BİR DE BİZİMKİLERİ GÖRSELER... BELÇİKA'DA BİR MİLLETVEKİLİ PARTİ DEĞİŞTİRECEĞİNİ AÇIKLADI, KIYAMET KOPTU!

2 dk okuma
BİR DE BİZİMKİLERİ GÖRSELER... BELÇİKA'DA BİR MİLLETVEKİLİ PARTİ DEĞİŞTİRECEĞİNİ AÇIKLADI, KIYAMET KOPTU!

Hızlı Özet

Hıristiyan Demokrat Parti Milletvekili Richard Fournaux'un parti değiştireceğini açıklaması siyasi depreme neden oldu. Halkı aldatmakla suçlanan vekil, ülkede etik tartışması başlattı.

Belçika'da ilk kez milletvekili transferi siyasi skandala dönüştü. Hıristiyan Demokrat Parti (CDH) üyesi olan Milletvekili Richard Fournaux, Liberal Parti'ye (MC) geçeceğini açıkladı. Radyo ve televizyonlar transferi 'flaş haber' olarak kamuoyuna duyurdu. Gazeteler, Richard Fournaux'un parti değiştirmesine sayfalarında geniş yer verdiler. Şok gelişme çeşitli yorumlara ve siyasi açıklamalara da yol açtı. CDH, Fournaux'u 'siyasi ahlaksızlık ve satılmışlıkla' suçladı. 22 yıllık politikacının siyasi yaşamının artık son bulduğunu öne süren CDH Lideri, eski milletvekiline ağır bir mektup da kaleme aldı.

Herkesi aldattın

Fournaux'un 1995 yılında partiye üye olurken imzaladığı siyasi etik protokolünü kanıt olarak gösteren CDH Genel Başkanı Joelle Milquet, partisinin internet sitesinde yayınladığı mektupta şu ifadeler yer verdi:

'Seçim kampanyalarında Hıristiyan Demokrat Parti'nin görüşlerine bağlı kalacağına, başka bir partiye geçmeyeceğine söz verdin. Parti değiştirmekle, inandığın, savunduğun değerleri kaybettin. Bugüne kadar herkesi aldattın. Liberal Parti'ye geçeceğini cesurca söylemekten çekindin. Halbuki, seçim kampanyasında herkesi 'şeffaf' olmaya çağırıyordun!'

Siyasi etik tartışması

Ülkede siyasi deprem yaratan transfer, etik (ahlak) tartışması da başlattı. Belçika radyosuna konuşan bir hukukçu da, Forunaux'un partisinden ihraç edilmedikçe başka bir siyasi oluşuma katılmasının 'seçmene ihanet' olduğunu söyledi. Belçikalı hukukçular da, bu tür 'siyasi yozlaşmanın' önlenmesi için Portekiz örneğini gösterdiler. Portekiz Anayasası'na göre, partisinden ayrılan bir siyasetçinin milletvekilliği düşüyor ve parlamentoyu terk etmek zorunda bırakılıyor.

Belçika basını, parti değiştiren bir milletvekiline yeni partisinde de şüpheyle bakılacağını ve gelecek seçimlerde seçilme şansının çok düşük olduğunu anlatıyor. Liberal Parti, konuya ilişkin açıklama ve yorum yapmaktan kaçınıyor.


Bu haber 1871 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12717 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10401 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini12991 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12924 Görüntüleme