Bursalıları duygulandıran rakam..

••2 dk okuma
Bursalıları duygulandıran rakam..

Hızlı Özet

“Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş'ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu video kısa sürede izlenme rekoru kırdı.”






Bursa'da vatandaşlara "15 bin 55 sayısı sizce ne ifade ediyor" sorusu soruldu. Birbirinden farklı cevaplar veren vatandaşlar, 15 bin 55 sayısının 26 Ağustos ile 30 Ağustos'ta yaşanan zaferde canını feda eden kahraman şehitlerin sayısı olduğunu öğrendiklerinde gözyaşlarını tutamadı



Büyükşehir Belediyesi, Bursalılara yönelttiği soru ile duygulandırdı. 15 bin 55 sayısı hakkında farklı düşüncelere sahip olan Bursalılar, sayının 4 gün süren Dumlupınar Zaferi'ndeki şehitlerin toplamı olduğunu duyunca gözyaşlarına hakim olamadı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir video paylaştı. Paylaşılan videoda hem izleyenler hem de kayıt altına alınan kişiler, duygu dolu anlar yaşadı. Bursa'nın çeşitli mekanlarında vatandaşlara yöneltilen ‘15 bin 55 sayısı size neyi ifade ediyor' sorusuna verilen cevapların hiç biri doğru çıkmadı.



Bursa'nın farklı bölgelerindeki billboardlara da asılan bu sayıya birbirinden farklı cevaplar verildi. Kimi bir şehrin ilçe sayı, kimi doğalgaz metreküpü, kimi gündemdeki virüs ile alakalı olabileceğini, kimi ise hiçbir fikrinin olmadığını iletti. Soruyu yöneltenin 15 bin 55 sayısının 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta sona eren ve Türk Milleti'nin yeniden diriliş savaşı ve Türklerin Anadolu'yu ele geçirme savaşındaki şehitler olduğunu öğrenince vatandaşların yüzlerindeki ifade değişti.



Kimi inanmak istemedi kimi ise gözyaşlarına hakim olamadı. Bursalılar kendilerini topladıklarında ise "Onlar da, anne baba olacaklardı. Onların da hayali vardı. Onların bir ailesi annesi babası vardı. Bir de onların yaşadıkları. Allah onlardan razı olsun. Onlar şehit olduğu için biz rahat yaşıyoruz. Onların sayesinde dimdik ayakta duruyoruz" diye duygularını dile getirdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş'ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu video kısa sürede izlenme rekoru kırdı.



Süleyman Aydın




Bu haber 429 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul'da ve 5 ilde daha eğitime ara verildi
Gündem

İstanbul'da ve 5 ilde daha eğitime ara verildi

Yağışların önümüzdeki 2-3 gün boyunca devam etmesinin beklendiğini belirten Gül, toprak kayması ve yol çökmesi gibi muhtemel tehlikelere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Habervitrini10125 Görüntüleme
İstanbul Valiliği'nden yeni yağış uyarısı! Kuvvetli olacak
Gündem

İstanbul Valiliği'nden yeni yağış uyarısı! Kuvvetli olacak

İstanbul Valiliği, yağışların yarın sabahtan itibaren Avrupa Yakası başta olmak üzere kuzey ilçeleri ile Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Habervitrini14790 Görüntüleme
Erdoğan'dan Azerbaycan'a ders olacak öğrencilerin kılık kıyafeti açıklaması
Gündem

Erdoğan'dan Azerbaycan'a ders olacak öğrencilerin kılık kıyafeti açıklaması

Kuşkusuz çok daha gurur verici olan, bu vizyonun Türkiye Maarif Vakfımız aracılığıyla dünyanın farklı köşelerine taşınmasıdır. Bakınız, bugün bir yandan okul öncesinden yükseköğretime 24 milyonu aşkın öğrenciye nitelikli eğitim veriyor, diğer yandan uluslararası eğitimde inşa ettiğimiz güçlü kapasiteyi Maarif Vakfı gibi kurumlarımızla dost ve kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz.

Habervitrini9683 Görüntüleme
Elektriğe kapılarak ölen 14 yaşındaki genç hafız toprağa verildi
Gündem

Elektriğe kapılarak ölen 14 yaşındaki genç hafız toprağa verildi

Olay, dün akşam saatlerinde Fatih ilçesi Çukurbostan Parkı yakınındaki bir otoparkın önünde yaşanmıştı. 14 yaşındaki Mahmut Işıldak, sağanak sırasında ıslanmaması için ayakkabılarını çıkararak yürürken yerden geçen kablolara basarak elektrik akımına kapılmış, Işıldak ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Habervitrini13500 Görüntüleme