Başkan Erdoğan'dan erken emeklilik müjdesi geldi!

3 dk okuma
Başkan Erdoğan'dan erken emeklilik müjdesi geldi!

Hızlı Özet

Bu eklenen primler ile daha az çalışıp daha çok prim sahibi olan anneler için yaş şartı da geriye çekilecek. Her yıl 90 günü bulan bir prim desteği sağlanacak.






Kadınlara erken emeklilik geliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni düzenleme ile milyonlarca ev kadını ve tüm anneler erken emekli olabilecek. Seçimden sonra Meclis'e gelecek yasal düzenleme ile çalışmayanlara sigorta yapılacak, primlerin bir kısmını devlet üstlenecek. Çalışanlar ise çocuk sayısına göre yıpranma hakkı kazanarak hem yaştan hem de primden kazançlı çıkıp erken emekli olacak. Doğum borçlanmasında da yeni sistem devreye girecek.



FARUK ERDEM



Emeklilik sisteminde kadınlara pozitif ayrımcılık getirecek yeni düzenleme geliyor. Seçimlerden sonra çıkartılacak yasal düzenlemeler ile milyonlarca ev kadını ve tüm anne hem sosyal güvenceye kavuşacak hem de emeklilik hakkı elde edecek.AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan Aile Koruma Kalkanı paketinin detayları da belli olmaya başladı. Buna göre sistem 4 ayaklı yürütülecek. İlk bölümde hiç sigortası olmayan, ya da bu güne kadar çalışma imkanı bulamamış ev kadınlarının sosyal güvencesi ve emekliliği sağlanacak.İkinci adımda ise anneler açısından çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi ile hem yaş şartı hem de prim desteği ile erken emeklilik sağlanacak.



Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak. Sigortadan önce dünyaya gelen çocuklar için de doğum borçlanması yapılarak prim kazanma ile ilgili de çalışma başlatılacak.



EV HANIMLARINA SİGORTA DESTEĞİ



İlk adımda herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve primi de bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Anneler isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Burada ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak.



Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek. Sadece emeklilik değil sosyal güvence ile birlikte sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecekler. Sadece kendileri değil bakmakla yükümlü oldukları kişiler de sosyal güvenceden yararlanmış olacak.



Kadınlara yapılacak destek yıllık 12.000 lirayı geçecek. Aynı anda yürütülecek olan Bağ-kur SSK prim eşitliği gerçekleştiğinde de 5.400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4.500 güne kadar çekilebilecek. Bütün bunlar sayesinde ev kadınları ileride bir emekli maaşına kavuşmuş olacak. Ev kadını aynı zamanda anne ise farklı bir emeklilik sistemi de devreye girecek...



ÇOCUKLAR ERKEN EMEKLİ EDECEK



Ev kadınlarına getirilecek sosyal güvence ve emeklilik hakkı anneler için daha avantajlı olacak. Çocuk sahibi olan ev kadınları isteğe bağlı sigorta yaptırdıklarında kendilerine verilecek prim desteğinin yanında erken emeklilik hakkına da kavuşmuş olacak.Fiili Hizmet zammı olarak belirtilen yıpranma sistemi ile çocuk sayısına göre hem prim katkısı hem de yaş şartında esneklik gerçekleşecek. Anneler için her yıl primlerine belli miktarda eklenme yapılacak. Burada kriter çocuk sayısı olacak. Burada daha önce çalışmış belli bir primi olan ya da halen çalışmakta olan annelerin avantajı daha fazla olacak.



ÇALIŞAN ANNEYE YIPRANMA



Ev kadınlarına uygulanacak yıpranma çalışan anneler için de geçerli olacak. Çalışan annelere de çocuk sayısına göre prim eklemesi yapılacak.Bu eklenen primler ile daha az çalışıp daha çok prim sahibi olan anneler için yaş şartı da geriye çekilecek. Her yıl 90 günü bulan bir prim desteği sağlanacak.




Bu haber 1334 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çin, Washington'a karşı, ABD'ye insansız hava aracı ihracatına yönelik kontroller de dahil olmak üzere, misilleme önlemleri açıkladı.
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Çin, Washington'a karşı, ABD'ye insansız hava aracı ihracatına yönelik kontroller de dahil olmak üzere, misilleme önlemleri açıkladı.

Çin, Washington yönetiminin adımlarına misilleme olarak ABD'ye İHA ihracatını yasaklayan ve 6 Amerikan şirketine yaptırım öngören yeni düzenlemelerini duyurdu.

Habervitrini10642 Görüntüleme
Kerkük'te Tarihi Adım: Türkiye Bir Asır Sonra Petrol Sahalarında Ortak
Ekonomi
#Irak#Kerkük#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

Kerkük'te Tarihi Adım: Türkiye Bir Asır Sonra Petrol Sahalarında Ortak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yaklaşık 100 yıl aradan sonra Kerkük petrol sahalarında ortak olduğunu duyurdu. Irak ile imzalanan ve 2,5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan anlaşma, iki ülke arasında enerji alanında stratejik bir ortaklığın başlangıcını simgelerken, bölge için yeni enerji koridorları oluşturmayı hedefliyor.

Habervitrini9728 Görüntüleme
ASELSAN’dan rekor! Siparişler 23,2 milyar dolara ulaştı
Ekonomi

ASELSAN’dan rekor! Siparişler 23,2 milyar dolara ulaştı

ASELSAN, 2026’nın ilk yarısında satış gelirlerini reel olarak yüzde 25 artırırken, yeni sözleşmelerde 4,9 milyar dolarla tarihi zirveye çıktı. Bakiye siparişlerini 23,2 milyar dolara taşıyan şirket, rekor AR-GE yatırımları ve yeni üretim tesisleriyle küresel savunma teknolojilerindeki büyümesini hızlandırdı.

Habervitrini10118 Görüntüleme
Gabar'da petrol üretim rekoru kırıldı! Depolar tamamen doldu
Ekonomi

Gabar'da petrol üretim rekoru kırıldı! Depolar tamamen doldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde bugün 83 bin 200 varile ulaşılarak rekor kırıldığını duyurdu. Depo kapasitesinin arttırılacağını ifade eden Bayraktar, "Türkiye'nin bütün enerji depolama tesisleri dolu durumda" dedi.

Habervitrini14100 Görüntüleme