Bakanlıktan kesimhanelere yeni kurallar geliyor!

1 dk okuma
Bakanlıktan kesimhanelere yeni kurallar geliyor!

Hızlı Özet

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan tüketimi maksadıyla hayvansal gıda üreten kesimhanelerde hijyen uygulamaları ve personel hareketlerinin takip edilmesi için kesimhanelere yeni kurallar getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, insan tüketimi maksadıyla hayvansal gıda üreten kesimhanelerde hijyen uygulamaları ve personel hareketlerinin takip edilmesi için kesimhanelere yeni kurallar getiriyor.

Bakanlığın hazırladığı Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin taslak ile kesilen hayvanların, elektronik küpe uygulaması da dahil olmak üzere kesimhanelerin dijital takibinin yapılması öngörülüyor.

Ayrıca canlı hayvanlar, karkaslar, yan ürünler ile personel hareketlerinin izlenmesine yönelik olarak hayvan bekleme ve kesim yapıldığı alanda geniş açıdan görüntü alma özelliğine sahip, çözünürlüğü yüksek ve en az bir ay kayıt yapabilen görüntüleme sistemleri kurulacak. Kesimhanelerde; hayvana aşırı basınç uygulamayan, zemini kaygan olmayan, sessiz çalışan, ani hareket etmeyen, hayvanlara zarar verebilecek keskin kenarları olmayan uygun konumlandırılmış sabitleme ekipmanının bulundurulması da zorunlu olacak.

Kesilen kanatlı hayvan sayısının takibinin yapılacağı bir sistem kurulacak. Taslağın gerekçesinde, günümüz teknolojilerinden yararlanarak daha etkin ve verimli bir izlenebilirlik sağlanması, hayvanların kesimi esnasında kullanılan ekipmanın hayvanlara acı vermemesi, kesimhanelerde hijyen ve personel hareketlerinin izlenebilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Gerekçede “Yapılması planlanan düzenleme ile çiftlikten çatala hayvansal gıdanın izlenebilirliğinin sağlanması ve üretim aşamalarının mevzuat çerçevesinde yapılması hedeflenmektedir” denildi.

Bu haber 10971 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte Kılıçdaroğlu'nun "Onu asla affetmem" dediği tek isim! İhraç listesinin başında
Gündem

İşte Kılıçdaroğlu'nun "Onu asla affetmem" dediği tek isim! İhraç listesinin başında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumartesi günü genel merkeze gitmeye hazırlanırken diğer yandan ihraç edilecek isimler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu'nun özür dileyen herkesi affedebileceği belirtilirken "Sadece onu affetmem" dediği bir ismin olduğu öğrenildi.

Habervitrini11184 Görüntüleme
ABD'den İran'a yeni saldırı, hedefler belli oldu
Gündem

ABD'den İran'a yeni saldırı, hedefler belli oldu

ABD ordusunun, Hürmüz Boğazı yakınlarında İran’ın güneyindeki bazı hedeflere “meşru müdafaa” gerekçesiyle hava saldırısı düzenlediği bildirildi. İran medyasının iddiasına göre, Bandar Abbas kentinde peş peşe patlama sesleri duyulurken, Larak adasının çevresinde meydana gelen saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. ABD Başkanı Donald Trump ise bir kez daha İran’ın elindeki zenginleştirilmiş uranyumun imha edilmesi çağrısında bulundu.

Habervitrini14651 Görüntüleme
Meteoroloji’den uyarı! 27 ilde sağanak yağış yolda
Gündem

Meteoroloji’den uyarı! 27 ilde sağanak yağış yolda

Meteoroloji, 27 ili sağanak yağış için uyardı. Bugünkü hava durumu raporuna göre hava sıcaklığı doğu kesimi haricinde mevsim normalleri üzerinde olacak. İşte sağanak uyarısı yapılan iller….

Habervitrini10212 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu CHP'yi temizliyor! Özgür Özel'in dokunulmazlığı kalkabilir
Gündem

Kılıçdaroğlu CHP'yi temizliyor! Özgür Özel'in dokunulmazlığı kalkabilir

Kılıçdaroğlu "Kavga edenlerin bu çatı altında yeri yok" dedi. Ekibi ise Meclis Başkanlığı ile yaptıkları görüşmede "Özgür Özel'in Grup Başkanlığı geçersizdir" cevabını aldıklarını belirtti. Özel'in dokunulmazlığı da risk altında...

Habervitrini12551 Görüntüleme