Bahçeli'den Ramazan mesajı

3 dk okuma
Bahçeli'den Ramazan mesajı

Hızlı Özet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Ramazan ayının bereketiyle Filistin halkının gözyaşları silinmelidir. Mescid-i Aksa’nın hüzün ve ıstırap devri kapanmalıdır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Ramazan ayının bereketiyle Filistin halkının gözyaşları silinmelidir. Mescid-i Aksa’nın hüzün ve ıstırap devri kapanmalıdır." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşmakta olan 11 ayın sultanı Ramazan dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm sağlanması gerektiğine vurgu yapan Bahçeli, "Ramazan ayının bereketiyle Filistin halkının gözyaşları silinmesini, Mescid-i Aksa’nın hüzün ve ıstırap devrinin kapanmasını" diledi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Soykırım trajedisi artık son bulmalıdır

Filistin halkı ve işgal atındaki yurt toprakları zulmün pençesinde, hunhar saldırı ve operasyonların odağındadır. Sayıları 30 bini aşan sivil ve masum Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. İnsani felaket hazmetme ve tahammül kapasitesini geçmiştir. İsrail, Filistinlilerin hayat ve varlık haklarına karadan ve havadan ölüm yağdırmaktadır. Haysiyet ve hürriyet gibi temel insan hakları yok sayılmaktadır. Soykırım trajedisi artık son bulmalıdır.

İlk sahurla birlikte muhkem bir barışa Türkiye öncülük etmeli

11 Mart 2024 tarihinden itibaren karşılayacağımız Mübarek Ramazan ayında, İsrail ile Filistin arasında ara çözüm değil, kalıcı ve kesin çözüm vasatı oluşturulmalıdır. 10 Mart 2024 tarihinde ilk sahurla birlikte hukuki, siyasi, insani, vicdani ve İslami ölçüler kapsamında muhkem “Barış Projesi” tezahür ve tedarik etmeli, Türkiye bu konuda öncü rol oynamalıdır. İslam alemi ilk sahura kalktığı anda barış havasının huzur ve güveniyle müşerref olmalıdır.

Türkiye ve tüm İslam ülkeleri ortak iradeyle kenetlenmeli

Ramazan ayında kırılgan ve geçici değil, mütekamil ve mütemadi ateşkes kararıyla birlikte onurlu barış ve uzlaşma iklimi ilk sahurdan iki devletli çözüme kadar kökleşerek vücut bulmalıdır. Türkiye ve tüm İslam ülkeleri ortak iradeyle kenetlenip; dökülen kanların durması, Gazze yıkımının sonlanması; aksi halde siyasi, ekonomik ve askeri her türlü insani müdahalenin devreye alınmasıyla ilgili tavır ve tutumu dünyaya ilan etmelidir.

Ramazan ayının bereketiyle Filistin halkının gözyaşları silinmeli

Gazzeli mazlumlara havadan yapılan ve göstermelik olmasından başka bir manaya gelmeyen yardımların yerine, Ramazan ayı münasebetiyle temel insani ihtiyaçların temini hususunda elbette seferberlik ruhuyla harekete geçilmeli, petrol zengini ülkeler manevi sorumlukların vecibesiyle inisiyatif üstlenmelidir. Ramazan ayının bereketiyle Filistin halkının gözyaşları silinmelidir. Mescid-i Aksa’nın hüzün ve ıstırap devri kapanmalıdır.

Gerekirse Türkiye, her ihtimali masaya koyup restini çekmeli

Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalog çabaları ve diplomatik temasları çok değerlidir. Sonuca ulaşması samimi dileğimizdir. Ancak gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli, bunun da siyasi eylemini planlayıp fedakarlık ve kahramanlık içinde icra etmelidir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Boşa geçecek zaman kalmamıştır. Ramazan; barış, bereket, bolluk ve kardeşlik mevsimidir. Önümüzdeki Ramazan, barışın kurumsallaşıp kökleşmesi için müstesna ve muazzez bir fırsattır.

