İşte karşılaştırma..

Hızlı Özet

Bu gelişmenin ardından RT, iki nükleer güç olan Hindistan ve Pakistan'ın orduları arasında bir karşılaştırma yayınladı. Bu karşılaştırmada iki ülkenin nüfusu, aktif asker sayısı, yedek ve hava kuvvetleri yer alıyor.

Askeri açıdan hangisi daha güçlü? Hindistan ve Pakistan orduları arasında bir karşılaştırma

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginlik, Keşmir'de meydana gelen son terör saldırısının ardından tırmandı. Hindistan, Pakistan'ın beş bölgesine hava saldırısı düzenledi ve İslamabad da aynı şekilde karşılık verdi.

Askeri açıdan hangisi daha güçlü? Hindistan ve Pakistan orduları arasında bir karşılaştırma / Legion-Media

Bu gelişmenin ardından RT, iki nükleer güç olan Hindistan ve Pakistan'ın orduları arasında bir karşılaştırma yayınladı. Bu karşılaştırmada iki ülkenin nüfusu, aktif asker sayısı, yedek ve hava kuvvetleri yer alıyor.

Askeri işler sitesi Global Firepower'a göre , Hindistan ordusu dünyanın en güçlü orduları arasında dördüncü sırada yer alırken, Pakistan ordusu ise 12. sırada yer alıyor. Her ikisi de nükleer cephaneliğin yanı sıra güçlü hava kuvvetlerine de sahip.

Hint Ordusu

Hindistan'ın nüfusu 1,4 milyarı aşıyor ve bunun 662 milyondan fazlası iş gücünden oluşuyor.

Hindistan ordusunda 1,4 milyon aktif personel ve 1,1 milyon yedek personel bulunuyor.

Hava gücü bakımından Hindistan Ordusu, 513 savaş uçağı, 130 taarruz uçağı ve 270 askeri nakliye uçağı olmak üzere toplam 2 bin 229 savaş uçağına, ayrıca 351 eğitim uçağı ve 80 taarruz helikopteri olmak üzere 899 askeri helikoptere sahip.

Hindistan ordusunda 4.200'den fazla tank, 148.594 zırhlı araç, 100 kundağı motorlu top, 3.975 sahra topu ve 264 roketatar bulunuyor.

Deniz gücü açısından Hindistan Donanması, iki uçak gemisi, 14 fırkateyn, 13 muhrip ve 18 denizaltı olmak üzere toplam 293 gemiye sahiptir.

Nükleer güç açısından Hindistan, 172 nükleer savaş başlığından oluşan bir nükleer cephaneliğe sahiptir .

Hindistan ordusunun savunma bütçesi ve yıllık harcaması 75 milyar dolardır.

Pakistan Ordusu

Pakistan'ın nüfusu 252 milyonu aşıyor ve bunun 108 milyondan fazlası iş gücünden oluşuyor. Pakistan Ordusu'nun 654 bin aktif personeli var, ayrıca 550 bin yedek personeli var.

Pakistan'ın hava kuvvetleri, 328 savaş uçağı ve 90 taarruz uçağı olmak üzere toplam 1.399 savaş uçağı ile 57 taarruz helikopteri olmak üzere toplam 373 askeri helikopterden oluşuyor.

Pakistan ordusunun elinde 2 bin 627 tank, yaklaşık 17 bin 500 zırhlı araç, 662 kundağı motorlu top, 2 bin 629 sahra topu ve 600 roketatar bulunuyor.

Pakistan Deniz Kuvvetleri filosu, 8 denizaltı, 9 fırkateyn ve 3 mayın tarama gemisi olmak üzere toplam 121 gemiden oluşuyor.

Nükleer cephaneliğe gelince; Pakistan'ın elinde 170 adet nükleer başlık bulunurken , savunma bütçesi ise 7,640 milyar dolar.

Rutgers Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen 2019 tarihli bir araştırmaya göre, iki ülke arasında nükleer savaş çıkması durumunda 100 milyon insanın anında ölebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Media +  Global Fire Power web sitesi

Bu haber 1117 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12762 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10418 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini13003 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12937 Görüntüleme