CHP iki parti ile daha ittifak yapacak

••1 dk okuma
CHP iki parti ile daha ittifak yapacak

Hızlı Özet

“CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ve eski Bakan Ali Babacan’ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağı ile ilgili konuştu. Partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak, mevcut rejime karşı bir ittifakın sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.”






Yeni parti heveslisi eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'a CHP'den destek geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin yanı sıra yeni partilerle de ittifak yapabileceklerini söyledi.



CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni partilerle ittifakla ilgili “Bu demokrasi sorunu karşısında ortaya çıkacak ittifakı yadsımak mümkün değil. Biz de bu ittifakın gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz” dedi.



CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi ve eski Bakan Ali Babacan’ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağı ile ilgili konuştu. Partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak, mevcut rejime karşı bir ittifakın sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.



Yeni partilerle ittifak



Öztrak, "Türkiye'nin en büyük ittifakı, sandık ittifakı, AK Parti'ye oy veren seçmenler, MHP'ye oy verenler seçmenler, bunlarla birlikte en büyük ittifak ortaya çıkmaya hazır. Bu demokrasi sorunu karşısında ortaya çıkacak ittifakı yadsımak mümkün değil. Biz de bu ittifakın gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz" dedi.



Kılıçdaroğlu'nun talimatı



CHP'den Millet İttifakı'na katılacakları konuşulan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'la ilgili bir adım geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ileride kurulacak ittifak için Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın eleştirilmemesini istedi.




Bu haber 366 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haluk Görgün: HÜRKUŞ Uluslararası pazarda benzersiz bir seçenek
Gündem

Haluk Görgün: HÜRKUŞ Uluslararası pazarda benzersiz bir seçenek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "2027 yılında Türk Hava Kuvvetlerinde HÜRKUŞ filolarını göreceğiz. 2028 yılı sonuna kadar da 55 uçağın tamamını Hava Kuvvetlerimizin envanterine kazandırmayı planlıyoruz. Çok yakında HÜRKUŞ'un ihracat haberlerini sizlerle paylaşmaya başlayacağız" dedi.

Habervitrini14682 Görüntüleme
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 36 kişi tutuklandı
Gündem

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 36 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin düşmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheliden 36'sı tutuklandı, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Habervitrini14267 Görüntüleme
Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!
Gündem

Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan yağışın gece boyunca süreceğini belirterek su baskınlarına karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Habervitrini9469 Görüntüleme
MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti
Gündem

MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti

İstanbul merkezli ve Ankara'yı da kapsayan eşzamanlı operasyonda, MASAK'taki yetkili personel ve taşeron şirket yöneticilerine yönelik düğmeye basıldı. Haklarında adli işlem yürütülen 22 şüpheliden 5'i gözaltına alındı. Yurtdışında firari durumda bulunan 16 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken 1 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Habervitrini12643 Görüntüleme