Bodrum'da korkulan oldu, alevler evlere sıçradı

••1 dk okuma
Bodrum'da korkulan oldu, alevler evlere sıçradı

Hızlı Özet

“Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi sakinleri güvenli bölgelere tahliye edilirken, alevler evlere sıçradı. Mahalleliler çaresizce evlere sıçrayan yangını söndürmek için uğraş veriyor.”






Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesi sakinleri güvenli bölgelere tahliye edilirken, alevler evlere sıçradı. Mahalleliler çaresizce evlere sıçrayan yangını söndürmek için uğraş veriyor.



Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'nde dün başlayan yangın etkisini arttırarak, Bodrum'un Mazı Mahallesi'ne sıçradı. Gece boyunca etkisini sürdüren yangın, Mazı Mahallesi'nde yerleşim yerlerini tehdit etti.





Yangının iyice şiddetlenmesi ve etrafı saran dumanlar nedeniyle mahalle sakinlerinin deniz yoluyla tahliyesine başlandı. Tam bir seferberlik ilan edilen bölgede lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleriyle İnce Yalı mevkiinden vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesine devam ediliyor.





Mazı Mahallesi ormanlık alanında etkili olan yangın ise, rüzgarın yön değiştirmesi ile bölgedeki evlere sıçradı. Yanan bazı evleri mahalle sakinleri kendi çabalarıyla söndürmeye çalışıyor.



 



 




Bu haber 1329 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Almanya'da eski sevgilisini dokuz yerinden bıçaklayan sanığa Türkiye'de "kasten öldürmeye teşebbüsten" dava
Gündem

Almanya'da eski sevgilisini dokuz yerinden bıçaklayan sanığa Türkiye'de "kasten öldürmeye teşebbüsten" dava

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Tuğçe İyiler ile sanık Mehmet Furkan Çetin'in Almanya'da yaşadıkları ve bir dönem sevgili oldukları, Çetin'in müştekiye saldırmadan yaklaşık bir hafta önce de ayrıldıkları ifade edildi.

Habervitrini11040 Görüntüleme
Sulak alanlarda 1,7 milyon su kuşu sayıldı, en sık görülen tür sakarmeke oldu
Gündem

Sulak alanlarda 1,7 milyon su kuşu sayıldı, en sık görülen tür sakarmeke oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmayla, ocak-eylül döneminde sulak alanlarda 1,7 milyon kuş sayıldı.

Habervitrini13395 Görüntüleme
Ankara'da sağanak nedeniyle bazı binaları su bastı
Gündem

Ankara'da sağanak nedeniyle bazı binaları su bastı

Keçiören ilçesinde 22 Eylül'de sel nedeniyle yolda çökme meydana gelen Basınevleri Mahallesi Gülgün Sokak'ta sağanak nedeniyle bazı binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Habervitrini12392 Görüntüleme
‘Netanyahu'yu Yakacak Bir Fırtına Geliyor’: İsrail'de ihanet sesleri.. Mısır İstihbarat Şefi Bizzat Aramış!
Gündem
#İsrail#İsrail seçimleri#Hamas

‘Netanyahu'yu Yakacak Bir Fırtına Geliyor’: İsrail'de ihanet sesleri.. Mısır İstihbarat Şefi Bizzat Aramış!

7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik düzenlediği ve Orta Doğu'da dengeleri altüst eden saldırının öncesine dair yeni istihbarat detayları, İsrail siyasetinde tansiyonu yükseltti. Yaklaşan genel seçimler öncesinde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun saldırı öncesinde aldığı uyarılara rağmen önlem almadığı yönündeki iddialar muhalefetin en güçlü kozu haline geldi.

Habervitrini14329 Görüntüleme