Bakan Yılmaz’ın oy kullandığı 1320 numaralı sandıkta 288 seçmenden 230’u oy kullandı. Kullanılan oyların 113’ünü Büyük Birlik Partisi alırken, AK Parti 81 oy aldı. Cumhuriyet Halk Partisi 14, Milliyetçi Hareket Partisi 11, Saadet Partisi de 6 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.
Bakan Yılmaz'ın memleketi Gürün'de doğduğu köy olan Güneş köyünde ise 63 seçmenden 53 kişi oy kullandı. Kullanılan oyların 25’ini AK Parti alırken, Milliyetçi Hareket Partisi 19, Cumhuriyet Halk Partisi 4, Saadet Partisi 4, Büyük Birlik Partisi de 1 oy aldı.
Bakan Yılmaz'ın oy kullandığı sandıktan BBP çıktı

Hızlı Özet
“Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda oy kullandığı 1320 numaralı sandıkta, Büyük Birlik Partisi önde çıktı.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD-İran hattında yeni gelişme! Hürmüz Boğazı tekrar kapatılacak
İran'ın Hatemü’l-Enbiya Karargâhı Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin taahhütlerini açıkça ihlal etmesi ve savaşın sona erdirilmesine ilişkin mutabakatın birinci maddesini uygulamaması nedeniyle Hürmüz Boğazı'nın yeniden kapatılacağı bildirildi. Öte yandan İran ile görüşmelerin iyi gittiğini belirten ABD Başkan Yardımcısı Vance, müzakerelerin en erken yarın gerçekleşebileceğini söyledi.

Sınav zor muydu kolay mıydı? TYT ile ilgili ilk değerlendirmeler
Milyonların beklediği 2026-YKS maratonu TYT oturumuyla başladı. 254 merkezde yapılan sınavın ardından gelen ilk izlenimler, soruların kurum denemelerine ve geçen yıla göre genel olarak daha kolay-orta seviyede olduğunu gösteriyor. Sosyal ve fen testleri öğrencileri zorlamazken; sınavın en belirleyici branşı matematik oldu. Türkçe’deki yoğun çeldiriciler nedeniyle zaman kaybeden adaylar, sorular genel olarak yapılabilir düzeyde olsa da en çok süre yönetiminde zorlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığından içeriğinde ormangülü bulunan ürünlerin tüketimine karşı uyarı
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, içeriğinde ormangülü (Rhododendron spp.) bulunduğu belirtilen ürünlerle ilgili olarak tüketiciyi uyardı.
2027 hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için başvuru süresi uzatıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2027 hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için verilen sürenin 26 Haziran mesai bitimine dek uzatıldığını bildirdi.