Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Türkiye'ye dönüyor

1 dk okuma
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Türkiye'ye dönüyor

Hızlı Özet

Ümit Burnu'nu 148 yıl sonra yeniden aşan ve Afrika kıtasında 102 gün süren korsan gemilerle mücadele görevini tamamlayan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Türkiye’ye dönüş yapıyor.


Osmanlı Donanması'nın düzenlediği son seferden 148 yıl sonra Ümit Burnu'nu aşarak Afrika sularında gösterdiği faaliyetlerle Türk bayrağını yeniden dalgalandıran Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Türkiye’ye dönüyor. 27 Haziran Cuma günü Gölcük Donanma Komutanlığı’na varması beklenen Türk Deniz Görev Grubu’nda bulunan 1. Tuğamiral Ali Murat Dede komutasındaki TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada ve TCG Yb.Kudret Güngör gemileri için donanma üssünde karşılama hazırlıkları başladı.



102 gün süren Ümit Burnu Seferi'nde 24 Afrika ülkesine yönelik eğitim ve liman ziyaretleri icra eden, Uluslararası Obangame Express Tatbikatı'na katılan, Güney Afrika Denel Overberg Atış Alanı'nda fiili top ve güdümlü mermi atışları yapan ve Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerinde ve deniz güvenliğine destek sağlayan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu gemileri faaliyetlerini başarıyla tamamladı. Gölcük Donanma Komutanlığı Limanı'na doğru yola çıkan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, 27 Haziran 2014 günü saat 11.00’de Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenecek bir törenle karşılanacak.



GÜRCAN YILMAZ

KOCAELİ


Bu haber 1664 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!
Gündem

Hava tersine dönüyor! Sıcaklıklar bir anda düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yeni hava durumu raporunu değerlendirdi. Özdemirci, hava sıcaklığının hafta başından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını belirtti.

Habervitrini12161 Görüntüleme
Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı
Gündem

Okullarda güvenlik seferberliği! Bakan Çiftçi tedbirleri sıraladı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde, milyonlarca öğrenci ve öğretmenin huzurla okula gidip gelmesi için okul ve çevrelerinde uygulanacak güvenlik tedbirleri artırıldı. Tedbirleri açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 81 ilde emniyet ve jandarmanın sahaya indiğini, asayiş, narkotik ve trafik denetimlerinin sıklaştığını duyurdu. Bakan Çiftçi “81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik. Gayemiz çok açık; çocuklarımız güven içinde eğitim görsün, anne babalarımızın gözü arkada kalmasın” dedi.

Habervitrini10200 Görüntüleme
İşte dar gelirliye kiralanacak evler! İşte İstanbul’daki TOKİ konutları
Gündem

İşte dar gelirliye kiralanacak evler! İşte İstanbul’daki TOKİ konutları

İstanbul’da dar gelirli vatandaşların uygun fiyatlarla konuta erişimini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen kiralık sosyal konut projesinde ilk evlerin görüntüleri ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’deki örnek daireleri paylaşarak vatandaşlara konutların nasıl olacağını gösterdi.

Habervitrini13863 Görüntüleme
Bakan Fidan'dan 'SDG' ve 'İsrail' mesajı! "Fesih derhal hayata geçirilmeli"
Gündem

Bakan Fidan'dan 'SDG' ve 'İsrail' mesajı! "Fesih derhal hayata geçirilmeli"

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, Şam'da yaptığı açıklamada SDG'nin fesih kararının önemli olduğunu vurguladı. "Bu adım zaman geçmeden sahada hayata geçmelidir" diyen Fidan, "İsrail bölgede tehdit oluşturuyor. İsrail'in adımları terörle mücadeleye zarar veriyor" ifadelerini kullandı. Fidan ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'yi ziyaret edeceğini ve hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

Habervitrini12164 Görüntüleme