Cep ve internet kesilmeden 7 gün önce bilgi gelecek

1 dk okuma
Cep ve internet kesilmeden 7 gün önce bilgi gelecek

Hızlı Özet

Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, abonelik tesisi ve fesih işlemleri, ıslak imza gerekmeden, dijital imza ile elektronik ortamda yapılabilecek. Hizmet kesilmeden 7 gün önce aboneler bilgilendirilecek.






Cep telefonu ve internet kullanıcısını ilgilendiren elektronik haberleşme yönetmeliği yayımlandı.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, elektronik abonelik sözleşmesinin önünün açılmasının en dikkat çekici yenilik olduğunu belirtti.



Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, abonelik tesisi ve fesih işlemleri, ıslak imza gerekmeden, dijital imza ile elektronik ortamda yapılabilecek. Hizmet kesilmeden 7 gün önce aboneler bilgilendirilecek.



DÜZENLEME NE GETİRİYOR?



Kampanyanın bitiminden önce abonelere bilgilendirme yapılacak.

İşletmeci tarife/ kampanya değişikliklerini internet sitesi üzerinden duyuracak.

Tüketici, şikâyetlerini işletmelerin internet siteleri üzerinden iletebilecek.

Görme engelli aboneler için tarife bilgisi sesli olarak verilecek.

Taahhüdün sonlandırılması durumunda cayma bedeline dair önceden bilgilendirme yapılacak.

Taahhütlü aboneler, adresleri değişirse cayma bedeli ödemeden aboneliğini feshedebilecek.

Bir takvim yılında ilk açmakapama işlemi için ücret alınmayacak.




Bu haber 664 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kız Müge Anlı'da bulundu! Anne ve babasına olay suçlama
Gündem

Kız Müge Anlı'da bulundu! Anne ve babasına olay suçlama

9 aydır aranan 16 yaşındaki Hiranur Taşçı'dan haber geldi. Müge Anlı'nın programına katılan genç kız, nerede olduğunu ve neden evine dönmek istemediğini anlattı.

Habervitrini10789 Görüntüleme
Cem Yılmaz, baston kullanmaya başladı
Gündem

Cem Yılmaz, baston kullanmaya başladı

Çanakkale’deki yazlığında geçtiğimiz haftalarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve anjiyo operasyonu geçiren ünlü komedyen Cem Yılmaz, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Habervitrini10328 Görüntüleme
Kadın cuma namazında camiye daldı ortalığı karıştırdı
Gündem

Kadın cuma namazında camiye daldı ortalığı karıştırdı

Namaz kılındığı sırada içeri giren bir kadın, cemaatin arasına katılarak ibadet etmek istedi. Durumu fark eden cemaatin tepki göstermesi üzerine kısa süreli gerginlik oluştu.

Habervitrini13487 Görüntüleme
Bakan Fidan: Terörsüz ortam bölgeye istikrar getirecek
Gündem

Bakan Fidan: Terörsüz ortam bölgeye istikrar getirecek

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada bölgenin geleceğine ilişkin mesajlar verdi. Terörsüz bir ortamla birlikte Türkiye’nin yanı sıra Suriye ve Irak’ta da istikrarın sağlanmasının bölge ekonomisini canlandıracağını belirten Fidan, yatırımcıların ilgisinin ciddi şekilde artacağını söyledi. "Yapacaklarımızın çok daha başındayız" diyen Fidan, terörün sona ermesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve kalkınma performansının mevcut seviyenin katbekat üzerine çıkacağını ifade etti.

Habervitrini13495 Görüntüleme