Bakan Özer: Antikorlu öğretmen oranımız yüzde 86

2 dk okuma
Bakan Özer: Antikorlu öğretmen oranımız yüzde 86

Hızlı Özet

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirdi.






Bakan Özer, iki doz aşı olan ya da hastalanarak bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranını açıkladı.



Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Antalya Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirdi.



Bakan Mahmut Özer, ziyaretinde 6 Eylül itibarıyla tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlanıldığını anımsatarak bugün üçüncü haftanın tamamlandığını söyledi.



TEDBİRLER ÜST DÜZEYDE



Sağlık Bakanlığı'nın önerileri çerçevesinde oluşturulan rehberler kapsamında sürecin yönetildiğini belirten Özer, okulların temizlik, dezenfektan, maske gibi tüm ihtiyaçlarının giderildiğini anlattı.





"198 SINIF YÜZ YÜZE EĞİTİME GERİ DÖNDÜ"



Herhangi bir sınıfta iki vaka olması durumunda yüz yüze sınıf bazlı ara verildiğini ve ara verilen sınıfların 14 gün sonra yüz yüze eğitime kaldığı yerden devam ettiğini aktaran Özer, şöyle devam etti:



"14 gün ara verildiği zaman öğrencileri kendi başlarına bırakmıyoruz. Hazırlamış olduğumuz dijital platformlar üzerinden canlı ders öğretmenleri tarafından yapılıyor. Aynı zamanda ihtiyacı olan öğrencilere de tabletleri ücretsiz olarak kendilerine veriliyor. 6 Eylül itibarıyla 45 sınıfımızı yüz yüze eğitime ara vermiştik, pazartesi günü itibarıyla 45 sınıf yüz yüze eğitime başladı. Yine salı günü itibarıyla yüz yüze eğitime ara veren 50 sınıf, tekrar yüz yüze eğitime başladı. Çarşamba günü 63 sınıf yüz yüze eğitime tekrar döndü. Perşembe günü 40 sınıf yüz yüze eğitime geri döndü. Şu anda bugün sabah itibarıyla 6 Eylül haftasındaki yüz yüze eğitime ara veren 198 sınıfımız yüz yüze eğitime kaldığı yerden devam ediyor."



 



Mahmut Özer: Antikorlu öğretmen oranımız yüzde 86 #1




 



 



"ANTİKORLU ÖĞRETMEN ORANIMIZ YÜZDE 86"



Bakan Özer, bu süreçteki en büyük avantajın öğretmenlerin aşılanma oranları olduğunu dile getirdi.



Öğretmenlerin aşılanma oranları hakkında da bilgi veren Özer, "Şu anda eğitim sistemimiz içerisinde 1,2 milyon öğretmenimiz hizmet vermekte. Bu öğretmenlerimizin yüzde 92'si en az bir doz aşı oldu. İki doz aşı olan ya da hastalanıp bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 86.



"VERİLER KITA AVRUPASI'NDAKİ ÜLKELERDEN DAHA YÜKSEK"



Bu oranlar çoğu kıta Avrupası'ndaki ülkelerden çok daha yüksek. Dolayısıyla şu anda eğitimin yüz yüze devam etmesindeki en büyük avantajımıza öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının çok yüksek olması, hatta Türkiye ortalamalarının da çok üzerinde olması oluşturuyor. Onun için tüm öğretmenlerimize bu süreçteki katkıları ve desteklerinden dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum." dedi.




Bu haber 832 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gazze filosunun ikinci abluka denemesi kapsamında Türkiye'den düzinelerce gemi yola çıktı.
Gündem

Gazze filosunun ikinci abluka denemesi kapsamında Türkiye'den düzinelerce gemi yola çıktı.

Küresel Sumud Filosu'na bağlı düzinelerce gemi, Perşembe günü Türkiye'den Gazze'ye doğru yola çıktı . Bu, Nisan ayında aktivist donanmanın 20 gemisinin İsrail Donanması tarafından ele geçirilmesinin ardından gerçekleştirilen ikinci abluka saldırısının bir parçasıydı.

Habervitrini12853 Görüntüleme
Hizbullah'ın havan topu İsrailli astsubay'ın tepesinde patladı
Gündem

Hizbullah'ın havan topu İsrailli astsubay'ın tepesinde patladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Cuma günü yaptığı açıklamada, Dekel'li 20 yaşındaki Başçavuş Negev Dagan'ın Güney Lübnan'da çıkan çatışmada öldürüldüğünü duyurdu.

Habervitrini11213 Görüntüleme
Netanyahu'ya anket şoku.. Derhal bırak
Gündem
#Benjamin Netanyahu#Elections#Naftali Bennett

Netanyahu'ya anket şoku.. Derhal bırak

Ankete katılanların %55'i bu görüşü savunurken, %38'i Netanyahu'nun seçimlere katılmasını istiyor ve bu konuda Likud Partisi önde geliyor. %7'si ise ne düşündüklerini bilmediğini söylüyor.

Habervitrini9740 Görüntüleme
Parti genel başkanını eşinin TikTok paylaşımı yaktı: 313 bin 392 lira ceza kesildi
Gündem
#Güncel#Politika

Parti genel başkanını eşinin TikTok paylaşımı yaktı: 313 bin 392 lira ceza kesildi

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Muhammed Dursun Bulut’un eşinin paylaşımı sonrası, parti logolu aparatlarla plakası kapatılan ve yetkisiz çakar kullandığı belirlenen araç incelemeye alındı. Araç sahibine 313 bin 392 TL ceza kesilirken, sürücü belgesine de 30 gün süreyle el konuldu.

Habervitrini10225 Görüntüleme