Baykar'dan Avrupa'ya tarihi ders

2 dk okuma
Baykar'dan Avrupa'ya tarihi ders

Hızlı Özet

Baykar ile İtalya'nın en büyük savunma ve havacılık şirketi Leonardo, insanlı ve insansız savaş uçaklarının ortak görev yapmasına yönelik geliştirdikleri sistemde yeni bir aşamaya geçti. İki şirket, elde edilen kritik test sonuçlarını Farnborough Airshow'da açıklayacak.

Baykar ile İtalya'nın en büyük savunma ve havacılık şirketi Leonardo, insanlı ve insansız savaş uçaklarının ortak görev yapmasına yönelik geliştirdikleri sistemde yeni bir aşamaya geçti. İki şirket, elde edilen kritik test sonuçlarını Farnborough Airshow'da açıklayacak.

Baykar ile Leonardo'nun insanlı ve insansız savaş uçaklarını aynı görev yapısında buluşturmayı hedefleyen çalışmaları yeni bir aşamaya geçti.

İki şirket, Leonardo üretimi M-346 gelişmiş jet eğitim uçağı ile Baykar'ın insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın birlikte görev yaptığı testlerde kritik aşamaları geride bırakırken, elde edilen sonuçları ve projenin bir sonraki aşamasına ilişkin yol haritasını İngiltere'de düzenlenecek Farnborough Airshow'da paylaşacak.

AVRUPA PAZARINA AÇILAN KAPI: LBA SYSTEMS VE BAYRAKTAR TB3

İtalya merkezli olarak eşit ortaklıkla faaliyet gösteren LBA Systems ortak girişimi, Avrupa'nın insansız hava sistemleri alanındaki yetenek açığını kapatmayı hedefliyor. Ortaklığın ve Avrupa pazarına açılma sürecinin sembol platformu olan Bayraktar TB3, fuarda ilk kez küresel vitrine çıkıyor.

Baykar ve Leonardo, yeni nesil hava muharebe konseptini dünyaya sunacak! Geri sayım başladıBaşlık Resmi

NATO MÜTTEFİKLERİNE MESAJ

Mart 2025'te Roma'da imzalanan mutabakat muhtırası ve ardından Paris Airshow'da resmiyet kazanan ortaklık, küresel savunma sanayisi ve NATO müttefikleri nezdinde güçlü bir stratejik mesaj taşıyor.

GÜNÜN ÖZETİ

Baykar’ın ileri insansız platform tasarım gücü ile Leonardo’nun aviyonik sistemler, elektronik harp ve sertifikasyon alanındaki derin tecrübesi, Avrupa'nın yeni nesil savunma doktrinine doğrudan yön veriyor.

GÖZLER FARNBOROUGH'A ÇEVRİLDİ

Baykar ile Leonardo arasındaki ortaklık, Mart 2025'te Roma'da imzalanan mutabakat muhtırasıyla başladı. Haziran 2025'te Paris Airshow'da ise iki şirket, İtalya merkezli ve eşit ortaklık yapısıyla faaliyet gösterecek LBA Systems ortak girişimini kurdu.

Farnborough'daki tanıtımın, Avrupa'da insanlı-insansız takım çalışması kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik iş birliğinin geldiği noktayı sektör temsilcileri ve potansiyel müşterilere göstermesi öngörülüyor.

Bu haber 10880 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Arsa yatırımcısı Anadolu'ya yöneldi: İstanbul'da yer kalmadı!
Ekonomi

Arsa yatırımcısı Anadolu'ya yöneldi: İstanbul'da yer kalmadı!

İstanbul'da artan arsa fiyatları yatırımcıyı çevre illere yöneltti. Tekirdağ, Yalova, Sakarya, Balıkesir ve Çanakkale'de talep yükselirken, ulaşım projeleri ve deprem sonrası güvenli bölge arayışı bu illerde fiyat artışını hızlandırıyor.

Habervitrini15086 Görüntüleme
"Yüzde 50 + yüzde 20" dönemi bitti! Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştırdı
Ekonomi

"Yüzde 50 + yüzde 20" dönemi bitti! Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştırdı

Ticaret Bakanlığı, tüketiciyi yanıltan indirim kampanyalarına karşı denetimlerini artırdı. Gerçeği yansıtmayan indirim oranları, okunamayacak kadar küçük yazılan kampanya şartları ve yanıltıcı fiyat uygulamaları mercek altına alınırken, kurallara uymayanlara 39,9 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Habervitrini10961 Görüntüleme
Fitch'ten Türkiye kararı! Kredi notu açıklandı
Ekonomi

Fitch'ten Türkiye kararı! Kredi notu açıklandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-", görünümünü ise "durağan" olarak teyit etti. Kuruluş, düşük kamu borcu, güçlü bankacılık sektörü ve ekonomideki toparlanma beklentilerine dikkat çekerken, enflasyondaki gerileme ve dış rezervlerdeki artışın kredi notu açısından olumlu sinyaller verdiğini belirtti. Fitch ayrıca yıl sonu büyüme ve enflasyon tahminlerini de açıkladı.

Habervitrini14892 Görüntüleme
Türkiye yılın ilk yarısında 1 milyar 257 milyon dolarlık halı ihraç etti
Ekonomi

Türkiye yılın ilk yarısında 1 milyar 257 milyon dolarlık halı ihraç etti

Türk halı sektörü, yılın ilk yarısında 184 ülke ve serbest bölgeye gerçekleştirdiği 246 milyon 314 bin metrekarelik ihracattan 1 milyar 257 milyon 949 bin dolar gelir elde etti.

Habervitrini14913 Görüntüleme