CHP'den Türkiye'nin Yüzyılı vizyonuna tepki: Masal anlatıyorlar

3 dk okuma
CHP'den Türkiye'nin Yüzyılı vizyonuna tepki: Masal anlatıyorlar

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunu eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, "Son 20 yılda hiçbir hükümete nasip olmayan kaynakları ve zamanı kullandılar. Verdikleri sözleri tutamadılar. Büyük fırsatları kaçırdılar. Şimdi utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor" ifadelerini kullandı.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunu eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, "Son 20 yılda hiçbir hükümete nasip olmayan kaynakları ve zamanı kullandılar. Verdikleri sözleri tutamadılar. Büyük fırsatları kaçırdılar. Şimdi utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor" ifadelerini kullandı.



AK Parti tarafından hazırlanan Türkiye Yüzyılı vizyonu tanıtım toplantısı Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa yoğun bir katılım gerçekleşirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunu açıkladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk hedef yeni anayasa



Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ilk hedefinin milli iradenin ürünü yeni anayasayı ülkemize kazandırmak olduğunu ve başörtüsü teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını söyledi. Erdoğan ayrıca, "Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık." dedi.



Kanal İstanbul hakkında da önemli açıklamalar kullanan Erdoğan, dev projenin Türkiye Yüzyılı sözlerinden biri olarak hedeflerin arasında olduğunu belirterek,"Yakında Kanal İstanbul'un çalışmaları başlayacak. Biz bu projeyi yapacağız" dedi.



CHP'den ilk yorum



Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonuna CHP'den ilk yorum geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla programı eleştirdi. Öztrak, "Son 20 yılda, hiçbir hükümete nasip olmayan kaynakları ve zamanı kullandılar. Verdikleri sözleri tutamadılar. Büyük fırsatları kaçırdılar. Toplumu kutuplaştırdılar. Kaynakları israf ettiler… Ama Saraya heba ettiği 20 yıl yetmemiş. Şimdi utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor. Milletimiz sizin ne olduğunuzu gördü. Notunuzu verdi. Tasdiknamenizi elinize vermek, sizi evinize göndermek için artık sandığa gün sayıyor" dedi.



Öztrak açıklamasının devamında şunları söyledi:



"Sarayın kibirlisi göreve geldiği 2002'den bu yana; 2 trilyon 504 milyar dolar vergi topladı. 131 milyar dolar içeriden, dışarıdan borçlandı. Milletin 63 milyar dolarlık malını, mülkünü sattı. Toplam 2 trilyon 697 milyar dolar para toplayıp harcadı.Sarayın kibirlisi 20 yılda, kendinden önceki 57 hükümetin, 79 yılda kullandığı kaynağın 4 katını kullandı. Önceki hükümetler kullandığı her 100 dolarlık kaynakla 714 dolar gelir yarattı. Saray hükümetleri her 100 dolarlık kaynakla 533 dolar gelir yaratabildi. Kaynaklar israfa, şatafata gitti. 2011'de çıktılar '2023'te Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokacağız' diye söz verdiler. 2023'te; Milli gelir 2 triyon dolar, fert başına gelir 25 bin dolar, ihracat 500 milyar dolar, işsizlik yüzde 5 olacak diye söz verdiler. Bunları Kalkınma Planlarına yazıp resmi hedef haline getirdiler. 2023'e artık sayılı gün kaldı. Bırakın dünyada ilk 10 ekonomiden biri olmayı; 1990 yılında en büyük 20 ekonomi arasına giren, 1999'da G20 üyesi olan Türkiye'yi En büyük 20 ekonomi arasından düşme noktasına getirdiler.



"2023 hedeflerinin yarısına bile ulaşamadıklarını itiraf ettiler"



 


Kendi açıkladıkları programda, 2023 hedeflerinin yarısına bile ulaşamadıklarını itiraf ettiler. 'Fert başına 25 bin dolar gelir' demişlerdi. Kişi başına geliri 15 bin dolar bile yapamadılar. '2 trilyon dolar olacak' dedikleri milli gelir, 1 trilyon doları bile göremedi. Türkiye sadece ekonomide zemin kaybetmedi. Ülkemizi hukuktan, demokrasiye 3. dünya ülkeleri seviyesine indirdiler. Sadece son 4 yılda ülkemiz; Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 8, Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 18, Dünya Mutluluk Endeksi'nde 38 sıra birden geriledi.



"Verdikleri sözleri tutmadılar"



Son 20 yılda, hiçbir hükümete nasip olmayan kaynakları ve zamanı kullandılar. Verdikleri sözleri tutamadılar. Büyük fırsatları kaçırdılar. Toplumu kutuplaştırdılar. Kaynakları israf ettiler. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarda, Everest'e çıktılar. Ama Saraya heba ettiği 20 yıl yetmemiş. Şimdi utanmadan, sıkılmadan 100 yıl masalları anlatıyor. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Milletimiz sizin ne olduğunuzu gördü. Notunuzu verdi. Tasdiknamenizi elinize vermek, sizi evinize göndermek için artık sandığa gün sayıyor.



"Aziz milletimiz, sandıkta tarih yazacak"



'Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında' aziz milletimiz; Bu otoriter rejimi sandıkta göndererek bir kez daha tarih yazacak. Saray kaybedecek, Halk kazanacak! Otokrasi kaybedecek, Demokrasi kazanacak! Saray beslemeleri kaybedecek, Milletimiz kazanacak! Biz kazanacağız, Türkiye kazanacak! Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak!"




Bu haber 479 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti
Gündem

Hamdi Akın'ın KKTC'de düşen uçağının pilotları apar topar tutuklandı! Nedeni şok etti

14 Eylül sabahı İstanbul'dan havalanan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a ait Cessna 680A Citation Latitude tipi iş jeti, Libya’daki Misrata Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıkmış ve uçak alev topuna dönerek parçalanmıştı. Can kaybının yaşanmadığı olayda iki pilotun

Habervitrini12332 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı
Gündem

Kurtlar Vadisi Pusu'ya FETÖ incelemesi başlatıldı

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, dizide "Kazım Kaşifoğlu" adıyla yer alan karakterin vatan haini olarak gösterildikten sonra öldürülmesi ve bazı sahnelerde araç plakalarında "FG" harf grubunun kullanılması, FETÖ adına algı ve propaganda çalışması yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Habervitrini10043 Görüntüleme
Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı
Gündem

Kadınlar safa girince imam cenaze namazını kıldırmadı

İzmir'de defin öncesi kılınacak cenaze namazı için cemaatin bir araya geldiği sırada kadının ve erkeğin yan yana saf tuttuğu görüldü. İmam, durumu fark ederek namazı kıldırmayacağını belirtti. 

Habervitrini14012 Görüntüleme
Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim
Gündem

Bahçeli : Mansur Yavaş için bir arkadaşı görevlendirdim

Gazeteci Ceyhun Bozkurt'a değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, Mansur Yavaş'ın 9 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin etkinlikleri ve Anıtkabir programına katılmayarak aynı akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi üzerinden yürütülen tartışmalara değindi.

Habervitrini14389 Görüntüleme