Başına çuval geçirilen Amerikn askerleriyle ilgili Pentagon ve Beyaz Saray'dan açıklama

2 dk okuma
Başına çuval geçirilen Amerikn askerleriyle ilgili Pentagon ve Beyaz Saray'dan açıklama

Hızlı Özet

Jean-Pierre, sorumlularla ilgili gerekli işlemlerin Türk polisi ve yetkilileri tarafından yapıldığını aktararak, bu süreçteki çabaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

ABD askerinin başına çuval geçirilmesiyle ilgili Beyaz Saray ve Pentagon’dan açıklama
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, olayı takından takip ettiklerini dile getirdi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Ryder da, “Bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız” dedi.

ABD askerlerinin başına çuval geçirildi! | Rudaw.net

İzmir'de dün Türkiye Gençlik Birliği (TGB) sosyal medya hesabından, İzmir Limanı’na demirleyen 'USS Wasp' adlı gemide görevli olduğu belirtilen bir askerin başına çuval geçirildiğine dair görüntüler paylaştı. TGB, "Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hak ettiğiniz gibi karşılayacağız!" dedi. Polis, olayın ardından 15 kişiyi gözaltına almıştı.

Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) konuya ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İzmir’de ABD vatandaşı 2 askeri personele yönelik gerçekleşen fiziki saldırı hakkında yaptığı açıklamada, olayı takından takip ettiklerini ve söz konusu askerlerin güvende olmasından memnun olduklarını belirtti.

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirildi, 15 kişi gözaltında: Beyaz  Saray sözcüsü, 'Rahatsız olduk ancak Türk polisinin konuyu ciddiye almasını  takdir ettik' dedi - BBC News Türkçe

BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMA 

Jean-Pierre, sorumlularla ilgili gerekli işlemlerin Türk polisi ve yetkilileri tarafından yapıldığını aktararak, bu süreçteki çabaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

 Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da günlük basın toplantısında, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu iki askerin herhangi bir yara almadığını ve güvende olduğunu belirterek, yerel makamlarla birlikte soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Olayı “rahatsız edici” olarak niteleyen Ryder, “Bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLİKTEN TÜRK MAKAMLARINA TEŞEKKÜR

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de İzmir'de Amerikalı askeri personelin uğradığı saldırıda hızlı müdahalede bulunulması ve olayla ilgili soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti.

Büyükelçiliğin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "USS Wasp’ta görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Bu haber 882 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şehit polisin kardeşinden Deniz Göktaş'a sert tepki: Cezasını çeksin
Gündem

Şehit polisin kardeşinden Deniz Göktaş'a sert tepki: Cezasını çeksin

Dini ve manevi değerleri hedef alan ifadeleri nedeniyle tutuklanan "komedyen" Deniz Göktaş'a bir tepki de, 1980 yılında Çorum'da şehit edilen Polis Memuru Muzaffer Yeşilyurt'un kardeşi Ferhat Yeşilyurt'tan geldi. Göktaş'ın babası Kemal Göktaş'ın adının ağabeyinin şehit edildiği olaylarda geçtiğini hatırlatan Yeşilyurt, Deniz Göktaş'a destek verenlere de tepki göstererek, "Kur'an-ı Kerim ile alay edilmesini de, buna verilen desteği de doğru bulmuyorum. Suçlular cezasını çekmeli" dedi.

Habervitrini13723 Görüntüleme
Lüks gemide korkutan salgın! 120'den fazla kişi virüse yakalandı
Gündem

Lüks gemide korkutan salgın! 120'den fazla kişi virüse yakalandı

ABD'de San Francisco'ya yanaşan bir kruvaziyer gemisinde norovirüs alarmı yaşandı. Kanada ve Alaska seferini tamamlayan gemide 120'den fazla yolcu ve mürettebatın virüse yakalandığı belirtilirken, gemide kapsamlı hijyen önlemleri devreye alındı.

Habervitrini13599 Görüntüleme
Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü
Gündem

Erdoğan, Kanada Başbakanı Carney ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Kanada ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alınırken, ticaret, güvenlik, savunma sanayii ve enerji alanlarında iş birliğinin artırılması vurgulandı.

Habervitrini14337 Görüntüleme
CHP'de yeni kulis: "Erdal Beşikçioğlu kararını verdi"
Gündem

CHP'de yeni kulis: "Erdal Beşikçioğlu kararını verdi"

CHP kulislerinde dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Sinan Burhan, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun parti içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını öne sürerken, Ekrem İmamoğlu'nun görevlendirdiği danışmanla yaşadığı tartışmanın ardından danışmanı belediyeden gönderdiğini iddia etti.

Habervitrini12891 Görüntüleme