ÖMER FARUK AYDEMİR
İSTANBUL (İHA) - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın 252. duruşması bugün görülüyor. Duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık hazır bulundu.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, dava sanıklarından Levent Ersöz ile Hasan Atilla Uğur'un savunma tanığı Emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener'i dinledi. Özese’nin “Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz gibi darbe planlarından bilginiz var mıydı” sorusuna tanık Esener, “Ankara'ya gittiğimde komutanım olan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'i nezaketen ziyaret ettim. Bana dedi ki 'Sen o dönemde karargahtaydın. 'Ayışığı, Yakamoz, Sarıkız neymiş?' diye sordu. Ben de 'Sayın komutanım ilk defa sizden duyuyorum" dedim. Genel sekreter odasında çay içip ayrılayım diye girdiğimde, Levent Ersöz Paşa oradaydı. Ersöz'e Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız'ı sordum. Ersöz, 'Mayıs ayında Faruk Demir vermişti. Ben de Jandarma Genel Komutanım Şener Eruygur'a arz ettim, dedi. Emekli olduktan sonra 2006 yılında Levent Ersöz'ün Ankara'daki ofisinde Faruk Demir ile karşılaştım. Bu söz konusu planları sordum. O da 'Amerikalı dostumdan alıp Levent Paşa'ya ilettim' dedi."
Esener, duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in "Dava sanıklarından Levent Ersöz ve Hasan Atilla Uğur'unda olduğu ortamda sivillerle bir toplantıya katıldınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:
“Evet bir akşam yemeği yedik. Levent Paşa arayarak beni çağırdı. Normalde bir gün önceden haber verilir. O gün akşam beni aradı. 'Komutan gelmedi yer boş kalmasın' diye seni çağırdık dedi. Orada İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay vardı. Rektörlerden kimseyi görmedim. Biz ayrılırken biri geldi ama biz ayrılıyorduk. Bize 'Siz gidebilirsiniz' dediler"
Esener, savcı Pekgüzel’in “3 Mart 2004 tarihinde hilafetin kaldırılmasıyla ilgili toplantıdan haberiniz var mı?" şeklindeki sorusu üzerine toplantıdan haberi olduğunu ancak katılmadığını ifade etti. Esener'in ifadesinin ardından mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Öğle arasında sonra devam edecek duruşmada sanıklardan Mustafa Balbal'ın savunma tanığı CHP Milletvekili Emrehan Halıcı dinlenecek.
Öte yandan, eski bakanlardan Yaşar Okuyan da Ergenekon davası duruşmasına izleyici olarak katıldı. Okuyan’ın duruşma öncesinde CHP Milletvekili Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile bir süre sohbet ettiği görüldü.
"Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız darbe planlarından haberim yok"

Hızlı Özet
“Ergenekon davasında emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener, tanık olarak dinlendi. Esener, Ayışığı, Yakamoz ve Sarıkız isimli darbe planlarından haberdar olmadığını söyledi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Birleşik Krallık yıkılıyor
Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda özerk yönetimleri başbakanları, İngiltere'nin de dahil olduğu Birleşik Krallık'ta Londra'daki merkezi yönetimi ifade eden "Westminster'ın devrinin sona erdiğini" ve Birleşik Krallık hükümetinin "anayasal değişikliklere hazırlanması gerektiğini" açıkladılar.

Pentagon Amerika'nın savaşın faturasını çıkardı.. Zayiat beklenenden yüksek
Mevcut Bütçe Harcaması: ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth'in Senato'da yaptığı resmi açıklamaya göre, İran'a yönelik operasyonların doğrudan maliyeti 37,5 milyar doları aşmış durumdadır.

Hisse Senedi Nasıl Alınır?
Finansal okuryazarlığın artmasıyla borsada yapılabilecek işlemler daha fazla merak ediliyor. Türkiye’nin önde gelen halka açık şirketlerine ortak olmanın geçmişi çok uzun yıllara dayansa da gelişen finans uygulamaları bu işlemleri oldukça kolaylaştırdı. Peki hesap açma aşamasından, hisse analiz ve emir vermeye kadar süreç nasıl ilerler? Hisse alım satım işlemlerinde nelere dikkat etmek gerekir? Süreci basitçe ele alalım.

ABD uzayda silahlarının bulunduğunu ilk kez açıkça kabul etti
ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Troy Meink, ABD'nin yörüngede bir uzay silahı konuşlandırdığını kabul etti.