Cemevi Başkanına saldıran 9 kişi yakalandı

••3 dk okuma
Cemevi Başkanına saldıran 9 kişi yakalandı

Hızlı Özet

“İstanbul Emniyeti, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldıranları yakalamak için özel ekip kurmuştu. Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.”






Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıda yeni gelişme..Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.



İstanbul Emniyeti, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldıranları yakalamak için özel ekip kurmuştu. Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.



NE OLMUŞTU?



Selami Sarıtaş’a yönelik Saldırı Muharrem ayı programı dönüşünde Orhantepe Mahallesi’ndeki evinin önünde yaşandı. Kamera kayıtlarına göre daha önce de sokakta keşif yaptıkları iddia edilen motosikletli iki kişi, 5 Ağustos akşamı saat 22.00 sıralarında otomobiliyle eve dönen Selami Sarıtaş’a adres sorma bahanesiyle yaklaştı. Saldırganlardan biri çalışır haldeki motosiklette beklerken, diğeri otomobilin yanına yanaşarak adres sordu.



Selami Sarıtaş saldırıyı şöyle anlattı: “Arkadaki indi yanıma geldi. ‘15 numara neresi?’ diye sordu. Geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Yaralandım. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Sağduyulu bir şekilde kaosa fırsat vermeden bu günleri atlatacağız.”



Saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş yaşananları anlattı 



Kartal’da evinin önünde motosikletli 2 kişi tarafından saldırıya uğrayan Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, yaşadığı o anları anlattı. Başkan Sarıtaş, "Sağduyulu bir şekilde kaosa fırsat vermeden bu günleri atlatacağız" dedi.



Kartal Cemevi Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Selami Sarıtaş, dün akşam saatlerinde Kartal Cemevi’ndeki Muharrem Ayı programından döndüğü sırada, Orhangazi Mahallesi’ndeki evinin önünde motosikletli, kasklı 2 kişi tarafından saldırıya uğramış, saldırganlar, daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştı. Genel sağlık durumu iyi olan Başkan Sarıtaş, yaşadığı o anları anlattı. Öte yandan saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’ın evinin önünde polis ekiplerinin beklediği görüldü.



"BANA HAKARET, KÜFÜR EDEREK YUMRUK ATTI"



Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, "Motosikletli karşı yönden geldi. Süratim yavaştı. Motosikletli önüme kırdı. Bende durmak zorunda kaldım. Bana bir şey soracaklar zannettim. 2 kişilerdi. Öndeki kasklı, arkadaki kapüşonlu ve maskeliydi. Arkadaki indi yanıma geldi. ’15 numara neresi?’ diye sordular. Ben de geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştı. Açamadı kapıyı. Sonra bir arbede yaşandı. 3-4 dakika sürdü. Ben kendimi yan koltuğa atarak ayaklarımla kendimi savunmaya çalıştım. Bana sürekli yumruk atarak darbediyordu. Bende yaralandım. Araç durunca bir süre daha kargaşa devam etti. Aracın kornasına sürekli basılı tuttum. O sırada motosikletten inmeyen kişinin yanına giderek motora binip gittiler. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Bizim birliğimizi dirliğimizi zedelemeye çalışan sağduyuyla bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.



SALDIRI TALİMATI VERDİ 



Edinilen bilgiye göre konuyla ilgili başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G.(36) ile A.Y. (30) olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y’yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu.



A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu belirlenen N.D.’nin azmettirdiği ortaya çıkardı. N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi. Polis ekipleri, incelemenin ardından azmettirici N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.D., M. F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.’yi (39) gözaltına aldı.  Saldırıyı gerçekleştiren diğer şüpheli S.G.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu kaydedildi.



 





 





Bu haber 737 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!
Gündem

Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan yağışın gece boyunca süreceğini belirterek su baskınlarına karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Habervitrini9433 Görüntüleme
MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti
Gündem

MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti

İstanbul merkezli ve Ankara'yı da kapsayan eşzamanlı operasyonda, MASAK'taki yetkili personel ve taşeron şirket yöneticilerine yönelik düğmeye basıldı. Haklarında adli işlem yürütülen 22 şüpheliden 5'i gözaltına alındı. Yurtdışında firari durumda bulunan 16 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken 1 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Habervitrini12585 Görüntüleme
Numan Kurtulmuş'tan fon krizi açıklaması: Burunlarından fitil fitil getirilmeli
Gündem

Numan Kurtulmuş'tan fon krizi açıklaması: Burunlarından fitil fitil getirilmeli

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, borsa ve fon soruşturmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, küçük yatırımcıların birikimleri üzerinden haksız kazanç sağlayanlardan kararlılıkla hesap sorulacağını söyledi. Kurtulmuş, "Kim spekülasyon yaptı, kim haksız kazanç sağladıysa burunlarından fitil fitil getirilmelidir, hepsinden hesap sorulmalıdır." dedi. İddialarda adı geçen milletvekillerinin dokunulmazlık süreçlerine de değinen Kurtulmuş, Meclis'e henüz bir fezleke ulaşmadığını, fezleke gelmesi halinde ise yasal prosedürün eksiksiz işletileceğini belirtti.

Habervitrini11067 Görüntüleme
Erdoğan'dan fon krizi mesajı: Milletin malına el uzatan karşısında bizi bulur
Gündem

Erdoğan'dan fon krizi mesajı: Milletin malına el uzatan karşısında bizi bulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sermaye piyasalarındaki gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, “İster piyasa manipülasyonuyla, ister borsa oyunlarıyla, ister yolsuzluk yaparak olsun, her kim milletin hakkına el uzatırsa karşısında bizi bulur” dedi. Sermaye piyasalarının yakından takip edildiğini belirten Erdoğan, ekiplerin yoğun mesai yaptığını söyledi.

Habervitrini13928 Görüntüleme