Bakan Şimşek, JPMorgan toplantısına katılacak

2 dk okuma
Bakan Şimşek, JPMorgan toplantısına katılacak

Hızlı Özet

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in son katıldığı FATF toplantısındanın ardından Türkiye gri listeden çıkarılmıştı. Türkiye'ye finansal güveninin daha çok artması ile birlikte Bakan Şimşek de yeni yatırımcı toplantılarına katılmaya hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in son katıldığı FATF toplantısındanın ardından Türkiye gri listeden çıkarılmıştı. Türkiye'ye finansal güveninin daha çok artması ile birlikte Bakan Şimşek de yeni yatırımcı toplantılarına katılmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkmasıyla birlikte kredi notlarında, banka görünümlerinde ve enflasyon beklentilerinde iyileşmeler gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin gri listeden çıkmasının ardından, uluslararası temaslarına devam ediyor.

Bu süreçte Bakan Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın JPMorgan'ın İstanbul'da düzenleyeceği toplantısına katılacağı duyuruldu.

Toplantıya 100'den fazla yatırımcı katılacak

Bakan Şimşek'in ABD yatırım bankası JPMorgan'ın 100'den fazla yatırımcının katılacağı toplantısında yatırımcılarla buluşacağı ve Türkiye'deki olanakları tanıtmaya devam edeceği duyuruldu.

Toplantının 11 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenmesi planlanıyor.

Önemli konular görüşülecek

Bakan Şimşek'in yatırımcılarla buluşacağı bu toplantıda önemli konuların masaya yatırılması bekleniyor.

Son günlerde TL ile ilgili ve Türk bankacılık sistemiyle ilgili olumlu notlar veren kurumun düzenlediği toplantının gündem maddelerinin kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

JPMorgan Chase

Bu noktada JPMorgan Chase, finansal piyasalarda büyük bir etkiye sahip bir banka olarak kabul ediliyor.

ABD merkezli, dünyanın önde gelen yatırım bankası JPMorgan Chase, hem bireysel hem de kurumsal müşterilere geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyor.

Kurumun Türkiye ile ilgili son açıkladığı öngörüleri olumlu sinyaller verirken, bu yatırım toplantısında da Türkiye lehine olumlu gelişmeler yaşanması beklenti dahilinde.

Bu haber 912 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akaryakıta büyük zam! Benzin tarihte ilk kez bu fiyatı görecek
Ekonomi

Akaryakıta büyük zam! Benzin tarihte ilk kez bu fiyatı görecek

Brent petrolün varil fiyatının son 4 ayın zirvesini görmesinin ardından akaryakıta yeni bir zam göründü. Bu gece itibarıyla benzinin litre fiyatına büyük bir zam bekleniyor. Böylece benzin Türkiye'de ilk kez 80 lirayı aşacak. Sektör kaynakları motorine de önümüzdeki hafta zam geleceğini ancak rakamın henüz kesinleşmediğini belirtti.

Habervitrini12197 Görüntüleme
İşte 15 bin kiralık konutun yapılacağı ilçeler! Fiyatlar belli oldu!
Ekonomi

İşte 15 bin kiralık konutun yapılacağı ilçeler! Fiyatlar belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da vatandaşın hizmetine sunulacak olan 15 bin kiralık sosyal konutlarla ilgili detayları paylaştı. Konutların yapılacağı ilçeleri ve kiralarını açıklayan Bakan Kurum, kiraların 10 bin TL'den başlayacağını duyurdu. İşte kiralık konutlarla ilgili tüm detaylar...

Habervitrini10218 Görüntüleme
Milli muharip uçağında sürpriz gelişme! Bir ülke daha KAAN için harekete geçti
Ekonomi

Milli muharip uçağında sürpriz gelişme! Bir ülke daha KAAN için harekete geçti

Türkiye'nin milli savaş uçağı KAAN, Mısır'daki El Alamein Uluslararası Hava Gösterisi'nde vitrine çıktı. Al-Monitor, Ankara ile Kahire'nin Mısır'ın KAAN programına katılım ihtimalini değerlendirdiğini, işbirliğinin ortak üretime kadar uzanabileceğini ileri sürdü.

Habervitrini9785 Görüntüleme
Bakan Şimşek'ten 'hayat pahalılığı' mesajı: Taviz vermeyeceğiz
Ekonomi

Bakan Şimşek'ten 'hayat pahalılığı' mesajı: Taviz vermeyeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Orta Vadeli Program Uluslararası Medya Buluşması"nda konuştu. Vatandaşın en çok dert yandığı konulardan biri olan hayat pahalılığını son derece ciddiye aldıklarını belirten Bakan Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bizi görevlendirdi. Kararlılığımız tamdır ve bu yolda tavizsiz devam edeceğiz." dedi.

Habervitrini12345 Görüntüleme