Can eriği 300 liradan bakın kaç liraya düştü

••1 dk okuma
Can eriği 300 liradan bakın kaç liraya düştü

Hızlı Özet

“Silifke Erik Üreticileri Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilçe genelinde 8 bin dönüm arazide 8 bin ton erik hasadının yapılacağını söyledi.”






Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başlarında kilogramı 300 liraya kadar yükselen erik, açıkta alanda hasadın başlamasıyla 10 liradan satılıyor.



Mersin'in Silifke ilçesinde mart ayı başında örtü altında ilk hasadının yapılmasıyla kilogramı 300 liradan alıcı bulan can eriğinin fiyatı, açıkta hasadın başlamasıyla 10 liraya kadar düştü.



Silifke Erik Üreticileri Kurucu Başkanı Mustafa Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilçe genelinde 8 bin dönüm arazide 8 bin ton erik hasadının yapılacağını söyledi.



Silifke'de yetişen can eriğinin gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından talep edildiğini vurgulayan Göktaş, şunları belirtti:



"Eriğin getirisi dolayısıyla ilgi sürekli artıyor ve üretim alanı da buna bağlı olarak genişledi. Göksu Vadisi Türkiye'nin en doğal ortamlarından birisi. Bu vadinin köylerinin en önemli özelliği iklimler içerisinde mikro klima özelliğe sahip olması. Mikro klima özelliğinden dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir damak zevki ve görünümü var. Türkiye'nin ilk turfanda can eriği de Silifke'nin Göksu Vadisi'nde yetişmektedir."



Göktaş, can eriğinin açıkta hasadına başlanmasının ardından kilogramının 300 liradan 10 liraya kadar düştüğünü, talebin de arttığını kaydetti.



 




Bu haber 1405 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Bayraktar: Türkiye, dünyanın en büyük ve en gelişmiş LPG pazarlarından birine sahip
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bakan Bayraktar: Türkiye, dünyanın en büyük ve en gelişmiş LPG pazarlarından birine sahip

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye, dünyanın en büyük ve en gelişmiş LPG pazarlarından birine sahip. Geçen yıl itibarıyla, toplam LPG tüketiminde Avrupa'da ikinci sırada yer aldık." dedi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9103 Görüntüleme
ABD'den Bank of America'ya kara para aklama nedeniyle 1,21 milyar doların ceza
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

ABD'den Bank of America'ya kara para aklama nedeniyle 1,21 milyar doların ceza

Açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinin (OFAC) ise İran, Rusya, uyuşturucu kaçakçılığı ve küresel terörizmle ilgili olanlar dahil çok sayıda yaptırım programının ihlal edilmesi nedeniyle bankayla 11,6 milyon dolarlık uzlaşma anlaşması yaptığı kaydedildi.

Habervitrini13241 Görüntüleme
Fon Kurulu 5'inci kez toplandı: Tasfiyede kritik tarih belli oldu
Ekonomi

Fon Kurulu 5'inci kez toplandı: Tasfiyede kritik tarih belli oldu

Fon Kurulu'nun 5'inci toplantısı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, yatırım fonlarının tasfiye süreci ele alınırken 43 bin 643 yatırımcıya 6,4 milyar TL ödeme yapıldığı, kalan 34,1 milyar TL'lik tasfiyenin ise hafta sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.

Habervitrini10462 Görüntüleme
Akkuyu NGS'de tam kapsamlı tatbikat yapıldı
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Akkuyu NGS'de tam kapsamlı tatbikat yapıldı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında planlı olarak tam kapsamlı bir acil durum ve yangın tatbikatı yapıldığı bildirildi.

Habervitrini14746 Görüntüleme