Bakan açıkladı! KYK yurt başvuruları başladı

••2 dk okuma
Bakan açıkladı! KYK yurt başvuruları başladı

Hızlı Özet

“Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri de KYK yurt başvuruları oldu.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri de KYK yurt başvuruları oldu.

Gözler, Gençlik ve Spor Bakanlığı (KYK) Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne çevrildi.

Uzun süredir merak edilen KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı sorusu ise bugün cevap buldu.

Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın toplantısı düzenleyerek merak edilenleri yanıtladı.

Bakan Bak, KYK yurt başvurularına ilişkin, "Dün itibariyle üniversite kayıtları başladı. Biz de şu anda yurtlarımıza başvuru sürecini başlatmış oluyoruz. Başvuru süreci 2 Eylül tarihinde 23.59 itibariyle sona erecektir. Yerleştirme sürecimiz her zaman olduğu gibi adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleşecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

"Başvuruları 12 analiz kurulu değerlendirecek"

950 bin yatak kapasitesiyle hizmet verileceğini vurgulayan Bakan Bak, "Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek. Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz, gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda puanlamayla tespit edilecek, buna göre sıralama oluşturulacak. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek.

Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimizi de dahil ettik. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Süreci istismar etmeye çalışanlara itibar etmeyin, devletimize güvenin. Sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 22 yıldır gençlerimizi merkez alan hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Yurt başvuru sürecinin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Başvurular nasıl yapılır

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır.

Başvuru adresine gitmek için tıklayınız

Yurt ücretleri

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanıyor.

Bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo gibi özelliklerle ayrılıyor.

En ucuz KYK yurdu 1. tip, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.

Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.

KYK yurtlarından ücretsiz faydalanma imkanı olanlar

Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri, gazi ve gazi çocukları, anne ve babası vefat etmiş olan 25 yaşını geçmemiş öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Bu haber 524 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler
Gündem

İşte Netanyahu'nun konuşması sırasında salone terk eden ve etmeyen ülkeler

Netanyahu kürsüye çıktığı anda onlarca ülkenin temsilcisi toplu halde yerlerinden kalkarak salonu boşaltmış ve kapılarda yoğunluk oluşturmuştur. Salondan ayrılan başlıca grup ve ülkeler şunlardır:

Habervitrini12155 Görüntüleme
Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti
Gündem

Netanyahu protesto için salondan ayrılan ülkelere küfretti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konuşması protestolarla başladı. Netanyahu kürsüye çıktığı sırada çok sayıda ülkenin heyeti salonu terk ederken, salonda yuhalama sesleri yükseldi. Protestolara tepki gösteren Netanyahu, “Henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa salonu terk etsin” dedi.

Habervitrini12362 Görüntüleme
İmamoğlu'nun yüzüne rüşveti itiraf etti..  Paraları araçtan araca teslim ettik
Gündem

İmamoğlu'nun yüzüne rüşveti itiraf etti.. Paraları araçtan araca teslim ettik

İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü davasının 2. celsesinin 23. gününe etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan tutuksuz sanık Süleyman Atik'in beyanları damga vurdu. Atik, savunmasında belediye bürokrasisindeki usulsüzlükleri, alınan yüksek tutarlı rüşvetleri ve yetkisiz kişilerin imar süreçlerini nasıl yönettiğini detaylarıyla anlattı.

Habervitrini14383 Görüntüleme
Netanyahu şok oldu! BM'deki Konuşması sırasında ülkeler salonu terk ettiler
Gündem

Netanyahu şok oldu! BM'deki Konuşması sırasında ülkeler salonu terk ettiler

Netanyahu konuşmasına başlarken, "Eğer bu salondan henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa, lütfen şimdi ayrılsınlar," dedi.

Habervitrini9355 Görüntüleme