CHP'li RTÜK üyesi teröristlere işte böyle sahip çıktı!

••2 dk okuma
CHP'li RTÜK üyesi teröristlere işte böyle sahip çıktı!

Hızlı Özet

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yayın organı Halk TV canlı yayınında DHKP-C terör örgütü dava iddianamesinde delil olarak yer alan 'Cemo' isimli sözde marş seslendirilmiş ve RTÜK bu yayındaki terör propagandası nedeniyle ceza kesmişti.”







CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, teröristlerin sahip çıktığı 'Cemo Türküsü' isimli marşa sahip çıkarak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i hedef aldı.






Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yayın organı Halk TV canlı yayınında DHKP-C terör örgütü dava iddianamesinde delil olarak yer alan 'Cemo' isimli sözde marş seslendirilmiş ve RTÜK bu yayındaki terör propagandası nedeniyle ceza kesmişti.



CHP'li RTÜK üyesi terörist marşına "türkü" diyerek sahip çıktı



Karanlık Odatv'ye konuşan CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, teröristlerin marşına skandal ifadelerle sahip çıktı.



Halk TV’deki “Görkemli Hatıralar’ programındaki yayın nedeniyle Halk TV’ye program durdurma ve idari para cezası verilmesini değerlendiren CHP'li RTÜK üyesi, karara karşı çıktığını belirterek "Dert kimseler gerçeği duymasın, gerçeği duyuranların sesi çıkmasın. RTÜK Başkanının temsil ettiği anlayış güce sırtını dayayarak, kendileri gibi düşünmeyenleri susturmak, konuşturmamak hatta türkü bile söyletmemek" ifadelerinde bulundu.



DHKP-C terör örgütü davasında delil olarak iddianameye sunulan sözde türkünün yasal bir eser olduğunu ve suç teşkil etmediğini iddia eden CHP'li RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, "RTÜK’ün ceza kestiği Cemo türküsü 1989 yılından beri Kültür Bakanlığının bandrolüyle yasal bir eser. Ebubekir Şahin’e bakarsak, bu türkü yargılanıyormuş, ondan ceza vermişler. Peki hüküm var mı yok, yargı kararı var mı yok, yasak var mı yok. RTÜK Başkanı kendisini, mahkeme yerine koyuyor, terörle mücadele ettiğini söylüyor. Ama açıp RTÜK Yasasının 8/1/i maddesindeki “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez” hükmünü okumuyor. Türküyle terör kavramının aynı tümcede yan yana gelmesi bile başlı başına nasıl bir anlayışla karşı karşıya olduğumuzun göstergesi. O gün kıymetli siyasetçi, sanatçı dostum Hilmi Yarayıcı bu türküyü söyledi, terörü mü teşvik etti, toplum terörize mi oldu? Dert o değil. Dert kimseler gerçeği duymasın, gerçeği duyuranların sesi çıkmasın. RTÜK Başkanının temsil ettiği anlayış güce sırtını dayayarak, kendileri gibi düşünmeyenleri susturmak, konuşturmamak hatta türkü bile söyletmemek." ifadelerini kullandı.



İşte Cemo Türküsü'nün sözleri



Dağların yücesinde ateş yanar

Oturmuş da başına sevdalılar



Gün gelir kahpe savrulur

Cemo ovaya inende



Gün gelir kahpe savrulur

Cemo ovaya inende



Yar, yar, yar, yar

Yar, yar, yar, yar



Alnında yıldızlı bere

Elinde mavzeriyle



Çıkıp Dersim dağlarında

Türkü söylemek var ya



Alnında yıldızlı bere

Elinde mavzeriyle



Çıkıp Dersim dağlarında

Türkü söylemek var ya



Oy Cemo, Cemo can

Cemo can, Cemo can



Savrulup ovaya inen bulutlar

Muştusudur kopacak fırtınanın



O büyük günün görkeminde

Çocuklar halaya duracak



O büyük günün görkeminde

Çocuklar halaya duracak



Yar, yar, yar, yar

Yar, yar, yar, yar



Alnında yıldızlı bere

Elinde mavzeriyle



Çıkıp Dersim dağlarında

Türkü söylemek var ya



Alnında yıldızlı bere

Elinde mavzeriyle



Çıkıp Dersim dağlarında

Türkü söylemek var ya



Oy Cemo, Cemo can

Cemo can, Cemo can






Bu haber 1219 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fon operasyonu.. Bakan yardımcısının firari damadı teslim olmdu
Gündem

Fon operasyonu.. Bakan yardımcısının firari damadı teslim olmdu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturmasında 4. dalga operasyon gerçekleştirildi. Soruşturmanın kritik isimlerinden Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi İskender Balcı, yurt dışından Türkiye'ye dönerek adli makamlara teslim oldu.

Habervitrini9374 Görüntüleme
Kurtlar Vadisi, fon krizini de es geçmemiş
Gündem

Kurtlar Vadisi, fon krizini de es geçmemiş

Sermaye piyasasında 131 fonun tasfiyeye alınması ve 7 şirketin işlemlerinin durdurulmasıyla sonuçlanan dev krizin perde arkasındaki usulsüz düzeneğin yıllar önce Kurtlar Vadisi

Habervitrini11584 Görüntüleme
Netanyahu “ahlaki korkaklar” dedi, İzlandalı bakanın yanıtı salonda alkış aldı
Gündem

Netanyahu “ahlaki korkaklar” dedi, İzlandalı bakanın yanıtı salonda alkış aldı

İzlanda Dışişleri Bakanı Thorgerdur Katrin Gunnarsdottir, BM Genel Kurulu’nda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bir gün önce kullandığı “ahlaki korkaklar” ifadesine yanıt verdi. Gunnarsdottir, “Ahlaki korkaklar, yardıma muhtaç insanlara insani yardım ulaştırılmasını engelleyen ve uluslararası hukuku defalarca çiğneyen liderlerdir” dedi. İzlandalı Bakan’ın sözleri salonda alkış alırken, açıklama dış basında Netanyahu’ya doğrudan gönderme olarak yorumlandı.

Habervitrini11246 Görüntüleme
Kız öğrenci Okula pompalı tüfekle geldi
Gündem

Kız öğrenci Okula pompalı tüfekle geldi

Alınan bilgilere göre olay, ilçenin İstasyon Mahallesi'ndeki Polatoğlu İlk ve Ortaokulu'nda meydana geldi. Okulda eğitim gören bir öğrenci, sabah saatlerinde elindeki pompalı tüfekle okul çevresinde görüntülendi. 

Habervitrini9373 Görüntüleme