BM'ye Gazze çağrısı! Hemen harekete geçin

2 dk okuma
BM'ye Gazze çağrısı! Hemen harekete geçin

Hızlı Özet

Filistin, BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK), Gazze'de ateşkesin sağlanması için derhal harekete geçmeye çağırdı. Mansur, Gazze'de 20 bini aşkın çocuğun kayıp, alıkonmuş, enkaz altında ya da toplu mezarlarda olduğuna işaret etti.

Filistin, BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK), Gazze'de ateşkesin sağlanması için derhal harekete geçmeye çağırdı. Mansur, Gazze'de 20 bini aşkın çocuğun kayıp, alıkonmuş, enkaz altında ya da toplu mezarlarda olduğuna işaret etti.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BMGK'nın haziran ayı başkanlığını yapan Güney Kore ve BM Genel Kurulu Başkanı Dennis Francis'e mektup gönderdi.

"ACİLEN HAREKETE GEÇİN!"
Mansur söz konusu mektupta, BMGK'dan, Gazze'de ateşkesin sağlanması, Filistin halkının korunması ve uluslararası kurallara riayet edilmesini garanti altına almak için acilen harekete geçmesini istedi.

"İşgalci güç İsrail, Gazze'de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor ve amansızca zulüm işliyor. Bu da daha fazla sivil ölümlerine ve yıkıma neden oluyor." ifadesini kullanan Mansur, BMGK'nın yaklaşık 3 hafta önce aldığı 2735 sayılı karardan (Gazze'de ateşkesin sağlanmasına yönelik karar) bu yana en az 2 bin 616 kişinin öldüğüne dikkati çekti.

20 BİNİ AŞKIN ÇOCUK KAYIP!
Mansur, Gazze'de 20 bini aşkın çocuğun kayıp, alıkonmuş, enkaz altında ya da toplu mezarlarda olduğuna, bunun yanı sıra yaklaşık 17 bin çocuğun da yetim kaldığına işaret etti.

Mektubunda Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e de değinen Mansur, "İsrail, kent, kasaba, köy ve mülteci kamplarına saldırılarını, gözaltıları, çocuklar da dahil olmak üzere sivillere işkence etmeyi sürdürüyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 136'sı çocuk olmak üzere 553 Filistinli hayatını kaybetti. Gaspçı İsrailliler, Filistinli sivillere yönelik saldırılarını, mülklerini yağmalama ve kundaklamayı, Filistinli aileleri evsiz bırakmayı sürdürüyor." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'deki soykırıma devam etme vaadi verdiğini, İsrail ordusunun da etnik temizlik, kan dökme, aç ve sakat bırakmaya devam ettiğini hatırlatan Mansur, uluslararası topluma, "bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan tehdit oluşturan bu menfur, yasa dışı ve ahlak dışı duruma son verilmesi ve Filistin halkına yönelik büyük adaletsizliğe son verilmesi için" derhal harekete geçme çağrısı yaptı.

Bu haber 769 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sahte bayrak operasyonu.. BAE'yi vuran İsrail çıktı
Dünya

Sahte bayrak operasyonu.. BAE'yi vuran İsrail çıktı

Tasnim'e konuşan bir askeri kaynak, "Teknik incelemeler, Birleşik Arap Emirlikleri'ni hedef alan insansız hava aracı saldırılarının arkasında İsrail'in olduğunu doğruluyor" dedi.

Habervitrini12040 Görüntüleme
Trump: İran zenginleştirilmiş uranyumu derhal Amerika Birleşik Devletleri'ne teslim edecek
Dünya

Trump: İran zenginleştirilmiş uranyumu derhal Amerika Birleşik Devletleri'ne teslim edecek

İsrail ise, İran ile yapılacak herhangi bir anlaşmanın Tahran üzerindeki ekonomik ve askeri baskıyı zayıflatacağı ve İsrail'in Lübnan Hizbullahı'na karşı eylem özgürlüğünü kısıtlayacağı endişesiyle, Washington'a daha sıkı şartlar getirmesi için baskı yapmaya devam ediyor.

Habervitrini11656 Görüntüleme
ABD ile İran arasındaki kriz çözülüyor! Anlaşma sağlandı
Dünya

ABD ile İran arasındaki kriz çözülüyor! Anlaşma sağlandı

ABD ve İsrail ile gerilimi sona erdirmeye yönelik diplomatik temaslar hız kazandı. İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin de yer aldığı üst düzey heyet Katar’a geldi. Al Jazeera’nın adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberde, ABD ile İran’ın Katar arabuluculuğunda İran’ın dondurulmuş varlıkları konusunda anlaşma sağladığı iddia edildi.

Habervitrini9712 Görüntüleme
İngiltere Savunma Bakanı'nın uçağına siber saldırı! Rusya sinyali kesti!
Dünya

İngiltere Savunma Bakanı'nın uçağına siber saldırı! Rusya sinyali kesti!

İngiltere Savunma Bakanı John Healey’i taşıyan Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne (RAF) ait VIP jet, Rusya sınırına yakın bir noktada siber saldırıya uğradı. Rusya kaynaklı olduğu değerlendirilen sinyal bozma eylemi nedeniyle Dassault 900LX Falcon tipi jetin GPS sinyali havada tam 3 saat boyunca tamamen devre dışı kalırken, kokpit göstergeleri arızalandı ve uçaktaki tüm iletişim koptu.

Habervitrini13000 Görüntüleme