Şayet bu fırsat kaçarsa, bölgenin ve dünyanın bacasını ateş saracak, Türk milleti de bu tehdit ve tehlike karşısında tarafsız kalmayacaktır. Ahlaklı insan ve toplumun sorumluluk duygusu yüksektir. Sorumluluklarımızın şuurundayız, zulme karşıyız, mazlumun da yanındayız.

Cuma Suresi’nin 11’inci Ayetini hatırlattı

Eski dönemlerde var olan ve toplumsal hayatımızı çepeçevre kuşatan ahlaki safiyetin ve toplumsal duyarlılığın müteakip dönemlerde buharlaşıp bireyselleşmesi Kur’an-ı Kerim’in Cuma Suresi’nin 11’inci Ayetini çok daha haklı ve geçerli hale getirmektedir. Nitekim şahsi servetler yığılırken bir emr-i azim olan infak yoluyla paranın, hayır kanallarını zorlayarak, vahye uygun düşecek şekilde, yukarından aşağıya doğru toplum hayatına akmaması, hem sosyal, hem ekonomik, hem de siyasal çarpıklıklara neden olmaktadır.

Zalimlerin ve zulümlerin akıbeti mahvı perişanlıktır

Bu çarpıklığın önüne geçmek için kim zordaysa elinden tutalım, ekmeğimizi bölüşelim, hayır ve hasenatta yarışalım, şer ve şirret emeller karşısında tek yürek olalım. Zekat-fitre-sadakalarımızı ihtiyaç sahibi insanlarımıza muhakkak ulaştıralım. Diyorum ki, Allah bes, baki hevestir. Galip olan yalnızca Allah’tır. Zalimlerin ve zulümlerin akıbeti mahvı perişanlıktır.

Aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin Ramazan-ı Şerifi’ni bugünden kutluyor; Allah’tan insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını niyaz ediyor, tutacağımız oruçların ve yapacağımız duaların kabulünü diliyorum.

Bu haber 407 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kız Müge Anlı'da bulundu! Anne ve babasına olay suçlama
Gündem

Kız Müge Anlı'da bulundu! Anne ve babasına olay suçlama

9 aydır aranan 16 yaşındaki Hiranur Taşçı'dan haber geldi. Müge Anlı'nın programına katılan genç kız, nerede olduğunu ve neden evine dönmek istemediğini anlattı.

Habervitrini10744 Görüntüleme
Cem Yılmaz, baston kullanmaya başladı
Gündem

Cem Yılmaz, baston kullanmaya başladı

Çanakkale’deki yazlığında geçtiğimiz haftalarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve anjiyo operasyonu geçiren ünlü komedyen Cem Yılmaz, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Habervitrini10249 Görüntüleme
Kadın cuma namazında camiye daldı ortalığı karıştırdı
Gündem

Kadın cuma namazında camiye daldı ortalığı karıştırdı

Namaz kılındığı sırada içeri giren bir kadın, cemaatin arasına katılarak ibadet etmek istedi. Durumu fark eden cemaatin tepki göstermesi üzerine kısa süreli gerginlik oluştu.

Habervitrini13376 Görüntüleme
Bakan Fidan: Terörsüz ortam bölgeye istikrar getirecek
Gündem

Bakan Fidan: Terörsüz ortam bölgeye istikrar getirecek

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada bölgenin geleceğine ilişkin mesajlar verdi. Terörsüz bir ortamla birlikte Türkiye’nin yanı sıra Suriye ve Irak’ta da istikrarın sağlanmasının bölge ekonomisini canlandıracağını belirten Fidan, yatırımcıların ilgisinin ciddi şekilde artacağını söyledi. "Yapacaklarımızın çok daha başındayız" diyen Fidan, terörün sona ermesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve kalkınma performansının mevcut seviyenin katbekat üzerine çıkacağını ifade etti.

Habervitrini13445 Görüntüleme